Закуска з буряка
Буряк - простий, доступний, і при цьому досить-таки корисний овоч. Це прекрасне джерело, фосфору, міді та вітаміну С, до того ж він виводить токсини з організму, запобігає анемії, крім того в цьому овочі багато фолієвої кислоти. Нижче вас чекають цікаві рецепти закусок з буряка.
Інгредієнти:
буряк - 2 кг;
вода - 1 склянка;
оцет 9%-ний - 1 склянка;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
гвоздика - 2 бутончики.
Приготування
Буряк ретельно миємо, але не очищаємо, відварюємо до готовності. А потім даємо їй охолонути, очищаємо і нарізаємо брусочками. Після цього можна розкладати буряк по стерильним банкам. З води, оцту, цукру і солі готуємо маринад, доводимо його до кипіння, коли він охолоне, заливаємо буряк і закочує банки стерильними кришками.
Інгредієнти:
хрін (корінь) - 100 г;
буряк - 400 г;
рослинна олія - 25 мл;
оцет - 30 мл;
лимон з цедрою - половинка;
цукор - 1 ч. ложка;
сіль, кориця, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Буряк відварюємо в шкірці до готовності, потім очищаємо і охолоджуємо. Нарізаємо невеликими шматочками або натираємо на крупній тертці. У глибокий посуд укладаємо шар буряків, шар тертого хрону, знову шари повторюємо. Змішуємо олію, оцет, цукор, сік лимона і терту на дрібній тертці цедру. Заливаємо закуску отриманою сумішшю, а сіль, перець і корицю додаємо за смаком.
Інгредієнти:
оселедець - 2 шт.;
буряк велика - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
сік лимона - 10 мл;
майонез - за смаком.
Приготування
Оселедець поділяємо на філе, ріжемо на шматочки шириною 15-2 см, укладаємо на блюдо шаром і поливаємо лимонним соком. Зверху кладемо цибулю, нарізану кільцями або півкільцями. Потім кладемо терту на крупній тертці відварну буряк і змащуємо майонезом. Відправляємо в холодильник приблизно на 1 годину, а перед подачею закуску з буряків і майонезу можна посипати зеленню.
Інгредієнти:
буряк - 1 кг;
білокачанна капуста - 1 кг;
цибуля - 200 р.
Для заливки:
На 1 літр:
цукор - 200 г;
сіль - 100 г;
оцет 9%-ний - 900 мл.
Приготування
Буряк у шкірці відварюємо до м'якості, а потім очищаємо і ріжемо соломкою. Капусту шаткуємо, а цибулю ріжемо кільцями. У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо оцет, опускаємо в цей маринад овочі і проварюємо хвилин 10. Розкладаємо закуску з буряка і капусти по стерильним банками заливаємо киплячим маринадом. Стерилізуємо літрові банки 15 хвилин, після чого закатуємо, перевертаємо і залишаємо в такому стані до охолодження. Дивовижна капуста з буряком на зиму готова!
Закуска на зиму з буряка
Інгредієнти:
Приготування
Буряк ретельно миємо, але не очищаємо, відварюємо до готовності. А потім даємо їй охолонути, очищаємо і нарізаємо брусочками. Після цього можна розкладати буряк по стерильним банкам. З води, оцту, цукру і солі готуємо маринад, доводимо його до кипіння, коли він охолоне, заливаємо буряк і закочує банки стерильними кришками.
Закуска з хріну і буряків
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо в шкірці до готовності, потім очищаємо і охолоджуємо. Нарізаємо невеликими шматочками або натираємо на крупній тертці. У глибокий посуд укладаємо шар буряків, шар тертого хрону, знову шари повторюємо. Змішуємо олію, оцет, цукор, сік лимона і терту на дрібній тертці цедру. Заливаємо закуску отриманою сумішшю, а сіль, перець і корицю додаємо за смаком.
Закуска з буряка і оселедця
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець поділяємо на філе, ріжемо на шматочки шириною 15-2 см, укладаємо на блюдо шаром і поливаємо лимонним соком. Зверху кладемо цибулю, нарізану кільцями або півкільцями. Потім кладемо терту на крупній тертці відварну буряк і змащуємо майонезом. Відправляємо в холодильник приблизно на 1 годину, а перед подачею закуску з буряків і майонезу можна посипати зеленню.
Закуска з капусти з буряком
Інгредієнти:
Для заливки:
На 1 літр:
Приготування
Буряк у шкірці відварюємо до м'якості, а потім очищаємо і ріжемо соломкою. Капусту шаткуємо, а цибулю ріжемо кільцями. У киплячій воді розчиняємо сіль і цукор, додаємо оцет, опускаємо в цей маринад овочі і проварюємо хвилин 10. Розкладаємо закуску з буряка і капусти по стерильним банками заливаємо киплячим маринадом. Стерилізуємо літрові банки 15 хвилин, після чого закатуємо, перевертаємо і залишаємо в такому стані до охолодження. Дивовижна капуста з буряком на зиму готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з буряком і яблуком
Буряк - джерело вітаміну С, фосфору і міді. Вона чудово виводить з організму токсини і шлаки. І сьогодні ми з вами поговоримо про корисний овочевий
Маринад з буряка
Буряк корисний овоч, в якому навіть при термічній обробці зберігаються всі корисні речовини і мікроелементи. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Зимовий салат з буряка
Сьогодні ми вам розповімо, як зробити смачний зиязикай салат з буряка. Консервована буряк не так популярна, як, скажімо, помідори або огірки, але при
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Буряк по-корейськи
Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення