Як чистити маслюки?
Коли настає літній сезон, багато людей після рясного дощу одразу ж поспішають до лісу. Серед усіх їстівних грибів почесне місце займають, звичайно ж, маслюки. Таку назву вони отримали через свою слизькою і слизової капелюшки. Така поверхня захищає його від висихання. Зазвичай вони ростуть групами, воліючи хвойні дерева. Особливо багато їх у заростях молодих сосонок і ялинок.
Збирати маслюки - суцільне задоволення: якщо знайдеш один, то поблизу неодмінно знайдеться ще кілька. Маслюки полюбилися нам за їх чудовий смак, приємний лісовий аромат і естетичний зовнішній вигляд. Їх можна смажити, сушити і навіть маринувати. Однак всі види заготовок передбачають обов'язкову попередню чистку. Капелюшок у маслянка дуже слизька і знімати її досить складно і копітко. У даній статті ми постараємося розповісти вам, як швидко почистити маслюки.
Щоб полегшити свої праці вдома і заощадити трохи часу, можна почистити гриби в лісі. Для цього подцепляем акуратно ножем край пленочки і обережно знімаємо її. Цей метод володіє деякими перевагами перед домашньою чищенням. По-перше, більше часу ви проведете на свіжому повітрі, а по-друге, у будинок буде принесено менше сміття. Такий спосіб доцільний тільки в тому випадку, якщо збір грибів здійснюється в суху сонячну погоду.
Існує ще один варіант, що дозволяє швидко і без особливих зусиль очистити маслюки. Головна трудність при чищенні цих грибів, полягає в прилипання до рук і ножу клейкої плівки. Цього, звичайно, можна уникнути, якщо перед чищенням руки і ніж добре промазати рослинним маслом. Також обов'язково приготуйте ганчірку, просякнуту маслом для протирання ножа. При цьому способі руки зовсім не потемніють, а плівка легко зніметься і не прилипне. Щоб потім очистити ручки від грибного нальоту, їх потрібно опустити і потримати деякий час в оцтовому розчині оцту. Після цього шкіру добряче трьом щіткою і витираємо рушником.
Отже, запам'ятайте, що для приготування супів чистка маслюків просто необхідна. Пояснимо чому: масляниста шкірка на капелюшку при зіткненні з водою дуже сильно розбухає і вбирає вологу, після чого у гриба з'являється клейка в'язкість, яка робить все блюдо несмачним. Зовсім інша справа, якщо ви маєте справу з засолюванням, спекотної або маринуванням маслюків. В даному випадку краще всього очистити тільки великі гриби розрізати на кілька частин, а маленькі грибочки можете сміливо залишати не чищенними. Однак, пам'ятайте про те, що шкірка на капелюшку може трохи гірчити, так що вирішуйте самі як чинити.
Запам'ятайте найголовніше правило - ніколи не замочуємо гриби перед чищенням. Це пов'язано з тим, що вони здатні швидко ввібрати багато води, що дуже ускладнить весь процес чищення. Найголовніше у вирішенні цієї проблеми, полягає в тому, що очищення підлягає тільки капелюшок гриба, тому що вона має мокре слизуваті покриття. Для того щоб правильно почистити маслюки, треба просто акуратно видалити шкірку, попередньо очистивши грибочок від сміття.
Для полегшення видалення плівки найкраще покласти гриби години на півтора на сонці або на дві години в продувається тінь. З іншого боку, в домашніх умовах можна просто опустити гриби в окріп капелюшками вниз приблизно на 30 хвилин. На закінчення, хотілося б сказати, що після чищення грибочки набувають гарний однорідний колір, що справляє на всіх гостей вельми приємне враження.
Збирати маслюки - суцільне задоволення: якщо знайдеш один, то поблизу неодмінно знайдеться ще кілька. Маслюки полюбилися нам за їх чудовий смак, приємний лісовий аромат і естетичний зовнішній вигляд. Їх можна смажити, сушити і навіть маринувати. Однак всі види заготовок передбачають обов'язкову попередню чистку. Капелюшок у маслянка дуже слизька і знімати її досить складно і копітко. У даній статті ми постараємося розповісти вам, як швидко почистити маслюки.
Як чистити маслюки?
Щоб полегшити свої праці вдома і заощадити трохи часу, можна почистити гриби в лісі. Для цього подцепляем акуратно ножем край пленочки і обережно знімаємо її. Цей метод володіє деякими перевагами перед домашньою чищенням. По-перше, більше часу ви проведете на свіжому повітрі, а по-друге, у будинок буде принесено менше сміття. Такий спосіб доцільний тільки в тому випадку, якщо збір грибів здійснюється в суху сонячну погоду.
Існує ще один варіант, що дозволяє швидко і без особливих зусиль очистити маслюки. Головна трудність при чищенні цих грибів, полягає в прилипання до рук і ножу клейкої плівки. Цього, звичайно, можна уникнути, якщо перед чищенням руки і ніж добре промазати рослинним маслом. Також обов'язково приготуйте ганчірку, просякнуту маслом для протирання ножа. При цьому способі руки зовсім не потемніють, а плівка легко зніметься і не прилипне. Щоб потім очистити ручки від грибного нальоту, їх потрібно опустити і потримати деякий час в оцтовому розчині оцту. Після цього шкіру добряче трьом щіткою і витираємо рушником.
Треба чистити маслюки?
Отже, запам'ятайте, що для приготування супів чистка маслюків просто необхідна. Пояснимо чому: масляниста шкірка на капелюшку при зіткненні з водою дуже сильно розбухає і вбирає вологу, після чого у гриба з'являється клейка в'язкість, яка робить все блюдо несмачним. Зовсім інша справа, якщо ви маєте справу з засолюванням, спекотної або маринуванням маслюків. В даному випадку краще всього очистити тільки великі гриби розрізати на кілька частин, а маленькі грибочки можете сміливо залишати не чищенними. Однак, пам'ятайте про те, що шкірка на капелюшку може трохи гірчити, так що вирішуйте самі як чинити.
Як правильно чистити маслюки?
Запам'ятайте найголовніше правило - ніколи не замочуємо гриби перед чищенням. Це пов'язано з тим, що вони здатні швидко ввібрати багато води, що дуже ускладнить весь процес чищення. Найголовніше у вирішенні цієї проблеми, полягає в тому, що очищення підлягає тільки капелюшок гриба, тому що вона має мокре слизуваті покриття. Для того щоб правильно почистити маслюки, треба просто акуратно видалити шкірку, попередньо очистивши грибочок від сміття.
Для полегшення видалення плівки найкраще покласти гриби години на півтора на сонці або на дві години в продувається тінь. З іншого боку, в домашніх умовах можна просто опустити гриби в окріп капелюшками вниз приблизно на 30 хвилин. На закінчення, хотілося б сказати, що після чищення грибочки набувають гарний однорідний колір, що справляє на всіх гостей вельми приємне враження.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати маслюки з картоплею?
Осінь - час збору грибного врожаю, і якщо вам вдалося зібрати або купити маслюків, тоді сьогодні ми поділимося з вами простими порадами, як їх смачно
Смажені маслюки
Маслюки - смачні їстівні гриби, які додають в супи, салати, а також використовують для створення гарнірів і соусів. Але найпростіший спосіб їх
Страви з маслюків
Якщо ви коли-небудь пробували страви з маслюків, то ніколи не забудете їх чудовий смак і аромат! Що ж, можна самим зайнятися "тихим полюванням" або
Маслюки - рецепти
Маслюки - смачні грибочки, з яких можна зробити безліч цікавих страв. Давайте з вами розглянемо докладно, як приготувати ікру з них, замаринувати,
Як чистити лисички?
Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?
Потрібно чистити печериці?
Багато хто з нас люблять гриби, так і страв з них можна приготувати безліч. Тільки от на прилавках магазинів «грибний» вибір невеликий - гливи та