Вернуться назад Распечатать

Грушевий пудинг

Грушевий пудинг
Грушевий пудинг - блюдо дуже просте у приготуванні. На відміну від більшості уявлень наших співвітчизників пудинг не являє собою желеподібну масу, але при цьому є десертом ситним і в'язким. У цій статті ми розглянемо як рецепт густого і тягучого шоколадного пудингу, так і варіант класичного англійського крамбла з горіхами.

Грушевий пудинг з горіхами і яблуками


Інгредієнти:
Для пудингу:

  • яблука - 500 г;

  • груші - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • розмарин - 1 гілочка.


  • Для крихти:

  • волоський горіх - 100 г;

  • борошно - 175 г;

  • вершкове масло - 85 м;

  • цукор - 85 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити грушевий пудинг, яблука і груші моєму, шкірку чистимо, видаляємо серцевину і ріжемо їх кубиками. Поливаємо нарізані плоди лимонним соком і присмачую цедрою, посипаємо все цукром і кладемо гілочку розмарину. Кладемо плоди в сотейник і тушкуємо 3-5 хвилин, після чого викладаємо на дно форми для випікання.
    Волоські горіхи подрібнюємо, тверде масло перетираємо з цукром і борошном, після чого додаємо горіхову крихту і змішуємо. Посипаємо крихтою груші і яблука і ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовий пудинг залишаємо охолонути 5-10 хвилин, після чого нарізаємо і подаємо з кулькою морозива або заварним кремом .

    Рецепт грушевого пудингу з шоколадом


    Насичений і ароматний грушевий пудинг з шоколадом - справжня насолода для ласуни. Тягуча шоколадна серцевина десерту, в поєднанні з м'якими запеченими грушами, що може бути смачніше? До того ж готувати таке блюдо елементарно просто, переконаєтеся в цьому самі.
    Інгредієнти:

  • груші - 800 г;

  • борошно - 125 г;

  • какао-порошок - 25 г;

  • цукор - 125 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • Грушевий пудинг

  • яйця - 2 шт.;

  • ванільний екстракт.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Форму для випікання діаметром 22 см змащуємо маслом.
    Груші, промиті, очищені і нарізані, викладаємо на дно форми для випікання. Борошно просіваємо з порошком для випічки і содою. Цукор збиваємо з яйцями, додаємо в суміш ванільний екстракт і масло. Поступово підсипаємо в суміш борошно і ретельно вимішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю груші і ставимо страву в духовку на 30 хвилин. Перед подачею даємо пудингу охолонути 5-10 хвилин, після чого нарізаємо і поливаємо шоколадним соусом.