Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - ласощі французького походження. По своїй суті він нагадує наше варення, але консистенцію має желеподібну. Готувати його можна з різноманітних ягід і фруктів. Кілька цікавих рецептів, як приготувати смачний конфітюр з слив, чекають вас нижче.
Інгредієнти:
сливи (чорнослив або угорка) - 15 кг;
цукор - 300 г;
золотистий великий родзинки - 100 г;
квітковий мед - 300 г;
лимони - 2 шт.;
апельсини - 2 шт.;
ром - 100 мл
Приготування
Спочатку готуємо родзинки: миємо його, обдаємо окропом і обсушуємо. Після цього заливаємо ромом (замість рому можна взяти бренді, віскі або коньяк), ємність накриваємо і залишаємо мінімум на 4-5 годин, а ще краще - на добу.
Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, а м'якоть ріжемо довільними не дуже дрібними шматочками. Апельсини і лимони гарненько миємо, очищаємо цедру, а з м'якоті видавлюємо сік. У ємності для варіння варення зі слив змішуємо апельсиновий і лимонний сік, а також подрібнену цедру. Додаємо цукор і 100 мл води. Коли маса закипить, вливаємо мед, утворену піну знімаємо. А після цього викладаємо родзинки разом з рідиною і підготовлені сливи. Акуратно все це перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо, помішуючи до того моменту, поки маса не почне густіти. На це має піти близько 1 години. Після цього конфітюр розливаємо по стерильним банкам і закочує їх.
До речі, в даному випадку нам підійдуть також не зовсім достиглі сливи. Їх просто потрібно нарізати подрібніше і збільшити час приготування хвилин на 10. При цьому кількість цукру залишається колишнім.
Інгредієнти:
сливи - 1 кг;
цукор - 700 г;
яблучний пектин - 2 ст. ложки.
Приготування
Спочатку перебираємо і моєму сливи, видаляємо кісточки, а м'якоть складаємо в каструлю, засипаємо цукром. Тепер сливи добре мнемо толкушкой і ставимо каструлю на вогонь. Варимо 6-8 хвилин, періодично знімаючи піну. Отриману масу проціджують через друшляк. Переливаємо суміш знову в каструлю і доводимо її до кипіння. Тепер додаємо пектин і проварюємо хвилини 2-3. Переливаємо конфітюр в стерильні баночки і закриваємо кришками.
Остиглий конфітюр нагадує желе - вільно можна нарізати ножем.
Інгредієнти:
сливи - 2 кг;
цукор - 16 кг;
коньяк - 200 мл;
мигдаль - 400 г;
порошок для варення з пектином - 4 пакетики.
Приготування
Сливи моєму, кісточки з них видаляємо, а м'якоть покласти в ємність, у якій і будемо готувати наш конфітюр. Додаємо пектиновий порошок і на повільному вогні доводимо масу до кипіння. При цьому періодично її треба помішувати, щоб не пригоріла. Після цього вливаємо коньяк, додаємо мигдаль і цукор. Добре все перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин, після чого розливаємо по банках. Неймовірно смачний конфітюр з злив готовий!
Інгредієнти:
сливи - 2 кг;
яблука - 1 кг;
цукор - 15 кг;
кориця - щіпка;
цедра половини лимона.
Приготування
Сливи моєму і видаляємо у них кісточки. Яблука чистимо і ріжемо шматочками. Складаємо В каструлю шарами: сливи, потім яблука і цукор і знову повторюємо сливи-яблука-цукор. З половинки лимона очищаємо цедру, натираємо на дрібній тертці і змішуємо з дрібкою кориці і чайною ложкою цукру. Висипаємо отриману суміш у каструлю до решти інгредієнтів. Варимо, постійно помішуючи, на невеликому вогні, поки не вийде густа мармеладная маса. Розливаємо мармеладний конфітюр з слив і яблук по ємностях, які після остигання накриваємо пергаментним папером.
Конфітюр з злив з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо родзинки: миємо його, обдаємо окропом і обсушуємо. Після цього заливаємо ромом (замість рому можна взяти бренді, віскі або коньяк), ємність накриваємо і залишаємо мінімум на 4-5 годин, а ще краще - на добу.
Сливи розрізаємо навпіл, видаляємо кісточки, а м'якоть ріжемо довільними не дуже дрібними шматочками. Апельсини і лимони гарненько миємо, очищаємо цедру, а з м'якоті видавлюємо сік. У ємності для варіння варення зі слив змішуємо апельсиновий і лимонний сік, а також подрібнену цедру. Додаємо цукор і 100 мл води. Коли маса закипить, вливаємо мед, утворену піну знімаємо. А після цього викладаємо родзинки разом з рідиною і підготовлені сливи. Акуратно все це перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо, помішуючи до того моменту, поки маса не почне густіти. На це має піти близько 1 години. Після цього конфітюр розливаємо по стерильним банкам і закочує їх.
До речі, в даному випадку нам підійдуть також не зовсім достиглі сливи. Їх просто потрібно нарізати подрібніше і збільшити час приготування хвилин на 10. При цьому кількість цукру залишається колишнім.
Сливовий конфітюр
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку перебираємо і моєму сливи, видаляємо кісточки, а м'якоть складаємо в каструлю, засипаємо цукром. Тепер сливи добре мнемо толкушкой і ставимо каструлю на вогонь. Варимо 6-8 хвилин, періодично знімаючи піну. Отриману масу проціджують через друшляк. Переливаємо суміш знову в каструлю і доводимо її до кипіння. Тепер додаємо пектин і проварюємо хвилини 2-3. Переливаємо конфітюр в стерильні баночки і закриваємо кришками.
Остиглий конфітюр нагадує желе - вільно можна нарізати ножем.
Сливовий конфітюр з мигдалем
Інгредієнти:
Приготування
Сливи моєму, кісточки з них видаляємо, а м'якоть покласти в ємність, у якій і будемо готувати наш конфітюр. Додаємо пектиновий порошок і на повільному вогні доводимо масу до кипіння. При цьому періодично її треба помішувати, щоб не пригоріла. Після цього вливаємо коньяк, додаємо мигдаль і цукор. Добре все перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин, після чого розливаємо по банках. Неймовірно смачний конфітюр з злив готовий!
Мармеладний конфітюр з слив і яблук
Інгредієнти:
Приготування
Сливи моєму і видаляємо у них кісточки. Яблука чистимо і ріжемо шматочками. Складаємо В каструлю шарами: сливи, потім яблука і цукор і знову повторюємо сливи-яблука-цукор. З половинки лимона очищаємо цедру, натираємо на дрібній тертці і змішуємо з дрібкою кориці і чайною ложкою цукру. Висипаємо отриману суміш у каструлю до решти інгредієнтів. Варимо, постійно помішуючи, на невеликому вогні, поки не вийде густа мармеладная маса. Розливаємо мармеладний конфітюр з слив і яблук по ємностях, які після остигання накриваємо пергаментним папером.
Рекомендуємо добрі рецепти
Апельсиновий конфітюр - рецепт
Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.
Сливовий сік
Натуральні соки, звичайно ж, корисні і смачні. А якщо їх приготувати в домашніх умовах, то в двійні. Давайте дізнаємося, як приготувати чудовий
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Конфітюр - рецепт
Любите готувати різні варення і джеми? У такому випадку вам повинно бути цікаво, що ж таке конфітюр. Це сучасна альтернатива улюблених домашніх