Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Зимовий салат з буряка

Зимовий салат з буряка

16-03-2015, 13:30
4 052
Зиязикай салат з буряка
Сьогодні ми поговоримо про салати з буряка. Вживати буряк в раціоні необхідно для здоров'я. Вона підвищує гемоглобін крові, покращує травлення і чистить кишечник. На жаль, консервація з буряка не настільки популярна, як, наприклад, консервовані помідори чи огірки. А даремно адже буряк і в консервованому вигляді зберігає корисні властивості. Нижче розповімо кілька рецептів приготування салатів з буряків на зиму.
Зиязикай салат з буряком
Інгредієнти:

  • буряк-35 кг;

  • помідори -15 кг;

  • цибуля - 12 кг;

  • морква - 1 кг;

  • масло рослинне - 300 мл;

  • сіль - 100 г;

  • цукор - 200 г;

  • оцет 9% - 100 мл


  • Приготування
    Помідори миємо, очищаємо цибулю та нарізаємо невеликими кубиками. Буряк і моркву подрібнюємо в кухонному комбайні. Підготовлені овочі покласти в каструлю, додаємо інші інгредієнти, вливаємо оцет за кілька хвилин до вимкнення вогню. Салат варимо 45 хвилин. Розкладаємо готове блюдо в стерилізовані банки, закатуємо кришками і вкриваємо.
    Рецепт зимового салату з буряку
    Інгредієнти:

  • буряк велика - 8 шт.;

  • цибуля - 5 шт.;

  • перець солодкий - 4 шт.;

  • вода - 200 мл;

  • оливкова олія - 1 стакан;

  • оцет - 05 склянки;

  • цукор;

  • сіль.


  • Приготування
    Буряк відварюємо, чистимо й нарізаємо смужками невеликого розміру. Цибулини і перець дрібно нарізаємо. Для маринаду вливаємо в каструлю оцет, воду і оливкове масло додаємо трохи солі і цукру. Даємо закипіти і додаємо нарізаний перець і цибулю, варимо 10 хвилин. Після цього в каструлю додаємо буряк і варимо 20 хвилин, помішуємо. Коли час минув, вимикаємо вогонь, даємо салату охолонути і розкладаємо його по банках, закриваємо кришками. Зберігаємо салат в холодильнику.
    Ікра з буряка на зиму
    Інгредієнти:

  • буряк - 500 г;

  • морква - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 150 г;

  • помідори - 100 г;

  • томатна паста - 10 р;

  • рослинне масло - 150 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • оцтова кислота 70 % - 1 ч. ложка;

  • сіль, цукор, перець.


  • Приготування
    Буряк добре миємо й варимо 30 хвилин. Лук очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо, додаємо в сковороду натерту моркву, разом овочі смажимо 10 хвилин. Буряк очищаємо, натираємо на тертці і додаємо в сковороду. Якщо овочі на сковороді виходять зовсім сухими, додаємо туди трохи бурякового відвару. Додаємо рослинне масло, сіль перець, оцет, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин, періодично помішуємо нашу ікру.
    Помідори в цей час обдаємо окропом, очистити, дрібно нарізаємо і відправляємо в сковороду. Протушиваем, додаємо ложку томатної пасти . В кінці приготування додаємо подрібнений часник і тушкуємо ікру ще 3 хвилини. Банки для ікри моєму і стерилізуємо. Ікру розкладаємо в банки ще гарячою, закочує їх.
    Консервований салат з буряка
    Інгредієнти:

  • рослинне масло - 90 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • цукор;

  • сіль;

  • буряк - 850 р.


  • Приготування
    Вибираємо червоний буряк без білих прожилок. Добре миємо й варимо її. Коли овоч зварився, ставимо його під холодну воду охолодити. Очищаємо шкірку і знову обполіскуємо під прохолодною водою. Буряк ріжемо на шматочки. А у відвар додаємо лаврушку, гвоздику, цукор, сіль і доводимо до кипіння. На дно банок наливаємо трохи олії і укладаємо в банки нарізану буряк. Заливаємо банки киплячим відваром, накриваємо кришками і стерилізуємо ємності 15 хвилин.
    Зиязикай салат з буряка
    Інгредієнти:

  • буряк - 1 кг;

  • сіль;

  • цукор;

  • волоські горіхи;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 80 г;

  • Зиязикай салат з буряка

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Буряк миємо й відварюємо у воді з оцтом. Остуджуємо під холодною водою і натираємо на тертку. Ядра волоських горіхів трохи підсмажуємо, видаляємо лушпиння і подрібнюємо в однорідну масу. З'єднуємо в емальованому посуді горіхи з буряком, додаємо туди ж нарізану цибулю і часник, рослинне масло, солимо і перчимо, перемішуємо. І викладаємо масу в підлогу-літрові банки, при цьому щільно утрамбовується. Накриваємо кришечками і стерилізуємо 45 хвилин. Після закочує банки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бурякова ікра
    Бурякова ікра
    Про кабачкову ікру знає навіть дитина, а от про бурякову - зовсім не багато, адже така закуска чудово поєднується з багатьма гарнірами і м'ясом,
    Гарнір з буряка
    Гарнір з буряка
    гарніри з буряка - це страви не тільки надзвичайно економні і смачні, але й дуже корисні. Готувати буряк можна окремо, або з додаванням сухофруктів,
    Закуска з буряка
    Закуска з буряка
    Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
    Маринад з буряка
    Маринад з буряка
    Буряк корисний овоч, в якому навіть при термічній обробці зберігаються всі корисні речовини і мікроелементи. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Буряк по-корейськи
    Буряк по-корейськи
    Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення