Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з маслюків

Страви з маслюків

21-03-2015, 18:15
6 992
Страви з маслюків
А ви вже готували якісь страви з маслюків? Ці гриби можна варити і смажити, і тушкувати, і маринувати. Страви виходять чудово ароматними, поживними і не вимагають від вас особливих зусиль! Представляємо вам кілька рецептів страв з маслюків.

Страва з свіжих маслюків


Інгредієнти:

  • маслюки свіжі - 150 г;

  • молоко - 50 мл;

  • сіль;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, розводимо суміш молоком і гарненько перемішуємо, збиваючи вилочкою. На промазану маслом сковороду викладаємо трохи свіжих грибів, заливаємо половиною яєчної маси і накриваємо кришкою. На слабенькому вогні доводимо омлет до готовності, викладаємо його на тарілку і точно також готуємо другу порцію.

    Страва з маслюків в мультиварці


    Інгредієнти:

  • заморожені маслюки - 120 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • спеції;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • свіжий кріп - за смаком.


  • Приготування
    Отже, для приготування страви із заморожених маслюків грибочки гарненько промиваємо і кидаємо на 15 хвилин в окріп з очищеним цілим цибулею. Це ми робимо для дезінфекції. Цим часом чистимо картоплю, моєму його і нарізаємо часточками. Цибулину і укропчик дрібно шаткуємо. Тепер наливаємо на дно чаші мультиварки трохи оливкового масла, кладемо відварені гриби і цибулю. Зверху покриваємо скибочками картоплі, солимо за смаком, закриваємо кришкою і готуємо страву в режимі «Випічка» приблизно 45 хвилин. За 10 хвилин до закінчення даної програми відкриваємо кришку, присипаємо подрібненим кропом і перемішуємо.

    Страва з маслюків з картоплею


    Інгредієнти:
    Для дріжджового тіста:

  • пшеничне борошно - 500 г;

  • тепле молоко - 200 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • олія - 05 склянки;

  • сухі дріжджі - 1 пачка.


  • Для начинки:

  • картопля - 6 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • маслюки - 400 р;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки;

  • тепле молоко - 200 мл


  • Для змазування:

  • яйце - 1 шт.;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо, розводимо тепленьким молоком, додаємо цукор, сіль, вливаємо масло, додаємо сухі дріжджі і замішуємо однорідне тісто. Після цього залишаємо його для підйому приблизно на 2 години. А цим часом поки давайте приготуємо начинку: у підсоленій воді відварюємо очищену картоплю; на сковорідці в олії маслечко обсмажуємо подрібнені і попередньо відварені маслюки. Потім кидаємо до грибів дрібно нарубаний цибулю , а з картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, кладемо шматочок вершкового масла і розвести теплим молоком. Все добре перемішуємо і додаємо обсмажені гриби з цибулею. Готове тісто ділимо на невеликі грудочки, розкачуємо їх в кружечки, викладаємо начинку і защипуємо краю. Укладаємо пиріжки на змащений маслом деко і залишаємо для расстойки приблизно на 30 хвилин. Потім поверхню промазуємо збитим з цукром, яйцем і відправляємо на 40 хвилин в духовку, прогріту до 170°С.

    Страва з грибів маслюків


    Інгредієнти:

  • маслюки - 200 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • свіжа зелень - за бажанням;
  • Страви з маслюків

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Маслюки чистимо, подрібнюємо і відварюємо. Картопля очищаємо, шаткуємо скибочками і поки заливаємо водою. З цибулини знімаємо піну, рубаємо дрібними кубиками, а зелень промиваємо і просушуємо. Тепер в глибоку сковорідку наливаємо соняшникова масло, розігріваємо його і викладаємо грибочки. Смажимо 5 хвилин, а потім додаємо картоплю, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин. В окремій каструлі кип'ятимо молоко. У просмажений картопля з грибами викладаємо цибулька і смажимо ще 5 хвилин. Далі акуратно вводимо кипляче молоко, присипаємо рубаною зеленню і залишаємо на повільному вогні ще на 10 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати маслюки з картоплею?
    Як приготувати маслюки з картоплею?
    Осінь - час збору грибного врожаю, і якщо вам вдалося зібрати або купити маслюків, тоді сьогодні ми поділимося з вами простими порадами, як їх смачно
    Смажені маслюки
    Смажені маслюки
    Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
    Маслюки - рецепти
    Маслюки - рецепти
    Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
    Як чистити маслюки?
    Як чистити маслюки?
    Маслюки - смачні їстівні гриби, які солять, маринують, смажать, додають в супи. Але перш, ніж їх почати готувати, обов'язково потрібно очистити
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили