Маринований буряк - рецепт
Буряк - незамінний інгредієнт у деяких рецептах. Неможливо приготувати червоний борщ або вінегрет без буряка. Але на цих, мабуть, найбільш поширених стравах з буряком її застосування не закінчується. З цього овоча готують борщ, додають її у різні салати або закуски. Однією з таких закусок, яка гарна не тільки сама по собі, але і чудово підійде для використання в інших стравах, є маринована сира буряк.
Буряк можна маринувати і їсти відразу, або зберігати в холодильнику якийсь час, а можна запастися нею на зиму, щоб холоду радувати себе цієї корисної закускою.
Інгредієнти:
буряк - 500 г;
цибуля - 1 шт.
Для маринаду:
вода - 350 мл;
оцет 6 % - 150 мл;
сіль - 1 ч. ложка;
цукор - 5 ст. ложок;
лавровий лист - 1 шт.;
ямайський перець - 2 горошини;
чорний перець - 5 горошин.
Приготування
Буряк краще вибирати однакову, невеликих розмірів. Помийте її, відваріть до готовності, дайте охолонути, зніміть шкірку і наріжте кубиками. Цибулю теж очистіть, помийте і наріжте кільцями. В чисті банки викладіть буряк і кільця цибулі.
Тепер приготуйте маринад. Для цього змішайте в каструлі воду і оцет, до яких додайте лавровий лист, ямайський і чорний перець, сіль і цукор. Все це добре перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Коли маринад охолоне, залийте їм банки з буряком, цибулею і закрийте поліетиленовою кришкою. Надішліть банки в холодильник мінімум на добу. Готову маринований буряк з цибулею необхідно зберігати в прохолодному місці.
Якщо ви не плануєте маринувати буряки на зиму, а хочете швидко приготувати незвичайну і корисну закуску, то наступний рецепт як раз для вас.
Інгредієнти:
буряк - 3 кг;
оцет - 05 ст.;
соняшникова олія - 1 ст.;
часник, кінза - за смаком;
вода - 2 ст.;
чорний перець горошком, сіль, цукор.
Приготування
Буряк, бажано одного розміру, гарненько промийте та відваріть разом з шкіркою. Поки вона вариться, налийте в каструлю воду, оцет, додайте соняшникову олію і горошини чорного перцю (приблизно 4-5 шт.), поставте на вогонь і варіть 7 хвилин. Часник і кинзу дрібно наріжте і коли 7 хвилин закінчаться, додайте їх до воді з оцтом, приправити сіллю і цукром. Дайте покипіти маринаду ще близько 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь, накрийте щільно кришкою і залиште настоюватися.
Відварену буряк очистіть від шкірки, промийте під холодною водою і наріжте, як вам подобається: кружальцями, кубиками і т. д. Порізану буряк покладіть в каструлю, залийте приготовленим маринадом і залиште на кілька годин. Через пару годин ваша буряк готова, можна пробувати.
Якщо ви готові витратити трохи більше часу на приготування, а натомість отримати відмінну домашню закуску, ми розповімо, як приготувати мариновану буряк по-корейськи.
Інгредієнти:
буряк молода - 1 кг;
часник - 1 головка;
червоний мелений перець - 1-2 ч. ложки;
коріандр мелений - 2 ч. ложки;
оцет 9% - 3 ст. ложки;
масло рослинне - 1 ст.;
сіль і цукор за смаком.
Приготування
Буряк необхідно помити, почистити і натерти на тертці для корейської моркви або порубати ножем так, щоб вийшла тонка соломка. Часник тремо на дрібній тертці, коріандр мелим в ступці. Додаємо часник і коріандр до буряках, добре перемішуємо і пробуємо, якщо треба, додаємо трохи цукру.
Потім вливаємо оцет, але обережно, щоб не переборщити, можна розбавити його невеликою кількістю теплої води. Знову все добре перемішуємо. Рослинна олія накаливаем поки не підемо дим і заливаємо їм буряк. Не лякайтеся, що вона при цьому змінить колір, а масло буде шипіти і бризкатися. Знову все перемішуємо, даємо охолонути до кімнатної температури, щільно закриваємо кришкою і ставимо в холодильник приблизно на 6 годин. Після закінчення цього часу ваша буряк готова.
Маринована буряк на зиму
Буряк можна маринувати і їсти відразу, або зберігати в холодильнику якийсь час, а можна запастися нею на зиму, щоб холоду радувати себе цієї корисної закускою.
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Буряк краще вибирати однакову, невеликих розмірів. Помийте її, відваріть до готовності, дайте охолонути, зніміть шкірку і наріжте кубиками. Цибулю теж очистіть, помийте і наріжте кільцями. В чисті банки викладіть буряк і кільця цибулі.
Тепер приготуйте маринад. Для цього змішайте в каструлі воду і оцет, до яких додайте лавровий лист, ямайський і чорний перець, сіль і цукор. Все це добре перемішайте, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Коли маринад охолоне, залийте їм банки з буряком, цибулею і закрийте поліетиленовою кришкою. Надішліть банки в холодильник мінімум на добу. Готову маринований буряк з цибулею необхідно зберігати в прохолодному місці.
Маринована буряк швидкого приготування - рецепт
Якщо ви не плануєте маринувати буряки на зиму, а хочете швидко приготувати незвичайну і корисну закуску, то наступний рецепт як раз для вас.
Інгредієнти:
Приготування
Буряк, бажано одного розміру, гарненько промийте та відваріть разом з шкіркою. Поки вона вариться, налийте в каструлю воду, оцет, додайте соняшникову олію і горошини чорного перцю (приблизно 4-5 шт.), поставте на вогонь і варіть 7 хвилин. Часник і кинзу дрібно наріжте і коли 7 хвилин закінчаться, додайте їх до воді з оцтом, приправити сіллю і цукром. Дайте покипіти маринаду ще близько 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь, накрийте щільно кришкою і залиште настоюватися.
Відварену буряк очистіть від шкірки, промийте під холодною водою і наріжте, як вам подобається: кружальцями, кубиками і т. д. Порізану буряк покладіть в каструлю, залийте приготовленим маринадом і залиште на кілька годин. Через пару годин ваша буряк готова, можна пробувати.
Маринована буряк по-корейськи
Якщо ви готові витратити трохи більше часу на приготування, а натомість отримати відмінну домашню закуску, ми розповімо, як приготувати мариновану буряк по-корейськи.
Інгредієнти:
Приготування
Буряк необхідно помити, почистити і натерти на тертці для корейської моркви або порубати ножем так, щоб вийшла тонка соломка. Часник тремо на дрібній тертці, коріандр мелим в ступці. Додаємо часник і коріандр до буряках, добре перемішуємо і пробуємо, якщо треба, додаємо трохи цукру.
Потім вливаємо оцет, але обережно, щоб не переборщити, можна розбавити його невеликою кількістю теплої води. Знову все добре перемішуємо. Рослинна олія накаливаем поки не підемо дим і заливаємо їм буряк. Не лякайтеся, що вона при цьому змінить колір, а масло буде шипіти і бризкатися. Знову все перемішуємо, даємо охолонути до кімнатної температури, щільно закриваємо кришкою і ставимо в холодильник приблизно на 6 годин. Після закінчення цього часу ваша буряк готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарнір з буряка
гарніри з буряка - це страви не тільки надзвичайно економні і смачні, але й дуже корисні. Готувати буряк можна окремо, або з додаванням сухофруктів,
Закуска з буряка
Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Буряк по-корейськи
Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення