Зимовий салат з буряка
Сьогодні ми поговоримо про салати з буряка. Вживати буряк в раціоні необхідно для здоров'я. Вона підвищує гемоглобін крові, покращує травлення і чистить кишечник. На жаль, консервація з буряка не настільки популярна, як, наприклад, консервовані помідори чи огірки. А даремно адже буряк і в консервованому вигляді зберігає корисні властивості. Нижче розповімо кілька рецептів приготування салатів з буряків на зиму.
Зиязикай салат з буряком
Інгредієнти:
буряк-35 кг;
помідори -15 кг;
цибуля - 12 кг;
морква - 1 кг;
масло рослинне - 300 мл;
сіль - 100 г;
цукор - 200 г;
оцет 9% - 100 мл
Приготування
Помідори миємо, очищаємо цибулю та нарізаємо невеликими кубиками. Буряк і моркву подрібнюємо в кухонному комбайні. Підготовлені овочі покласти в каструлю, додаємо інші інгредієнти, вливаємо оцет за кілька хвилин до вимкнення вогню. Салат варимо 45 хвилин. Розкладаємо готове блюдо в стерилізовані банки, закатуємо кришками і вкриваємо.
Рецепт зимового салату з буряку
Інгредієнти:
буряк велика - 8 шт.;
цибуля - 5 шт.;
перець солодкий - 4 шт.;
вода - 200 мл;
оливкова олія - 1 стакан;
оцет - 05 склянки;
цукор;
сіль.
Приготування
Буряк відварюємо, чистимо й нарізаємо смужками невеликого розміру. Цибулини і перець дрібно нарізаємо. Для маринаду вливаємо в каструлю оцет, воду і оливкове масло додаємо трохи солі і цукру. Даємо закипіти і додаємо нарізаний перець і цибулю, варимо 10 хвилин. Після цього в каструлю додаємо буряк і варимо 20 хвилин, помішуємо. Коли час минув, вимикаємо вогонь, даємо салату охолонути і розкладаємо його по банках, закриваємо кришками. Зберігаємо салат в холодильнику.
Ікра з буряка на зиму
Інгредієнти:
буряк - 500 г;
морква - 200 г;
цибуля ріпчаста - 150 г;
помідори - 100 г;
томатна паста - 10 р;
рослинне масло - 150 г;
часник - 2 зубчики;
оцтова кислота 70 % - 1 ч. ложка;
сіль, цукор, перець.
Приготування
Буряк добре миємо й варимо 30 хвилин. Лук очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо, додаємо в сковороду натерту моркву, разом овочі смажимо 10 хвилин. Буряк очищаємо, натираємо на тертці і додаємо в сковороду. Якщо овочі на сковороді виходять зовсім сухими, додаємо туди трохи бурякового відвару. Додаємо рослинне масло, сіль перець, оцет, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин, періодично помішуємо нашу ікру.
Помідори в цей час обдаємо окропом, очистити, дрібно нарізаємо і відправляємо в сковороду. Протушиваем, додаємо ложку томатної пасти . В кінці приготування додаємо подрібнений часник і тушкуємо ікру ще 3 хвилини. Банки для ікри моєму і стерилізуємо. Ікру розкладаємо в банки ще гарячою, закочує їх.
Консервований салат з буряка
Інгредієнти:
рослинне масло - 90 г;
лавровий лист - 2 шт.;
гвоздика - 3 шт.;
цукор;
сіль;
буряк - 850 р.
Приготування
Вибираємо червоний буряк без білих прожилок. Добре миємо й варимо її. Коли овоч зварився, ставимо його під холодну воду охолодити. Очищаємо шкірку і знову обполіскуємо під прохолодною водою. Буряк ріжемо на шматочки. А у відвар додаємо лаврушку, гвоздику, цукор, сіль і доводимо до кипіння. На дно банок наливаємо трохи олії і укладаємо в банки нарізану буряк. Заливаємо банки киплячим відваром, накриваємо кришками і стерилізуємо ємності 15 хвилин.
Зиязикай салат з буряка
Інгредієнти:
буряк - 1 кг;
сіль;
цукор;
волоські горіхи;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - 80 г;
лавровий лист.
Приготування
Буряк миємо й відварюємо у воді з оцтом. Остуджуємо під холодною водою і натираємо на тертку. Ядра волоських горіхів трохи підсмажуємо, видаляємо лушпиння і подрібнюємо в однорідну масу. З'єднуємо в емальованому посуді горіхи з буряком, додаємо туди ж нарізану цибулю і часник, рослинне масло, солимо і перчимо, перемішуємо. І викладаємо масу в підлогу-літрові банки, при цьому щільно утрамбовується. Накриваємо кришечками і стерилізуємо 45 хвилин. Після закочує банки.
Зиязикай салат з буряком
Інгредієнти:
Приготування
Помідори миємо, очищаємо цибулю та нарізаємо невеликими кубиками. Буряк і моркву подрібнюємо в кухонному комбайні. Підготовлені овочі покласти в каструлю, додаємо інші інгредієнти, вливаємо оцет за кілька хвилин до вимкнення вогню. Салат варимо 45 хвилин. Розкладаємо готове блюдо в стерилізовані банки, закатуємо кришками і вкриваємо.
Рецепт зимового салату з буряку
Інгредієнти:
Приготування
Буряк відварюємо, чистимо й нарізаємо смужками невеликого розміру. Цибулини і перець дрібно нарізаємо. Для маринаду вливаємо в каструлю оцет, воду і оливкове масло додаємо трохи солі і цукру. Даємо закипіти і додаємо нарізаний перець і цибулю, варимо 10 хвилин. Після цього в каструлю додаємо буряк і варимо 20 хвилин, помішуємо. Коли час минув, вимикаємо вогонь, даємо салату охолонути і розкладаємо його по банках, закриваємо кришками. Зберігаємо салат в холодильнику.
Ікра з буряка на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Буряк добре миємо й варимо 30 хвилин. Лук очищаємо, нарізаємо кубиками, обсмажуємо, додаємо в сковороду натерту моркву, разом овочі смажимо 10 хвилин. Буряк очищаємо, натираємо на тертці і додаємо в сковороду. Якщо овочі на сковороді виходять зовсім сухими, додаємо туди трохи бурякового відвару. Додаємо рослинне масло, сіль перець, оцет, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин, періодично помішуємо нашу ікру.
Помідори в цей час обдаємо окропом, очистити, дрібно нарізаємо і відправляємо в сковороду. Протушиваем, додаємо ложку томатної пасти . В кінці приготування додаємо подрібнений часник і тушкуємо ікру ще 3 хвилини. Банки для ікри моєму і стерилізуємо. Ікру розкладаємо в банки ще гарячою, закочує їх.
Консервований салат з буряка
Інгредієнти:
Приготування
Вибираємо червоний буряк без білих прожилок. Добре миємо й варимо її. Коли овоч зварився, ставимо його під холодну воду охолодити. Очищаємо шкірку і знову обполіскуємо під прохолодною водою. Буряк ріжемо на шматочки. А у відвар додаємо лаврушку, гвоздику, цукор, сіль і доводимо до кипіння. На дно банок наливаємо трохи олії і укладаємо в банки нарізану буряк. Заливаємо банки киплячим відваром, накриваємо кришками і стерилізуємо ємності 15 хвилин.
Зиязикай салат з буряка
Інгредієнти:
Приготування
Буряк миємо й відварюємо у воді з оцтом. Остуджуємо під холодною водою і натираємо на тертку. Ядра волоських горіхів трохи підсмажуємо, видаляємо лушпиння і подрібнюємо в однорідну масу. З'єднуємо в емальованому посуді горіхи з буряком, додаємо туди ж нарізану цибулю і часник, рослинне масло, солимо і перчимо, перемішуємо. І викладаємо масу в підлогу-літрові банки, при цьому щільно утрамбовується. Накриваємо кришечками і стерилізуємо 45 хвилин. Після закочує банки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бурякова ікра
Про кабачкову ікру знає навіть дитина, а от про бурякову - зовсім не багато, адже така закуска чудово поєднується з багатьма гарнірами і м'ясом,
Гарнір з буряка
гарніри з буряка - це страви не тільки надзвичайно економні і смачні, але й дуже корисні. Готувати буряк можна окремо, або з додаванням сухофруктів,
Закуска з буряка
Закуски завжди були і залишаються окрасою будь-якого столу, хоч святкового, хоч буденного. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як зробити чудову
Маринад з буряка
Буряк корисний овоч, в якому навіть при термічній обробці зберігаються всі корисні речовини і мікроелементи. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Буряк по-корейськи
Буряк по-корейськи - це прекрасна закуска, яку обожнюють багато. І в нашій статті ми зібрали для вас найбільш цікаві та смачні рецепти створення