А ви вже готували якісь страви з маслюків? Ці гриби можна варити і смажити, і тушкувати, і маринувати. Страви виходять чудово ароматними, поживними і не вимагають від вас особливих зусиль! Представляємо вам кілька рецептів страв з маслюків.
Страва з свіжих маслюків
Інгредієнти: маслюки свіжі - 150 г; молоко - 50 мл; сіль; яйце - 2 шт. Приготування У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, розводимо суміш молоком і гарненько перемішуємо, збиваючи вилочкою. На промазану маслом сковороду викладаємо трохи свіжих грибів, заливаємо половиною яєчної маси і накриваємо кришкою. На слабенькому вогні доводимо омлет до готовності, викладаємо його на тарілку і точно також готуємо другу порцію.
Страва з маслюків в мультиварці
Інгредієнти: заморожені маслюки - 120 г; цибулина - 2 шт.; картопля - 500 г; спеції; олія оливкова - 3 ст. ложки; свіжий кріп - за смаком. Приготування Отже, для приготування страви із заморожених маслюків грибочки гарненько промиваємо і кидаємо на 15 хвилин в окріп з очищеним цілим цибулею. Це ми робимо для дезінфекції. Цим часом чистимо картоплю, моєму його і нарізаємо часточками. Цибулину і укропчик дрібно шаткуємо. Тепер наливаємо на дно чаші мультиварки трохи оливкового масла, кладемо відварені гриби і цибулю. Зверху покриваємо скибочками картоплі, солимо за смаком, закриваємо кришкою і готуємо страву в режимі «Випічка» приблизно 45 хвилин. За 10 хвилин до закінчення даної програми відкриваємо кришку, присипаємо подрібненим кропом і перемішуємо.
Страва з маслюків з картоплею
Інгредієнти: Для дріжджового тіста:
пшеничне борошно - 500 г; тепле молоко - 200 г; цукор - 2 ст. ложки; сіль - щіпка; олія - 05 склянки; сухі дріжджі - 1 пачка. Для начинки:
картопля - 6 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; маслюки - 400 р; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 3 ст. ложки; тепле молоко - 200 мл Для змазування:
яйце - 1 шт.; цукровий пісок - 1 ч. ложка. Приготування Борошно просіваємо, розводимо тепленьким молоком, додаємо цукор, сіль, вливаємо масло, додаємо сухі дріжджі і замішуємо однорідне тісто. Після цього залишаємо його для підйому приблизно на 2 години. А цим часом поки давайте приготуємо начинку: у підсоленій воді відварюємо очищену картоплю; на сковорідці в олії маслечко обсмажуємо подрібнені і попередньо відварені маслюки. Потім кидаємо до грибів дрібно нарубаний цибулю , а з картоплі зливаємо воду, розминаємо його в пюре, кладемо шматочок вершкового масла і розвести теплим молоком. Все добре перемішуємо і додаємо обсмажені гриби з цибулею. Готове тісто ділимо на невеликі грудочки, розкачуємо їх в кружечки, викладаємо начинку і защипуємо краю. Укладаємо пиріжки на змащений маслом деко і залишаємо для расстойки приблизно на 30 хвилин. Потім поверхню промазуємо збитим з цукром, яйцем і відправляємо на 40 хвилин в духовку, прогріту до 170°С.
Страва з грибів маслюків
Інгредієнти: маслюки - 200 г; картопля - 5 шт.; свіжа зелень - за бажанням; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Маслюки чистимо, подрібнюємо і відварюємо. Картопля очищаємо, шаткуємо скибочками і поки заливаємо водою. З цибулини знімаємо піну, рубаємо дрібними кубиками, а зелень промиваємо і просушуємо. Тепер в глибоку сковорідку наливаємо соняшникова масло, розігріваємо його і викладаємо грибочки. Смажимо 5 хвилин, а потім додаємо картоплю, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 30 хвилин. В окремій каструлі кип'ятимо молоко. У просмажений картопля з грибами викладаємо цибулька і смажимо ще 5 хвилин. Далі акуратно вводимо кипляче молоко, присипаємо рубаною зеленню і залишаємо на повільному вогні ще на 10 хвилин.