М'ясний пудинг
Різноманітні пудинги - така ж непорушна британська кулінарна традиція, як і післяполудневе чаювання. Для бажаючих долучитися до смаковим пристрастям жителів туманного Альбіону, сьогодні ми поговоримо про м'ясних пудингах.
Інгредієнти:
фарш курячий - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
молоко - 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
батон білий - 100 г;
кріп - 3 гілочки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати м'ясний пудинг. З батона зрізаємо шкірку і замочуємо його в молоці. Перекручуємо хліб разом з фаршем і цибулею. До отриманої маси вливаємо молоко, що залишилося, трохи солимо і перчимо. Відокремлюємо жовтки від білків і також додаємо до фаршу. Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків і дуже акуратно, буквально по одній ложечці, вводимо до основної маси.
Заповнюємо фаршем змащену маслом форму і встановлюємо в мультиварку на підставку для пароварки. Заливаємо 3 склянки води і на 25 хвилин включаємо режим «На пару». Готового м'ясного пудингу даємо охолонути, витягаємо з форми і подаємо зі сметанкою і рубаною зеленню.
Інгредієнти:
фарш свинячий - 1 кг;
бекон - 300 г;
грудка куряча - 1 шт.;
молоко - 2/3 ст.;
яйця - 2 шт.;
часник - 2 зубки;
фісташки - 100 г;
петрушка - 1 пучок;
олія - для змащування;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
У фарш додаємо яйця, видавлюємо через прес часник, додаємо дрібно посічену зелень і очищені фісташки. Солимо, перчимо. Вливаємо молоко, і все ретельно перемішуємо. Форму для запікання змащуємо маслом і вистилаємо її тонко нарізаними смужками бекону так, щоб краї звисали за борти форми. Викладаємо в неї половину підготовленого фаршу, зверху, щільно один до одного, прошарок із смужок курячого філе, і знову фарш.
Закриваємо пудинг «пелюстками» з бекону, виставляємо його у вогнетривкий лоток з водою і відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на годину. Коли пудинг повністю охолоне, витягуємо його з форми, а ось різати це диво краще вже на наступний день.
Любителям цього англійської ласощі також рекомендуємо спробувати молочний або морквяний пудинги .
Рецепт м'ясного пудингу в мультиварці для дітей
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати м'ясний пудинг. З батона зрізаємо шкірку і замочуємо його в молоці. Перекручуємо хліб разом з фаршем і цибулею. До отриманої маси вливаємо молоко, що залишилося, трохи солимо і перчимо. Відокремлюємо жовтки від білків і також додаємо до фаршу. Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків і дуже акуратно, буквально по одній ложечці, вводимо до основної маси.
Заповнюємо фаршем змащену маслом форму і встановлюємо в мультиварку на підставку для пароварки. Заливаємо 3 склянки води і на 25 хвилин включаємо режим «На пару». Готового м'ясного пудингу даємо охолонути, витягаємо з форми і подаємо зі сметанкою і рубаною зеленню.
Рецепт різдвяного м'ясного пудингу
Інгредієнти:
Приготування
У фарш додаємо яйця, видавлюємо через прес часник, додаємо дрібно посічену зелень і очищені фісташки. Солимо, перчимо. Вливаємо молоко, і все ретельно перемішуємо. Форму для запікання змащуємо маслом і вистилаємо її тонко нарізаними смужками бекону так, щоб краї звисали за борти форми. Викладаємо в неї половину підготовленого фаршу, зверху, щільно один до одного, прошарок із смужок курячого філе, і знову фарш.
Закриваємо пудинг «пелюстками» з бекону, виставляємо його у вогнетривкий лоток з водою і відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на годину. Коли пудинг повністю охолоне, витягуємо його з форми, а ось різати це диво краще вже на наступний день.
Любителям цього англійської ласощі також рекомендуємо спробувати молочний або морквяний пудинги .
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирний пудинг - рецепт
Незаперечна користь сиру породила безліч рецептів страв з цього інгредієнта, найбільш популярними з яких залишилися запіканки і пудинги: з рецептом
Морквяний пудинг
Пудинг - це англійський десерт, який можна готувати з різними інгредієнтами. Він може бути сирний, шоколадний, ванільний і т. д. Але сьогодні ми
Грушевий пудинг
Пудинг - чудовий десерт, який чудово підійде до сніданку. Таке ласощі сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми поговоримо про грушевому
Банановий пудинг
Любите пудинги? Тоді ця стаття написана саме для вас. У ній ми розповімо про приготування ніжного бананового десерту, яке припаде до смаку усій
Хлібний пудинг
Пудинги - це улюблене багатьма ласощі на сніданок. Готуються вони досить просто, а задоволення від частування отримаєте в повній мірі. І сьогодні ми
Фруктовий пудинг
Пудинг - це популярний англійське блюдо, яке зазвичай подають на сніданок. Він буває овочевий, м'ясний, молочний, і звичайно ж, фруктовий. Ось про