Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Конфітюр - рецепт

Конфітюр - рецепт

18-01-2015, 23:23
875
Конфітюр - рецепт
Якщо раніше найпоширенішим ласощами, яке готувалося в усіх будинках, були варення зі сливи , повидло з яблук і лимонний джем , то тепер цей ряд солодощів поповнився ще і конфитюрами. Їх також готують з ягід і фруктів, а іноді і з овочів і їдять просто так, або ж додають у випічку.
Якщо ви ще жодного разу самостійно не робили це страва, то ми розповімо, як приготувати конфітюри, які не залишать байдужими жодного члена сім'ї.

Конфітюр з апельсинів


Тим, хто любить цитрусові, сподобається рецепт апельсинового конфітюру, який має кисло-солодким смаком і незвичайним ароматом.
Інгредієнти:

  • апельсини - 3 шт.;

  • цукор - 350 г;

  • лайм - 1 шт.;

  • апельсиновий лікер - 50-70 мл


  • Приготування
    Апельсини добре помийте і, використовуючи голку або зубочистку, зробіть проколи по всій поверхні плодів (вони не повинні бути дуже глибокими і діставати до м'якоті). Після цього складіть фрукти в глибоку миску, залийте холодною водою і залишити вимочуватися на 3 дні. Не забувайте щодня 3-4 рази міняти воду.
    Потім апельсини очистіть від шкіри, намагаючись знімати тільки цедру, не зачіпаючи білу частину. Цедру спочатку розріжте на шматочки довжиною 5-7 см, а потім наріжте дуже тонкою соломкою. Білу частину також зніміть з фруктів і поріжте їх кружками, приблизно в 1 см завтовшки. Кожен гурток розрізати на 4-6 частин.
    У миску покладіть цедру, полийте її соком, вичавленим з лимона, додайте апельсини, засипте все це цукром і залиште мінімум на 12 годин. Потім доведіть цю суміш до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 30-40 хвилин. Зніміть з вогню, дайте охолонути і залиште стояти до наступного дня.
    Після цього повторіть той же процес ще два рази, додайте в конфітюр лікер (якщо хочете) і розкладіть його в чисті скляні баночки. Зберігайте ласощі в холодильнику під закритою кришкою.

    Конфітюр з яблук


    Інгредієнти:

  • яблука - 25 кг;

  • цукор - 2 кг;

  • вода - 15-2 ст.;
  • Конфітюр - рецепт

  • кориця і ванільний цукор за бажанням.


  • Приготування
    Яблука помийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте невеликими шматками. Посипте їх трохи цукром, щоб фрукти пустили сік. Налийте Воду в каструлю, поставте на вогонь і потроху додавайте цукор, весь час помішуючи, поки він повністю не розчиниться.
    У цю ж миску висипте яблука, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть 30-40 хвилин, періодично знімаючи піну. Готовий яблучний конфітюр розлийте в простерилізовані банки і закрийте простерилизованними кришками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Конфітюр з слив - пальчики оближеш
    Конфітюр з слив - пальчики оближеш
    Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Апельсиновий конфітюр - рецепт
    Конфітюр - це французьке назва такого звичного нам ласощі, як варення. І сьогодні ми поговоримо про те, як зробити апельсиновий варіант цього
    Конфітюр з груш
    Конфітюр з груш
    Конфітюр - це теж саме варення, тільки уварене до повного загусання, так що б його можна було легко намазати на тост. І сьогодні ми поговоримо про
    Конфітюр з яблук
    Конфітюр з яблук
    Конфітюр - це смачне ласощі, схоже на наше варення або джем. Готують його з ягід, фруктів і навіть овочів. А ми сьогодні з вами поговоримо про
    Апельсиновий джем в хлібопічці
    Апельсиновий джем в хлібопічці
    Любите солодке? А пам'ятаєте, як у дитинстві, ви сідали за стіл і пили чай з різними вареннями? Найімовірніше, ви не замислювалися про те, звідки