Маслюки - рецепти

Рецепт ікри з маслюків
Інгредієнти:
Приготування
Гриби перебираємо, видаляємо зіпсовані плоди, нарізаємо маленькими кубиками, промиваємо і перекладаємо в друшляк. Як тільки маслюки обсохнуть, відправляємо їх в каструлю і заливаємо водою. Ставимо посуд на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо до готовності. Відварені гриби знову відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Після цього поміщаємо їх назад в каструлю, наливаємо воду, додаємо сіль і варимо до тих пір, поки вони не опустяться на дно.
Тепер виловлюємо їх шумівкою, обсушуємо, остуджуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Цибулину звільняємо від лушпиння, шаткуємо дрібненько і пасеруємо в глибокій сковороді до прозорості. Потім з'єднуємо обжарку з грибами, вливаємо трохи оцту і кидаємо подрібнену зелень. Все добре перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Як тільки овочева маса закипить, розкладаємо ікру по стерилізованим банкам, закатуємо щільно металевими кришками і прибираємо на зберігання.
Рецепт маринованих маслюків
Інгредієнти:
Приготування
Маслюки миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Потім відкидаємо гриби на друшляк, а грибний бульйон виливаємо. У каструлю наливаємо чисту воду, кладемо цукор, спеції, лавровий листочок і доводимо до кипіння. Після цього додаємо маслюки, варимо ще хвилин 5. На дно банок кладемо зубчик часничку, потім грибочки, а зверху заливаємо все маринадом. Додаємо в кожну ємність трохи оцту і щільно закриваємо банки кришками. Далі перевертаємо їх догори дном і залишаємо так до повного охолодження.
Рецепт смажених маслюків на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Для початку ретельно перебираємо гриби, промиваємо і очищаємо. Потім кидаємо в киплячу воду і проварюємо 15 хвилин. Після цього воду зливаємо, маслюки промиваємо і повторюємо процедуру ще раз. Банки з кришками заздалегідь готуємо і стерилізуємо. Потім зварені гриби обсмажуємо на рослинному маслечко приблизно 30 хвилин, при закритій кришці, а потім знімаємо її і чекаємо, поки випарується вся волога. Солимо маслюки за смаком, розкладаємо в банки і заливаємо гарячим маслом. Закриваємо кришками, даємо охолонути і відправляємо в холодильник на зберігання.
Рецепт супу з маслюків
Інгредієнти:
Приготування

Солимо за смаком, накриваємо кришкою і варимо суп 30 хвилин на повільному вогні. Молоко окремо кип'ятимо. Гіркий перець промиваємо, подрібнюємо шматочками. Відвар від овочів обережно проціджуємо, а овочі з грибами пюрируем блендером. Потім додаємо в масу бульйон і вливаємо гаряче молоко. Доводимо суп до кипіння і подаємо на стіл з сухариками.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати маслюки з картоплею?
Осінь - час збору грибного врожаю, і якщо вам вдалося зібрати або купити маслюків, тоді сьогодні ми поділимося з вами простими порадами, як їх смачно

Смажені маслюки
Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх

Страви з маслюків
Якщо ви коли-небудь пробували страви з маслюків, то ніколи не забудете їх чудовий смак і аромат! Що ж, можна самим зайнятися "тихим полюванням" або

Як приготувати білі гриби?
Сьогодні ми розповімо про те, як смачно приготувати такий корисний продукт, як білі гриби. Давайте зробимо суп, посмажимо, згасимо, приготуємо грибну

Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно

Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде