Як приготувати маслюки з картоплею?
З приходом осені настає пора збору грибного врожаю, радующего своїм достатком і різноманітністю кожного грибника, полює за апетитним плодом. Якщо осіння пора порадувала вас смачною видобутком у вигляді корзинки маслюків, то не пропустіть шанс приготувати з них класичне блюдо - маслюки з картоплею.
Інгредієнти:
маслюки - 500 г;
картопля - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Перед тим, як посмажити маслюки з картоплею, самі гриби слід очистити від липкої шкірки на капелюшку і усіляких забруднень. Після, гриби потрібно промити до чистої води і нарізати шматочками середньої товщини. Далі, необхідно розігріти в сковороді рослинне масло і обсмажити на ньому грибні шматочки до золотистого кольору разом з кільцями ріпчастої цибулі. Головне на даному етапі - вибрати досить велику сковороду, щоб гриби не тушкувалися у власному соку, а обсмажувалися в маслі. Через 15-20 хвилин, коли гриби і цибулю придбають золотистий відтінок, їх можна буде знімати з вогню.
Очищену картоплю нарізаємо брусочками і також обсмажуємо на розігрітій рослинній олії. Як тільки бульби практично дійдуть до повної готовності, змішуємо їх з грибами. Готову страву залишаємо на пару хвилин під кришкою, щоб картопля наситився грибними ароматами, після чого можна подавати страву до столу.
Маслюки з картоплею можна зробити і в мультиварці, для цього спершу обсмажуємо гриби в режимі "Смаження" або "Випічка", після чого додаємо цибулю, картоплю і продовжуємо готування ще хвилин 10-15 в тому ж режимі.
З маслюків та картопляного пюре можна приготувати ситне і апетитне блюдо - картопляно-грибну запіканку під сирною скоринкою. Виходить швидке і дуже просте у приготуванні блюдо.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
сіль - 1 ч. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
маслюки - 350 г;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
сметана - 1/2 ст.;
вершки - 1/4 ст.;
чорний перець - 1/4 ч. ложки;
тертий пармезан - 1 /4 ст.
Приготування
Картоплю миємо й відварюємо, не забувши посолити воду в середині готування. Відварну картоплю пюрируем, додавши 2 столові ложки масла. За смаком доповнюємо пюре сіллю і перцем, можна досипати щіпку мускатного горіха.
У сковороді обсмажуємо очищені і нарізані маслюки з шматочками цибулі до золотистого кольору. Заливаємо гриби сумішшю вершків і сметани, після чого додаємо їх в пюре. Викладаємо пюре з грибами в змащену маслом форму, посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин. Готова картопля з грибами маслюками повинна бути покрита апетитної рум'яної золотистою скоринкою.
Інгредієнти:
маслюки - 500 г;
картопля - 1 кг;
ріпчаста цибуля - 2-3 шт.;
сметана - 150 г;
борошно - 1 ст. ложка;
вершки - 1 ст.;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Маслюки очищаємо, ретельно промиваємо та нарізаємо. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому гриби з цибулею до повної готовності. На іншій сковороді також розігріваємо олію і смажимо на ньому шматочки картоплі до напівготовності. У сковороду з грибами додаємо борошно і смажимо все протягом хвилини. Приправляємо за смаком гриби і напівготовий картоплю сіллю і перцем. Змішуємо картоплю з маслюками, а потім заливаємо соусом з вершків та сметани. Тушкуємо до загустіння сметанного соусу і повної готовності картоплі.
Подавати тушковану картоплю з грибами слід відразу ж після приготування, посипати готову страву зеленню.
Рецепт маслюків з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як посмажити маслюки з картоплею, самі гриби слід очистити від липкої шкірки на капелюшку і усіляких забруднень. Після, гриби потрібно промити до чистої води і нарізати шматочками середньої товщини. Далі, необхідно розігріти в сковороді рослинне масло і обсмажити на ньому грибні шматочки до золотистого кольору разом з кільцями ріпчастої цибулі. Головне на даному етапі - вибрати досить велику сковороду, щоб гриби не тушкувалися у власному соку, а обсмажувалися в маслі. Через 15-20 хвилин, коли гриби і цибулю придбають золотистий відтінок, їх можна буде знімати з вогню.
Очищену картоплю нарізаємо брусочками і також обсмажуємо на розігрітій рослинній олії. Як тільки бульби практично дійдуть до повної готовності, змішуємо їх з грибами. Готову страву залишаємо на пару хвилин під кришкою, щоб картопля наситився грибними ароматами, після чого можна подавати страву до столу.
Маслюки з картоплею можна зробити і в мультиварці, для цього спершу обсмажуємо гриби в режимі "Смаження" або "Випічка", після чого додаємо цибулю, картоплю і продовжуємо готування ще хвилин 10-15 в тому ж режимі.
Як готувати маслюки з картоплею в духовці?
З маслюків та картопляного пюре можна приготувати ситне і апетитне блюдо - картопляно-грибну запіканку під сирною скоринкою. Виходить швидке і дуже просте у приготуванні блюдо.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо й відварюємо, не забувши посолити воду в середині готування. Відварну картоплю пюрируем, додавши 2 столові ложки масла. За смаком доповнюємо пюре сіллю і перцем, можна досипати щіпку мускатного горіха.
У сковороді обсмажуємо очищені і нарізані маслюки з шматочками цибулі до золотистого кольору. Заливаємо гриби сумішшю вершків і сметани, після чого додаємо їх в пюре. Викладаємо пюре з грибами в змащену маслом форму, посипаємо тертим сиром і запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин. Готова картопля з грибами маслюками повинна бути покрита апетитної рум'яної золотистою скоринкою.
Тушковані маслюки з картоплею в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Маслюки очищаємо, ретельно промиваємо та нарізаємо. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому гриби з цибулею до повної готовності. На іншій сковороді також розігріваємо олію і смажимо на ньому шматочки картоплі до напівготовності. У сковороду з грибами додаємо борошно і смажимо все протягом хвилини. Приправляємо за смаком гриби і напівготовий картоплю сіллю і перцем. Змішуємо картоплю з маслюками, а потім заливаємо соусом з вершків та сметани. Тушкуємо до загустіння сметанного соусу і повної готовності картоплі.
Подавати тушковану картоплю з грибами слід відразу ж після приготування, посипати готову страву зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені маслюки
Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
Страви з маслюків
Якщо ви коли-небудь пробували страви з маслюків, то ніколи не забудете їх чудовий смак і аромат! Що ж, можна самим зайнятися "тихим полюванням" або
Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
Білі гриби з картоплею
З грибів можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні мова піде про білих грибах. Давайте згасимо і посмажимо їх з картоплею. Вийде
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
Картопля з грибами в мультиварці
Останнім часом мультиварки стали дуже популярні у наших господинь, так як з їх допомогою можна значно швидше приготувати будь-яку страву. І сьогодні