Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ікра з маслюків на зиму

Ікра з маслюків на зиму

16-03-2015, 13:28
4 442
Ікра з маслюків на зиму
Приготування ікри - це прекрасний спосіб заготовити гриби на зиму. З такої ікри може вийти чудова начинка для піци , з нею печуть пироги або використовують як закуску, намазуючи на хліб. Зробити ікру можна з різних грибочків, ну а ми вам сьогодні розповімо, кілька рецептів приготування ікри з маслюків.

Ікра з маслюків на зиму


Інгредієнти:

  • гриби маслюки - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 350 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло - 3 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Гриби перебираємо, промиваємо, висипаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися. Коли вони закиплять, робимо менший вогонь і варимо 40 хвилин. Після цього гриби пересипаємо в друшляк і чекаємо, поки стече вода. Потім подрібнюємо гриби в м'ясорубці або блендері. Приготуємо цибуля, його чистимо, дрібно нарізаємо кубиками і добре обсмажуємо до золотистого кольору. Коли цибуля стане потрібного кольору, додаємо до нього грибну масу, туди ж додаємо перець, сіль і подрібнений часник. За бажанням до нашої ікрі можна додати кріп або петрушку. Масу добре перемішуємо і протушиваем на повільному вогні 15 хвилин, при цьому накриваємо кришкою. Вимикаємо вогонь і даємо нашій ікрі трохи постояти. Розкладаємо ікру в банки і закочує їх.

    Рецепт ікри з маслюків


    Інгредієнти:

  • маслюки свіжі - 250 г;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • оцет 6% - 15 г;

  • олія соняшникова - 70 г;

  • вода;

  • зелень свіжа;

  • сіль.


  • Приготування
    Свіжозібрані гриби перебираємо, стежимо, щоб не траплялися червиві, знімаємо шкірку з капелюшків і ріжемо на шматочки. Гриби промиваємо під водою, щоб видалити весь пісок. Відкидаємо маслюки на друшляк і даємо воді стекти. Гриби складаємо в каструлю, заливаємо водою з розрахунку на 5 літрів грибів 800 грам води. Ставимо на повільний вогонь і періодично знімаємо піну, що утворюється. Гриби варимо до м'якості, відкидаємо їх на друшляк і промиваємо.
    Знову заливаємо тим же кількістю води з додаванням 250 грам солі. Гриби варимо, поки вода не стане прозорою, не забуваємо постійно помішувати, інакше гриби можуть пригоріти. Коли гриби зваряться, вони опустяться на дно. Готові маслюки ще раз промиваємо і позбавляє від зайвої рідини. Подрібнюємо наші грибочки з допомогою м'ясорубки. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками, смажимо до золотистого кольору і теж подрібнюємо в м'ясорубці. З'єднайте гриби з цибулею, додаємо оцет, зелень, перемішуємо і даємо закипіти. Розкладаємо ікру в банки і накриваємо кришками (банки і кришки попередньо стерилізуємо 30 хвилин). Стерилізуємо нашу ікру 50 хвилин. Після цього банки необхідно відразу охолодити.

    Ікра з маслюків з морквою


    Інгредієнти:

  • гриби - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Гриби чистимо, добре промиваємо і відварюємо в солоній воді. У цей час цибулю і моркву обсмажуємо в маслі і змішуємо разом з грибами, пропускаємо нашу суміш через м'ясорубку або подрібнюємо блендером. Додаємо мелений чорний перець, все обсмажуємо, гарненько перемішуємо.

    Ікра з маслюків з часником


    Інгредієнти:

  • маслюки свіжі - 1 кг;

  • цибуля - 6 шт;

  • вода - 850 мл;

  • сіль - 5 ст. ложок;

  • оцет 9% - 1 ст. ложка на 05 л. ікри;

  • рослинна олія;

  • часник;

  • спеції;

  • Ікра з маслюків на зиму

  • листя хрону.


  • Приготування
    Вливаємо воду в каструлю, насипаємо в неї сіль, перемішуємо до повного розчинення, туди ж кидаємо очищені гриби і варимо їх поки вони не опустяться на дно каструлі. Цибулю дрібно ржем і обсмажуємо на рослинному маслі до світло-коричневого кольору. Готові гриби і цибулю подрібнюємо за допомогою м'ясорубки, після цього протушиваем 15 хвилин. Додаємо в отриману масу оцет і спеції . Закладаємо ікру в стерилізовані банки, на дно яких кладемо зелень і часник, а потім вже грибну ікру. Зверху на ікру кладемо лист хрону і закручуємо кришками. Зберігати ікру потрібно у прохолодному місці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бурякова ікра
    Бурякова ікра
    Про кабачкову ікру знає навіть дитина, а от про бурякову - зовсім не багато, адже така закуска чудово поєднується з багатьма гарнірами і м'ясом,
    Маслюки - рецепти
    Маслюки - рецепти
    Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Зимовий салат з буряка
    Зимовий салат з буряка
    Сьогодні ми вам розповімо, як зробити смачний зиязикай салат з буряка. Консервована буряк не так популярна, як, скажімо, помідори або огірки, але при
    Грибна ікра з лисичок
    Грибна ікра з лисичок
    Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А
    Паштет на зиму
    Паштет на зиму
    Грибний, м'ясний, овочевий, рибний паштет можна заготовити на зиму і насолоджуватися смачною закускою весь осінньо-зиязикай період. І сьогодні