Конфітюр - рецепт
Якщо раніше найпоширенішим ласощами, яке готувалося в усіх будинках, були варення зі сливи , повидло з яблук і лимонний джем , то тепер цей ряд солодощів поповнився ще і конфитюрами. Їх також готують з ягід і фруктів, а іноді і з овочів і їдять просто так, або ж додають у випічку.
Якщо ви ще жодного разу самостійно не робили це страва, то ми розповімо, як приготувати конфітюри, які не залишать байдужими жодного члена сім'ї.
Тим, хто любить цитрусові, сподобається рецепт апельсинового конфітюру, який має кисло-солодким смаком і незвичайним ароматом.
Інгредієнти:
апельсини - 3 шт.;
цукор - 350 г;
лайм - 1 шт.;
апельсиновий лікер - 50-70 мл
Приготування
Апельсини добре помийте і, використовуючи голку або зубочистку, зробіть проколи по всій поверхні плодів (вони не повинні бути дуже глибокими і діставати до м'якоті). Після цього складіть фрукти в глибоку миску, залийте холодною водою і залишити вимочуватися на 3 дні. Не забувайте щодня 3-4 рази міняти воду.
Потім апельсини очистіть від шкіри, намагаючись знімати тільки цедру, не зачіпаючи білу частину. Цедру спочатку розріжте на шматочки довжиною 5-7 см, а потім наріжте дуже тонкою соломкою. Білу частину також зніміть з фруктів і поріжте їх кружками, приблизно в 1 см завтовшки. Кожен гурток розрізати на 4-6 частин.
У миску покладіть цедру, полийте її соком, вичавленим з лимона, додайте апельсини, засипте все це цукром і залиште мінімум на 12 годин. Потім доведіть цю суміш до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 30-40 хвилин. Зніміть з вогню, дайте охолонути і залиште стояти до наступного дня.
Після цього повторіть той же процес ще два рази, додайте в конфітюр лікер (якщо хочете) і розкладіть його в чисті скляні баночки. Зберігайте ласощі в холодильнику під закритою кришкою.
Інгредієнти:
яблука - 25 кг;
цукор - 2 кг;
вода - 15-2 ст.;
кориця і ванільний цукор за бажанням.
Приготування
Яблука помийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте невеликими шматками. Посипте їх трохи цукром, щоб фрукти пустили сік. Налийте Воду в каструлю, поставте на вогонь і потроху додавайте цукор, весь час помішуючи, поки він повністю не розчиниться.
У цю ж миску висипте яблука, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну. Готовий яблучний конфітюр розлийте в простерилізовані банки і закрийте простерилизованними кришками.
Якщо ви ще жодного разу самостійно не робили це страва, то ми розповімо, як приготувати конфітюри, які не залишать байдужими жодного члена сім'ї.
Конфітюр з апельсинів
Тим, хто любить цитрусові, сподобається рецепт апельсинового конфітюру, який має кисло-солодким смаком і незвичайним ароматом.
Інгредієнти:
Приготування
Апельсини добре помийте і, використовуючи голку або зубочистку, зробіть проколи по всій поверхні плодів (вони не повинні бути дуже глибокими і діставати до м'якоті). Після цього складіть фрукти в глибоку миску, залийте холодною водою і залишити вимочуватися на 3 дні. Не забувайте щодня 3-4 рази міняти воду.
Потім апельсини очистіть від шкіри, намагаючись знімати тільки цедру, не зачіпаючи білу частину. Цедру спочатку розріжте на шматочки довжиною 5-7 см, а потім наріжте дуже тонкою соломкою. Білу частину також зніміть з фруктів і поріжте їх кружками, приблизно в 1 см завтовшки. Кожен гурток розрізати на 4-6 частин.
У миску покладіть цедру, полийте її соком, вичавленим з лимона, додайте апельсини, засипте все це цукром і залиште мінімум на 12 годин. Потім доведіть цю суміш до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 30-40 хвилин. Зніміть з вогню, дайте охолонути і залиште стояти до наступного дня.
Після цього повторіть той же процес ще два рази, додайте в конфітюр лікер (якщо хочете) і розкладіть його в чисті скляні баночки. Зберігайте ласощі в холодильнику під закритою кришкою.
Конфітюр з яблук
Інгредієнти:
Приготування
Яблука помийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте невеликими шматками. Посипте їх трохи цукром, щоб фрукти пустили сік. Налийте Воду в каструлю, поставте на вогонь і потроху додавайте цукор, весь час помішуючи, поки він повністю не розчиниться.
У цю ж миску висипте яблука, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну. Готовий яблучний конфітюр розлийте в простерилізовані банки і закрийте простерилизованними кришками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Апельсиновий конфітюр - рецепт
Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
Конфітюр з груш
Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
Конфітюр з яблук
Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про
Апельсиновий джем в хлібопічці
Любите солодке? А пам'ятаєте, як у дитинстві, ви сідали за стіл і пили чай з різними вареннями? Найімовірніше, ви не замислювалися про те, звідки