Вернуться назад Распечатать

М'ясний пудинг

М'ясний пудинг
Різноманітні пудинги - така ж непорушна британська кулінарна традиція, як і післяполудневе чаювання. Для бажаючих долучитися до смаковим пристрастям жителів туманного Альбіону, сьогодні ми поговоримо про м'ясних пудингах.

Рецепт м'ясного пудингу в мультиварці для дітей


Інгредієнти:

  • фарш курячий - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • батон білий - 100 г;

  • кріп - 3 гілочки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати м'ясний пудинг. З батона зрізаємо шкірку і замочуємо його в молоці. Перекручуємо хліб разом з фаршем і цибулею. До отриманої маси вливаємо молоко, що залишилося, трохи солимо і перчимо. Відокремлюємо жовтки від білків і також додаємо до фаршу. Білки збиваємо з дрібкою солі до міцних піків і дуже акуратно, буквально по одній ложечці, вводимо до основної маси.
    Заповнюємо фаршем змащену маслом форму і встановлюємо в мультиварку на підставку для пароварки. Заливаємо 3 склянки води і на 25 хвилин включаємо режим «На пару». Готового м'ясного пудингу даємо охолонути, витягаємо з форми і подаємо зі сметанкою і рубаною зеленню.

    Рецепт різдвяного м'ясного пудингу


    Інгредієнти:

  • фарш свинячий - 1 кг;

  • бекон - 300 г;

  • грудка куряча - 1 шт.;

  • молоко - 2/3 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • фісташки - 100 г;

  • петрушка - 1 пучок;

  • олія - для змащування;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    У фарш додаємо яйця, видавлюємо через прес часник, додаємо дрібно посічену зелень і очищені фісташки. Солимо, перчимо. Вливаємо молоко, і все ретельно перемішуємо.
    М'ясний пудинг
    Форму для запікання змащуємо маслом і вистилаємо її тонко нарізаними смужками бекону так, щоб краї звисали за борти форми. Викладаємо в неї половину підготовленого фаршу, зверху, щільно один до одного, прошарок із смужок курячого філе, і знову фарш.
    Закриваємо пудинг «пелюстками» з бекону, виставляємо його у вогнетривкий лоток з водою і відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на годину. Коли пудинг повністю охолоне, витягуємо його з форми, а ось різати це диво краще вже на наступний день.
    Любителям цього англійської ласощі також рекомендуємо спробувати молочний або морквяний пудинги .