Конфітюр - це традиційно французький рецепт. Його можна зварити практично з будь-яких ягід, фруктів або навіть овочів. Давайте розглянемо з вами як приготувати конфітюр з яблук і порадувати своїх домочадців смачним ласощами.
Рецепт конфітюру з яблук
Інгредієнти: цукровий пісок - 1 кг; кориця - щіпка; яблука - 1 кг Приготування Отже, спочатку беремо яблука, гарненько промиваємо, зрізаємо шкірку і натираємо на терочке з великими отворами. Потім обережно зливаємо сік в каструльку і висипаємо цукор. Далі ставимо на середній вогонь, чекаємо, поки кристали повністю розчиняться, доводимо масу до кипіння, постійно при цьому помішуючи. Після цього до сиропу додаємо натерті яблука і варимо на сильному вогні хвилин 20. Потім знімаємо каструлю і даємо ласощів охолонути. Потім розкладаємо конфітюр з яблук з корицею за чистим стерилізованим банкам, закатуємо кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Конфітюр з яблук в мультиварці
Інгредієнти: яблука - 1 кг; цукор - 500 г; пектин - 1 ч. ложка; вода - 50 мл; лимонна кислота - щіпка. Приготування Яблука миємо, очищаємо шкірку, видаляємо насіння і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім натираємо їх на тертці, або перекручуємо через м'ясорубку. Перекладаємо масу разом з соком, що виділився в чашу мультиварки, засипаємо по смаку цукром, наливаємо трохи води, закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» і 50 хвилин. Після цього додаємо трохи пектину і включаємо програму «Плов», щоб випарувався практично весь сік. Кидаємо дрібку лимонної кислоти, перемішуємо гарненько і перекладаємо в пиалку. Можете подрібнити готовий конфітюр блендером до однорідності, а можете подавати, як є - шматочками.
Конфітюр з яблук і апельсинів
У даному рецепті конфітюр виходить досить оригінальним на смак: яблука злегка пом'якшує, а імбир трохи відтіняє терпкий смак цитрусових, надаючи ласощів пікантний присмак.
Інгредієнти: апельсин - 1 шт.; мандарин - 4 шт.; яблука - 3 шт.; сухий мелений імбир - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 600 р. Приготування Давайте розберемося, як приготувати яблучний конфітюр. Отже, для початку всі фрукти ретельно промиваємо й обсушуємо. Апельсин нарізаємо шматочками і вичавлюємо сік з м'якоттю. Мандаринки разом з цедрою шаткуємо тонкими часточками, прибираємо і видаляємо кісточки білі плівочки. Яблуко очищаємо від шкірки і подрібнюємо довільними невеликими кубиками-скибочками. Всі компоненти з'єднуємо в сотейнику, додаємо мелений сухий імбир і цукровий пісок. Доводимо фруктову масу до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і уварюємо конфітюр приблизно годину на маленькому вогні до загусання сиропу. За цей час часточки мандарина мають розм'якнути і стати схожими на м'які цукати.
Конфітюр з груш і яблук
Інгредієнти: яблука - 3 шт.; груші - 5 шт.; цукровий пісок - 5 ст.; мелена кориця - щіпка; лимонний сік - 50 мл; пектин рідкий - 150 мл. Приготування Розглянемо ще один варіант як зварити конфітюр з груш і яблук. Фрукти гарненько промиваємо, видаляємо серцевини, насіння і нарізаємо всі на маленькі шматочки. Перекладаємо подрібнені яблука з грушами в каструльку, насипаємо цукор, кладемо корицю і лимонну кислоту. Ставимо каструлю на сильний вогонь, доводимо масу до кипіння. Потім додаємо рідкий пектин, перемішаємо і знову доведемо все до кипіння. Проварюємо конфітюр ще 1 хвилинку і вимикаємо вогонь. Знімаємо акуратно утворилася на поверхні пінку і розливаємо ласощі по банкам. Закатуємо кришками, стерилізуємо в киплячій воді близько 5 хвилин і залишаємо остигати. Ось і все, прекрасний конфітюр з яблук на зиму готовий!