Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Бурякова ікра

18-03-2015, 09:19
2 499
Бурякова ікра
Бурякова ікра є однією з найпопулярніших заготовок на зиму. Вона добре зберігається в зиязикай час і непогано насичує наш організм корисними мікроелементами і вітамінами. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування смачної бурякової ікри і здивуємо всіх гостей цієї чудовою закускою.

Рецепт бурякової ікри


Інгредієнти:

  • буряк - 500 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • лимон - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Буряк ретельно моєму, кладемо в каструльку, заливаємо водою і відварюємо протягом 2 годин. Потім охолоджуємо, знімаємо шкірку і пропускаємо через м'ясорубку. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і пасеруємо протягом 5 хвилин на рослинній олії. Потім викладаємо буряк, все перемішуємо і обсмажуємо. Далі знову пропускаємо суміш цибулі та буряків через м'ясорубку. Помідори миємо, знімаємо з них шкірку, нарізаємо скибочками, злегка обсмажуємо їх на сковороді і охолоджуємо. Лимон розрізаємо навпіл, вичавлюємо сік і збризкуємо ним помідори. Часник очищаємо і розтираємо його разом з сіллю і цукром в ступці. Кладемо спеції і помідори в бурякову масу, перемішуємо, ставимо на слабкий вогонь і варимо бурякову ікру протягом 20 хвилин. Заздалегідь промиваємо і стерилізуємо банки, просушуємо їх. Розкладаємо гарячу ікру по банкам, закочує їх і ставимо банки кришками вниз. Закутуємо їх ковдрою і залишаємо в такому стані до повного охолодження. Подаємо бурякову ікру або як закуску, або як гарнір до картоплі і м'ясних страв або додаємо її в борщ. Зберігати таку ікру з буряка можна в прохолодному місці, краще всього в холодильнику.

    Ікра бурякова з огірком


    Інгредієнти:

  • буряк - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • томатне пюре - 3 ст. ложки;

  • солоний огірок - 2 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • оцет - 2 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати бурякову ікру? Буряк моєму, кладемо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо до повної готовності. Потім обережно зливаємо воду, остуджуємо овоч, чистимо його і подрібнюємо. Цибулю ріжемо півкільцями, пасеруємо 5 хвилин на рослинній олії, а потім додаємо в обжарку томатне пюре і перемішуємо. Солоні огірки очищаємо від насіння і шкірки, подрібнюємо дрібними кубиками. Все змішуємо овочі, протушиваем, охолоджуємо, заправляємо за смаком сіллю, перцем, цукром і оцтом. Готову ікру перекладаємо в чисту банку і зберігаємо в холодильнику.

    Бурякова ікра з часником


    Інгредієнти:

  • буряк - 700 г;

  • рослинна олія - 05 ст. ложки;

  • морква - 3 шт.;

  • томатне пюре - 3 ст. ложка;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень кропу, петрушки - за бажанням;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Сирі овочі: буряк і моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на дрібній тертці. Потім кладемо в глибоку каструлю або сковороду з чавунним дном, вливаємо олію, і тушкуємо на середньому вогні до м'якості, періодично перемішуючи. Далі додаємо обсмажені окремо цибулю з томатом, видавлюємо через прес часник, приправляємо ікру сіллю, перцем і цукром. Подаємо на стіл в якості холодної закуски, посипавши дрібно нарізаною зеленню кропу, петрушки і подрібненим часником.

    Бурякова ікра з чорносливом


    Інгредієнти:

  • буряк - 2 шт.;

  • Бурякова ікра
  • чорнослив - 10 шт.;

  • вершкове масло;

  • томатна паста - 8 ч. ложок;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимонна кислота - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Буряк очищаємо, пропускаємо разом з чорносливом через м'ясорубку і отриманий фарш обсмажуємо на рослинному маслі протягом 10 хвилин. Коли ікра охолоне, додаємо томатну пасту, сіль, лимонну кислоту, перець і часник. Все добре перемішуємо, подрібнюємо блендером до однорідного стану і подаємо на стіл.
    Любителі овочевої ікри напевно по достоїнству оцінять рецепти грибний і баклажанної ікри . Приємного вам апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована буряк
    Тушкована буряк
    Страви з буряка завжди займали особливе місце в дієтичному меню. Володіючи приємним смаком і ніжною текстурою, тушкована буряк впишеться не тільки в
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
    Зимовий салат з буряка
    Зимовий салат з буряка
    Сьогодні ми вам розповімо, як зробити смачний зиязикай салат з буряка. Консервована буряк не так популярна, як, скажімо, помідори або огірки, але при
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно