Апельсиновий конфітюр - рецепт
Як би не хотілося порушувати магію прекрасних французьких висловів, але на ділі апельсиновий конфітюр - це звичне нам варення, або швидше щільний джем з цілими шматочками цитрусового. Коло використання цієї солодощі, відповідно, аналогічний: випічка, десерти, додаток до каш і молочним продуктам, або просто до чашки чаю або кави.
Інгредієнти:
апельсини - 2 кг;
цукор - 6 склянок.
Приготування
Цедру апельсина (помаранчеву частину) натираємо на тертці. Білу м'якоть цитруса зрізаємо ножем, намагаючись зібрати весь стікає в процесі апельсиновий сік . Тепер апельсинову м'якоть слід відокремити від мембран за допомогою гострого ножа.
У миску покласти цедру, м'якоть, що виділився сік і цукор. Ставимо миску на вогонь і доводимо все до кипіння. Залишилися від отримання м'якоті мембрани і насіння містять велику кількість пектину, який загустит наш конфітюр, тому обрізки пов'язуємо в марлевий мішечок і також відправляємо в каструлю. Варимо конфітюр при 220 градусах 5 хвилин, а потім поміщаємо краплю на охолоджену тарілку: готовий конфітюр втримається рівною доріжкою на пальці.
Тепер конфітюр можна подавати до столу, або закочувати в простерилізовані банки.
Якщо ви хочете приготувати гіркий апельсиновий конфітюр, то використовуйте для рецепта не прості, а червоні гіркі апельсини.
Інгредієнти:
апельсини - 3 шт.;
яблука - 3 шт.;
вода - 1/2 ст.;
цукор - 1 1/2 ст.;
кориця - 1/2 ч. ложки;
мускатний горіх - 1/4 ч. ложки.
Приготування
Апельсини очищаємо за схемою з попереднього рецепту, обрізки збираємо в марлевий мішечок. Яблука чистимо і нарізаємо кубиками. Кладемо апельсинову цедру, мішечок, м'якоть і шматочки яблук в каструлю, заливаємо водою. Як тільки рідина закипить, додаємо в каструлю цукор і спеції. Варимо 1 хвилину, постійно помішуючи. Як тільки яблука стануть досить м'якими, знімаємо конфітюр з вогню і подаємо до столу. Усі наш апельсиновий джем готовий!
Рецепт конфітюру з апельсинів
Інгредієнти:
Приготування
Цедру апельсина (помаранчеву частину) натираємо на тертці. Білу м'якоть цитруса зрізаємо ножем, намагаючись зібрати весь стікає в процесі апельсиновий сік . Тепер апельсинову м'якоть слід відокремити від мембран за допомогою гострого ножа.
У миску покласти цедру, м'якоть, що виділився сік і цукор. Ставимо миску на вогонь і доводимо все до кипіння. Залишилися від отримання м'якоті мембрани і насіння містять велику кількість пектину, який загустит наш конфітюр, тому обрізки пов'язуємо в марлевий мішечок і також відправляємо в каструлю. Варимо конфітюр при 220 градусах 5 хвилин, а потім поміщаємо краплю на охолоджену тарілку: готовий конфітюр втримається рівною доріжкою на пальці.
Тепер конфітюр можна подавати до столу, або закочувати в простерилізовані банки.
Якщо ви хочете приготувати гіркий апельсиновий конфітюр, то використовуйте для рецепта не прості, а червоні гіркі апельсини.
Конфітюр з яблук і апельсинів
Інгредієнти:
Приготування
Апельсини очищаємо за схемою з попереднього рецепту, обрізки збираємо в марлевий мішечок. Яблука чистимо і нарізаємо кубиками. Кладемо апельсинову цедру, мішечок, м'якоть і шматочки яблук в каструлю, заливаємо водою. Як тільки рідина закипить, додаємо в каструлю цукор і спеції. Варимо 1 хвилину, постійно помішуючи. Як тільки яблука стануть досить м'якими, знімаємо конфітюр з вогню і подаємо до столу. Усі наш апельсиновий джем готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Варення з брусниці з яблуками
Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю
Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
Конфітюр з яблук
Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про
Джем в мультиварці
Джем - це смачна однорідна консистенція з фруктів і ягід. В домашніх умовах приготувати його досить просто, особливо, якщо у вас під рукою є
Конфітюр - рецепт
Любите готувати різні варення і джеми? У такому випадку вам повинно бути цікаво, що ж таке конфітюр. Це сучасна альтернатива улюблених домашніх