Конфітюр з яблук
Конфітюр - це традиційно французький рецепт. Його можна зварити практично з будь-яких ягід, фруктів або навіть овочів. Давайте розглянемо з вами як приготувати конфітюр з яблук і порадувати своїх домочадців смачним ласощами.
Інгредієнти:
цукровий пісок - 1 кг;
кориця - щіпка;
яблука - 1 кг
Приготування
Отже, спочатку беремо яблука, гарненько промиваємо, зрізаємо шкірку і натираємо на терочке з великими отворами. Потім обережно зливаємо сік в каструльку і висипаємо цукор. Далі ставимо на середній вогонь, чекаємо, поки кристали повністю розчиняться, доводимо масу до кипіння, постійно при цьому помішуючи. Після цього до сиропу додаємо натерті яблука і варимо на сильному вогні хвилин 20. Потім знімаємо каструлю і даємо ласощів охолонути. Потім розкладаємо конфітюр з яблук з корицею за чистим стерилізованим банкам, закатуємо кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
цукор - 500 г;
пектин - 1 ч. ложка;
вода - 50 мл;
лимонна кислота - щіпка.
Приготування
Яблука миємо, очищаємо шкірку, видаляємо насіння і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім натираємо їх на тертці, або перекручуємо через м'ясорубку. Перекладаємо масу разом з соком, що виділився в чашу мультиварки, засипаємо по смаку цукром, наливаємо трохи води, закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» і 50 хвилин. Після цього додаємо трохи пектину і включаємо програму «Плов», щоб випарувався практично весь сік. Кидаємо дрібку лимонної кислоти, перемішуємо гарненько і перекладаємо в пиалку. Можете подрібнити готовий конфітюр блендером до однорідності, а можете подавати, як є - шматочками.
У даному рецепті конфітюр виходить досить оригінальним на смак: яблука злегка пом'якшує, а імбир трохи відтіняє терпкий смак цитрусових, надаючи ласощів пікантний присмак.
Інгредієнти:
апельсин - 1 шт.;
мандарин - 4 шт.;
яблука - 3 шт.;
сухий мелений імбир - 1 ч. ложка;
цукровий пісок - 600 р.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати яблучний конфітюр. Отже, для початку всі фрукти ретельно промиваємо й обсушуємо. Апельсин нарізаємо шматочками і вичавлюємо сік з м'якоттю. Мандаринки разом з цедрою шаткуємо тонкими часточками, прибираємо і видаляємо кісточки білі плівочки. Яблуко очищаємо від шкірки і подрібнюємо довільними невеликими кубиками-скибочками. Всі компоненти з'єднуємо в сотейнику, додаємо мелений сухий імбир і цукровий пісок. Доводимо фруктову масу до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і уварюємо конфітюр приблизно годину на маленькому вогні до загусання сиропу. За цей час часточки мандарина мають розм'якнути і стати схожими на м'які цукати.
Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
груші - 5 шт.;
цукровий пісок - 5 ст.;
мелена кориця - щіпка;
лимонний сік - 50 мл;
пектин рідкий - 150 мл.
Приготування
Розглянемо ще один варіант як зварити конфітюр з груш і яблук. Фрукти гарненько промиваємо, видаляємо серцевини, насіння і нарізаємо всі на маленькі шматочки. Перекладаємо подрібнені яблука з грушами в каструльку, насипаємо цукор, кладемо корицю і лимонну кислоту. Ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо масу до кипіння. Потім додаємо рідкий пектин, перемішаємо і знову доведемо все до кипіння. Проварюємо конфітюр ще 1 хвилинку і вимикаємо вогонь. Знімаємо акуратно утворилася на поверхні пінку і розливаємо ласощі по банкам. Закатуємо кришками, стерилізуємо в киплячій воді близько 5 хвилин і залишаємо остигати. Ось і все, прекрасний конфітюр з яблук на зиму готовий!
Рецепт конфітюру з яблук
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку беремо яблука, гарненько промиваємо, зрізаємо шкірку і натираємо на терочке з великими отворами. Потім обережно зливаємо сік в каструльку і висипаємо цукор. Далі ставимо на середній вогонь, чекаємо, поки кристали повністю розчиняться, доводимо масу до кипіння, постійно при цьому помішуючи. Після цього до сиропу додаємо натерті яблука і варимо на сильному вогні хвилин 20. Потім знімаємо каструлю і даємо ласощів охолонути. Потім розкладаємо конфітюр з яблук з корицею за чистим стерилізованим банкам, закатуємо кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Конфітюр з яблук в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яблука миємо, очищаємо шкірку, видаляємо насіння і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім натираємо їх на тертці, або перекручуємо через м'ясорубку. Перекладаємо масу разом з соком, що виділився в чашу мультиварки, засипаємо по смаку цукром, наливаємо трохи води, закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» і 50 хвилин. Після цього додаємо трохи пектину і включаємо програму «Плов», щоб випарувався практично весь сік. Кидаємо дрібку лимонної кислоти, перемішуємо гарненько і перекладаємо в пиалку. Можете подрібнити готовий конфітюр блендером до однорідності, а можете подавати, як є - шматочками.
Конфітюр з яблук і апельсинів
У даному рецепті конфітюр виходить досить оригінальним на смак: яблука злегка пом'якшує, а імбир трохи відтіняє терпкий смак цитрусових, надаючи ласощів пікантний присмак.
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати яблучний конфітюр. Отже, для початку всі фрукти ретельно промиваємо й обсушуємо. Апельсин нарізаємо шматочками і вичавлюємо сік з м'якоттю. Мандаринки разом з цедрою шаткуємо тонкими часточками, прибираємо і видаляємо кісточки білі плівочки. Яблуко очищаємо від шкірки і подрібнюємо довільними невеликими кубиками-скибочками. Всі компоненти з'єднуємо в сотейнику, додаємо мелений сухий імбир і цукровий пісок. Доводимо фруктову масу до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і уварюємо конфітюр приблизно годину на маленькому вогні до загусання сиропу. За цей час часточки мандарина мають розм'якнути і стати схожими на м'які цукати.
Конфітюр з груш і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо ще один варіант як зварити конфітюр з груш і яблук. Фрукти гарненько промиваємо, видаляємо серцевини, насіння і нарізаємо всі на маленькі шматочки. Перекладаємо подрібнені яблука з грушами в каструльку, насипаємо цукор, кладемо корицю і лимонну кислоту. Ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо масу до кипіння. Потім додаємо рідкий пектин, перемішаємо і знову доведемо все до кипіння. Проварюємо конфітюр ще 1 хвилинку і вимикаємо вогонь. Знімаємо акуратно утворилася на поверхні пінку і розливаємо ласощі по банкам. Закатуємо кришками, стерилізуємо в киплячій воді близько 5 хвилин і залишаємо остигати. Ось і все, прекрасний конфітюр з яблук на зиму готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Варення з брусниці з яблуками
Про користь брусничних заготовок ми вже говорили не раз. І сьогодні ми пропонуємо зробити варення з брусниці з яблуками. Вийде чудовий десерт до чаю
Апельсиновий конфітюр - рецепт
Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
Яблучний джем
Джем - це дивовижне ласощі, яке готується шляхом уварювання ягід або фруктів до загустіння. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити оригінальний
Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
Конфітюр - рецепт
Любите готувати різні варення і джеми? У такому випадку вам повинно бути цікаво, що ж таке конфітюр. Це сучасна альтернатива улюблених домашніх