Страви з маслюків
А ви вже готували якісь страви з маслюків? Ці гриби можна варити і смажити, і тушкувати, і маринувати. Страви виходять чудово ароматними, поживними і не вимагають від вас особливих зусиль! Представляємо вам кілька рецептів страв з маслюків.
Інгредієнти:
маслюки свіжі - 150 г;
молоко - 50 мл;
сіль;
яйце - 2 шт.
Приготування
У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, розводимо суміш молоком і гарненько перемішуємо, збиваючи вилочкою. На промазану маслом сковороду викладаємо трохи свіжих грибів, заливаємо половиною яєчної маси і накриваємо кришкою. На слабенькому вогні доводимо омлет до готовності, викладаємо його на тарілку і точно також готуємо другу порцію.
Інгредієнти:
заморожені маслюки - 120 г;
цибулина - 2 шт.;
картопля - 500 г;
спеції;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
свіжий кріп - за смаком.
Приготування
Отже, для приготування страви із заморожених маслюків грибочки гарненько промиваємо і кидаємо на 15 хвилин в окріп з очищеним цілим цибулею. Це ми робимо для дезінфекції. Цим часом чистимо картоплю, моєму його і нарізаємо часточками. Цибулину і укропчик дрібно шаткуємо. Тепер наливаємо на дно чаші мультиварки трохи оливкового масла, кладемо відварені гриби і цибулю. Зверху покриваємо скибочками картоплі, солимо за смаком, закриваємо кришкою і готуємо страву в режимі «Випічка» приблизно 45 хвилин. За 10 хвилин до закінчення даної програми відкриваємо кришку, присипаємо подрібненим кропом і перемішуємо.
Інгредієнти:
Для дріжджового тіста:
пшеничне борошно - 500 г;
тепле молоко - 200 г;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
олія - 05 склянки;
сухі дріжджі - 1 пачка.
Для начинки:
картопля - 6 шт.;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
маслюки - 400 р;
цибулина - 1 шт.;
масло вершкове - 3 ст. ложки;
тепле молоко - 200 мл
Для змазування:
яйце - 1 шт.;
цукровий пісок - 1 ч. ложка.
Приготування
Борошно просіваємо, розводимо тепленьким молоком, додаємо цукор, сіль, вливаємо масло, додаємо сухі дріжджі і замішуємо однорідне тісто. Після цього залишаємо його для підйому приблизно на 2 години. А цим часом поки давайте приготуємо начинку: у підсоленій воді відварюємо очищену картоплю; на сковорідці в олії маслечко обсмажуємо подрібнені і попередньо відварені маслюки. Потім кидаємо до грибів дрібно нарубаний цибулю , а з картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, кладемо шматочок вершкового масла і розвести теплим молоком. Все добре перемішуємо і додаємо обсмажені гриби з цибулею. Готове тісто ділимо на невеликі грудочки, розкачуємо їх в кружечки, викладаємо начинку і защипуємо краю. Укладаємо пиріжки на змащений маслом деко і залишаємо для расстойки приблизно на 30 хвилин. Потім поверхню промазуємо збитим з цукром, яйцем і відправляємо на 40 хвилин в духовку, прогріту до 170°С.
Інгредієнти:
маслюки - 200 г;
картопля - 5 шт.;
свіжа зелень - за бажанням;
цибулина - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Маслюки чистимо, подрібнюємо і відварюємо. Картопля очищаємо, шаткуємо скибочками і поки заливаємо водою. З цибулини знімаємо піну, рубаємо дрібними кубиками, а зелень промиваємо і просушуємо. Тепер в глибоку сковорідку наливаємо соняшникова масло, розігріваємо його і викладаємо грибочки. Смажимо 5 хвилин, а потім додаємо картоплю, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин. В окремій каструлі кип'ятимо молоко. У просмажений картопля з грибами викладаємо цибулька і смажимо ще 5 хвилин. Далі акуратно вводимо кипляче молоко, присипаємо рубаною зеленню і залишаємо на повільному вогні ще на 10 хвилин.
Страва з свіжих маслюків
Інгредієнти:
Приготування
У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, розводимо суміш молоком і гарненько перемішуємо, збиваючи вилочкою. На промазану маслом сковороду викладаємо трохи свіжих грибів, заливаємо половиною яєчної маси і накриваємо кришкою. На слабенькому вогні доводимо омлет до готовності, викладаємо його на тарілку і точно також готуємо другу порцію.
Страва з маслюків в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування страви із заморожених маслюків грибочки гарненько промиваємо і кидаємо на 15 хвилин в окріп з очищеним цілим цибулею. Це ми робимо для дезінфекції. Цим часом чистимо картоплю, моєму його і нарізаємо часточками. Цибулину і укропчик дрібно шаткуємо. Тепер наливаємо на дно чаші мультиварки трохи оливкового масла, кладемо відварені гриби і цибулю. Зверху покриваємо скибочками картоплі, солимо за смаком, закриваємо кришкою і готуємо страву в режимі «Випічка» приблизно 45 хвилин. За 10 хвилин до закінчення даної програми відкриваємо кришку, присипаємо подрібненим кропом і перемішуємо.
Страва з маслюків з картоплею
Інгредієнти:
Для дріжджового тіста:
Для начинки:
Для змазування:
Приготування
Борошно просіваємо, розводимо тепленьким молоком, додаємо цукор, сіль, вливаємо масло, додаємо сухі дріжджі і замішуємо однорідне тісто. Після цього залишаємо його для підйому приблизно на 2 години. А цим часом поки давайте приготуємо начинку: у підсоленій воді відварюємо очищену картоплю; на сковорідці в олії маслечко обсмажуємо подрібнені і попередньо відварені маслюки. Потім кидаємо до грибів дрібно нарубаний цибулю , а з картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, кладемо шматочок вершкового масла і розвести теплим молоком. Все добре перемішуємо і додаємо обсмажені гриби з цибулею. Готове тісто ділимо на невеликі грудочки, розкачуємо їх в кружечки, викладаємо начинку і защипуємо краю. Укладаємо пиріжки на змащений маслом деко і залишаємо для расстойки приблизно на 30 хвилин. Потім поверхню промазуємо збитим з цукром, яйцем і відправляємо на 40 хвилин в духовку, прогріту до 170°С.
Страва з грибів маслюків
Інгредієнти:
Приготування
Маслюки чистимо, подрібнюємо і відварюємо. Картопля очищаємо, шаткуємо скибочками і поки заливаємо водою. З цибулини знімаємо піну, рубаємо дрібними кубиками, а зелень промиваємо і просушуємо. Тепер в глибоку сковорідку наливаємо соняшникова масло, розігріваємо його і викладаємо грибочки. Смажимо 5 хвилин, а потім додаємо картоплю, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин. В окремій каструлі кип'ятимо молоко. У просмажений картопля з грибами викладаємо цибулька і смажимо ще 5 хвилин. Далі акуратно вводимо кипляче молоко, присипаємо рубаною зеленню і залишаємо на повільному вогні ще на 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати маслюки з картоплею?
Осінь - час збору грибного врожаю, і якщо вам вдалося зібрати або купити маслюків, тоді сьогодні ми поділимося з вами простими порадами, як їх смачно
Смажені маслюки
Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
Як чистити маслюки?
Маслюки - смачні їстівні гриби, які солять, маринують, смажать, додають в супи. Але перш, ніж їх почати готувати, обов'язково потрібно очистити
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили