Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маслюки - рецепти

Маслюки - рецепти

17-03-2015, 21:19
2 743
Маслюки - рецепти
Скоро настане золота осіння пора, і багато людей вирушать в ліс за грибами. Ми розповімо вам сьогодні кілька рецептів приготування страв з маслюків.

Рецепт ікри з маслюків


Інгредієнти:

  • маслюки свіжі - 15 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • столовий оцет - 1 ст. ложка;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Гриби перебираємо, видаляємо зіпсовані плоди, нарізаємо маленькими кубиками, промиваємо і перекладаємо в друшляк. Як тільки маслюки обсохнуть, відправляємо їх в каструлю і заливаємо водою. Ставимо посуд на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо до готовності. Відварені гриби знову відкидаємо на друшляк і промиваємо холодною водою. Після цього поміщаємо їх назад в каструлю, наливаємо воду, додаємо сіль і варимо до тих пір, поки вони не опустяться на дно.
    Тепер виловлюємо їх шумівкою, обсушуємо, остуджуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Цибулину звільняємо від лушпиння, шаткуємо дрібненько і пасеруємо в глибокій сковороді до прозорості. Потім з'єднуємо обжарку з грибами, вливаємо трохи оцту і кидаємо подрібнену зелень. Все добре перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Як тільки овочева маса закипить, розкладаємо ікру по стерилізованим банкам, закатуємо щільно металевими кришками і прибираємо на зберігання.

    Рецепт маринованих маслюків


    Інгредієнти:

  • маслюки - 1 кг;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 1 ст. ложка;

  • оцет - 15 ст. ложки;

  • лавровий листочок - 4 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • перець горошком - 6 шт.


  • Приготування
    Маслюки миємо, чистимо і відварюємо в підсоленій воді. Потім відкидаємо гриби на друшляк, а грибний бульйон виливаємо. У каструлю наливаємо чисту воду, кладемо цукор, спеції, лавровий листочок і доводимо до кипіння. Після цього додаємо маслюки, варимо ще хвилин 5. На дно банок кладемо зубчик часничку, потім грибочки, а зверху заливаємо все маринадом. Додаємо в кожну ємність трохи оцту і щільно закриваємо банки кришками. Далі перевертаємо їх догори дном і залишаємо так до повного охолодження.

    Рецепт смажених маслюків на зиму


    Інгредієнти:

  • маслюки - 2 кг;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку ретельно перебираємо гриби, промиваємо і очищаємо. Потім кидаємо в киплячу воду і проварюємо 15 хвилин. Після цього воду зливаємо, маслюки промиваємо і повторюємо процедуру ще раз. Банки з кришками заздалегідь готуємо і стерилізуємо. Потім зварені гриби обсмажуємо на рослинному маслечко приблизно 30 хвилин, при закритій кришці, а потім знімаємо її і чекаємо, поки випарується вся волога. Солимо маслюки за смаком, розкладаємо в банки і заливаємо гарячим маслом. Закриваємо кришками, даємо охолонути і відправляємо в холодильник на зберігання.

    Рецепт супу з маслюків


    Інгредієнти:

  • маслюки - 100 г;

  • свіжа кінза - 10 г;

  • корінь селери - 200 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • олія оливкова - 20 мл;

  • морква - 1 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Маслюки - рецепти
    Гриби чистимо, промиваємо, нарізаємо скибочками і заливаємо холодною водою. Відварюємо 15 хвилин з невеликою очищеної цибулиною, а потім відкидаємо на друшляк. Овочі чистимо, нарізаємо кубиками, пасеруємо на оливковій маслечко і заливаємо окропом. Варимо 5 хвилин, додаємо подрібнений корінь селери і гриби.
    Солимо за смаком, накриваємо кришкою і варимо суп 30 хвилин на повільному вогні. Молоко окремо кип'ятимо. Гіркий перець промиваємо, подрібнюємо шматочками. Відвар від овочів обережно проціджуємо, а овочі з грибами пюрируем блендером. Потім додаємо в масу бульйон і вливаємо гаряче молоко. Доводимо суп до кипіння і подаємо на стіл з сухариками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати маслюки з картоплею?
    Як приготувати маслюки з картоплею?
    Осінь - час збору грибного врожаю, і якщо вам вдалося зібрати або купити маслюків, тоді сьогодні ми поділимося з вами простими порадами, як їх смачно
    Смажені маслюки
    Смажені маслюки
    Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
    Страви з маслюків
    Страви з маслюків
    Якщо ви коли-небудь пробували страви з маслюків, то ніколи не забудете їх чудовий смак і аромат! Що ж, можна самим зайнятися "тихим полюванням" або
    Як приготувати білі гриби?
    Як приготувати білі гриби?
    Сьогодні ми розповімо про те, як смачно приготувати такий корисний продукт, як білі гриби. Давайте зробимо суп, посмажимо, згасимо, приготуємо грибну
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
    Гливи мариновані
    Гливи мариновані
    Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде