Конфітюр з груш
Конфітюр з груш - популярний рецепт, який прийшов до нас з Англії. Він чудово підходить до тостів та млинців.
Інгредієнти:
стиглі соковиті груші - 05 кг;
цукор - 500 г;
лимон - 1 шт.;
ром - 100 мл;
вода - 300 мл;
шафран - 10 тичинок.
Приготування
Лимон ретельно моєму, кладемо в закипілу воду і варимо приблизно секунд 30. Потім виймаємо його обережно і заливаємо крижаною водою. Повторюємо весь процес ще раз, після чого розрізаємо лимон на тонкі кружечки. Груші моєму і шаткуємо кожну на 4 частини, видаляючи відразу насіння. Розрізані на часточки подрібнюємо кубиками і разом з лимоном перекладаємо в широку миску. Засипаємо цукром і гарненько перемішуємо. Накриваємо зверху кришкою або рушником і залишаємо на 10 годин. Тичинки шафрану розтираємо і змішуємо з підігрітим ромом. Потім залишаємо хвилин на 30 для настоювання.
Після закінчення часу, фрукти поміщаємо на вогонь і нагріваємо до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо, помішуючи близько 45 хвилин, періодично знімаючи утворилася пінку. Далі обережно знімаємо посуд з вогню і даємо трохи охолонути. Вливаємо в конфітюр з груш підготовлений ром з шафраном, акуратно перемішуємо і розкладаємо масу в чисті банки. Даємо повністю охолонути, герметично закриваємо і ставимо в холодильник. Ось і все, конфітюр з груш з лимоном на зиму готовий!
Інгредієнти:
груші - 1 кг;
яблука - 05 кг;
цукор - 15 кг;
лимон - 2 шт.;
імбир - 40 г;
кориця - 2 палички.
Приготування
Лимони моєму і вичавлюємо з нього сік. Груші і яблука ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння. М'якоть нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Заливаємо фрукти лимонним соком і гарненько все перемішуємо. Після цього подрібнюємо масу блендером в пюре. Корінь імбиру очистити і дрібно шаткуємо. До приготованого пюре додаємо імбир, корицю і цукровий пісок. Ставимо миску на повільний вогонь і доводимо все до кипіння. Варимо конфітюр до готовності. Потім палички кориці виймаємо, а конфітюр розливаємо по банках і закатуємо.
Урізноманітнити ваші десерти також може конфітюр з злив , ставши чудовим доповненням до чаю.
Грушевий конфітюр з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Лимон ретельно моєму, кладемо в закипілу воду і варимо приблизно секунд 30. Потім виймаємо його обережно і заливаємо крижаною водою. Повторюємо весь процес ще раз, після чого розрізаємо лимон на тонкі кружечки. Груші моєму і шаткуємо кожну на 4 частини, видаляючи відразу насіння. Розрізані на часточки подрібнюємо кубиками і разом з лимоном перекладаємо в широку миску. Засипаємо цукром і гарненько перемішуємо. Накриваємо зверху кришкою або рушником і залишаємо на 10 годин. Тичинки шафрану розтираємо і змішуємо з підігрітим ромом. Потім залишаємо хвилин на 30 для настоювання.
Після закінчення часу, фрукти поміщаємо на вогонь і нагріваємо до кипіння. Після цього зменшуємо полум'я до мінімуму і варимо, помішуючи близько 45 хвилин, періодично знімаючи утворилася пінку. Далі обережно знімаємо посуд з вогню і даємо трохи охолонути. Вливаємо в конфітюр з груш підготовлений ром з шафраном, акуратно перемішуємо і розкладаємо масу в чисті банки. Даємо повністю охолонути, герметично закриваємо і ставимо в холодильник. Ось і все, конфітюр з груш з лимоном на зиму готовий!
Конфітюр з груш і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Лимони моєму і вичавлюємо з нього сік. Груші і яблука ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки і насіння. М'якоть нарізаємо кубиками і перекладаємо в миску. Заливаємо фрукти лимонним соком і гарненько все перемішуємо. Після цього подрібнюємо масу блендером в пюре. Корінь імбиру очистити і дрібно шаткуємо. До приготованого пюре додаємо імбир, корицю і цукровий пісок. Ставимо миску на повільний вогонь і доводимо все до кипіння. Варимо конфітюр до готовності. Потім палички кориці виймаємо, а конфітюр розливаємо по банках і закатуємо.
Урізноманітнити ваші десерти також може конфітюр з злив , ставши чудовим доповненням до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Апельсиновий конфітюр - рецепт
Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
Конфітюр з яблук
Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і
Конфітюр - рецепт
Любите готувати різні варення і джеми? У такому випадку вам повинно бути цікаво, що ж таке конфітюр. Це сучасна альтернатива улюблених домашніх
Мармелад з груш
Мармелад - це смачне ласощі з ягід або фруктів з додаванням цукру і желатину. І сьогодні ми поділимося простими рецептами створення мармеладу з груш