Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Конфітюр з груш

Конфітюр з груш

16-03-2015, 11:46
1 518
Конфітюр з груш
Конфітюр з груш - популярний рецепт, який прийшов до нас з Англії. Він чудово підходить до тостів та млинців.

Грушевий конфітюр з лимоном


Інгредієнти:

  • стиглі соковиті груші - 05 кг;

  • цукор - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • ром - 100 мл;

  • вода - 300 мл;

  • шафран - 10 тичинок.


  • Приготування
    Лимон ретельно моєму, кладемо в закипілу воду і варимо приблизно секунд 30. Потім виймаємо його обережно і заливаємо крижаною водою. Повторюємо весь процес ще раз, після чого розрізаємо лимон на тонкі кружечки. Груші моєму і шаткуємо кожну на 4 частини, видаляючи відразу насіння. Розрізані на часточки подрібнюємо кубиками і разом з лимоном перекладаємо в широку миску. Засипаємо цукром і гарненько перемішуємо. Накриваємо зверху кришкою або рушником і залишаємо на 10 годин. Тичинки шафрану розтираємо і змішуємо з підігрітим ромом. Потім залишаємо хвилин на 30 для настоювання.
    Після закінчення часу, фрукти поміщаємо на вогонь і нагріваємо до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо, помішуючи близько 45 хвилин, періодично знімаючи утворилася пінку. Далі обережно знімаємо посуд з вогню і даємо трохи охолонути. Вливаємо в конфітюр з груш підготовлений ром з шафраном, акуратно перемішуємо і розкладаємо масу в чисті банки. Даємо повністю охолонути, герметично закриваємо і ставимо в холодильник. Ось і все, конфітюр з груш з лимоном на зиму готовий!

    Конфітюр з груш і яблук


    Інгредієнти:

  • груші - 1 кг;

  • яблука - 05 кг;

  • цукор - 15 кг;

  • лимон - 2 шт.;

  • імбир - 40 г;

  • кориця - 2 палички.


  • Приготування
    Конфітюр з груш
    Лимони моєму і вичавлюємо з нього сік. Груші і яблука ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння. М'якоть нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Заливаємо фрукти лимонним соком і гарненько все перемішуємо. Після цього подрібнюємо масу блендером в пюре. Корінь імбиру очистити і дрібно шаткуємо. До приготованого пюре додаємо імбир, корицю і цукровий пісок. Ставимо миску на повільний вогонь і доводимо все до кипіння. Варимо конфітюр до готовності. Потім палички кориці виймаємо, а конфітюр розливаємо по банках і закатуємо.
    Урізноманітнити ваші десерти також може конфітюр з злив , ставши чудовим доповненням до чаю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Конфітюр з слив - пальчики оближеш
    Конфітюр з слив - пальчики оближеш
    Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
    Конфітюр з яблук
    Конфітюр з яблук
    Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про
    Компот з груш
    Компот з груш
    Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
    Конфітюр - рецепт
    Конфітюр - рецепт
    Любите готувати різні варення і джеми? У такому випадку вам повинно бути цікаво, що ж таке конфітюр. Це сучасна альтернатива улюблених домашніх
    Мармелад з груш
    Мармелад з груш
    Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш