Гливи мариновані
Останнім часом гливи стають такими ж популярними, як і печериці. Як же краще всього приготувати ці гриби? Звичайно ж, немає нічого смачнішого маринованих глив! Давайте з вами розглянемо кілька відмінних рецептів.
Інгредієнти:
гливи - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
оцет 9% - 30 мл;
вода - 3 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
часник - 2 зубчики;
сіль, червоний перець - за смаком.
Приготування
Отже, як же приготувати мариновані гливи? Спершу беремо гриби, гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді приблизно 10 хвилин. Варені гливи акуратно відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час охолонути і стекти.
Тим часом чистимо від лушпиння ріпчасту цибулю та нарізаємо тонкою соломкою. Тепер готуємо розсіл. Для цього наливаємо в каструльку воду, оцет, додаємо цукор, сіль, видавлений через землянку часник і червоний перець. Все добре перемішуємо. В іншу каструлю викладаємо на дно трохи порізаної цибулі, потім захололі гливи і знову цибулю. Тепер заливаємо все заздалегідь приготовленим розсолом і ставимо гриби під прес. Маємо каструлю в холодильнику і залишаємо в такому стані на 8 годин маринуватися. По закінченню цього часу гливи мариновані по-корейськи готові!
Інгредієнти:
гливи - 1 кг;
вода - 500 мл;
столовий оцет - 3 ст. ложки;
сіль - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
чорний перець горошком - 5 шт.;
гвоздика, часник - за смаком;
лавровий лист - 2 шт.;
насіння кропу.
Приготування
Як правильно маринувати гливи? Беремо гриби, моєму і акуратно зрізаємо їх з грона. Ніжки обрізаємо як можна коротше, тому що вони досить жорсткі, і краще в їжу їх не вживати. Якщо капелюшки великі, то розрізаємо їх на кілька частин.
Складаємо оброблені гливи в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо сіль, чорний перець, цукор, гвоздику, лавровий лист, кріп і часник. Доводимо все до кипіння, наливаємо оцет і варимо на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. При необхідності знімаємо ложкою пінку.
В кінці приготування пробуємо маринад на смак і, якщо треба, додаємо сіль і оцет. Чекаємо, поки гливи трохи охолонуть, перекладаємо їх у банку і повністю заливаємо маринадом. Зверху наливаємо трохи олії і прибираємо банку в холодильник. Швидко мариновані гливи будуть готові вже через добу.
Давайте розглянемо з вами ще один рецепт маринування глив. Такі гриби можна зберігати в погребі аж всю зиму.
Інгредієнти:
гливи - 1 кг:
вода - 300 мл;
столовий оцет - 50 мл;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сіль - 1 ст. ложка;
чорний перець горошком - 10 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
спеції - за смаком.
Приготування
Гриби гарненько миємо і відокремлюємо капелюшки від ніжок. Відкидаємо гливи на друшляк, щоб стекла вся вода. Якщо капелюшки грибів дуже великі, то розрізаємо їх на кілька частин і кладемо в каструлю з водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, хвилин через 5-10 хвилин, знімаємо з вогню і акуратно зливаємо всю воду.
В іншу каструлю наливаємо воду, кладемо порізану часточками цибулю, спеції за смаком і доводимо суміш до кипіння. Потім вливаємо трохи оцту і додаємо гриби. Варимо гливи в маринаді приблизно 3 хвилини. Тепер беремо заздалегідь простерилізовані банки і розкладаємо у них гарячі гриби, повністю заливаючи маринадом. Герметично закриваємо банки кришками, охолоджуємо їх, прибираємо в льох або інше темне і прохолодне місце. Гливи на зиму готові!
Рецепт глив, маринованих по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Отже, як же приготувати мариновані гливи? Спершу беремо гриби, гарненько промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і відварюємо в підсоленій воді приблизно 10 хвилин. Варені гливи акуратно відкидаємо на друшляк і залишаємо на деякий час охолонути і стекти.
Тим часом чистимо від лушпиння ріпчасту цибулю та нарізаємо тонкою соломкою. Тепер готуємо розсіл. Для цього наливаємо в каструльку воду, оцет, додаємо цукор, сіль, видавлений через землянку часник і червоний перець. Все добре перемішуємо. В іншу каструлю викладаємо на дно трохи порізаної цибулі, потім захололі гливи і знову цибулю. Тепер заливаємо все заздалегідь приготовленим розсолом і ставимо гриби під прес. Маємо каструлю в холодильнику і залишаємо в такому стані на 8 годин маринуватися. По закінченню цього часу гливи мариновані по-корейськи готові!
Рецепт маринованих грибів глив
Інгредієнти:
Приготування
Як правильно маринувати гливи? Беремо гриби, моєму і акуратно зрізаємо їх з грона. Ніжки обрізаємо як можна коротше, тому що вони досить жорсткі, і краще в їжу їх не вживати. Якщо капелюшки великі, то розрізаємо їх на кілька частин.
Складаємо оброблені гливи в каструлю, заливаємо холодною водою, додаємо сіль, чорний перець, цукор, гвоздику, лавровий лист, кріп і часник. Доводимо все до кипіння, наливаємо оцет і варимо на слабкому вогні приблизно 30 хвилин. При необхідності знімаємо ложкою пінку.
В кінці приготування пробуємо маринад на смак і, якщо треба, додаємо сіль і оцет. Чекаємо, поки гливи трохи охолонуть, перекладаємо їх у банку і повністю заливаємо маринадом. Зверху наливаємо трохи олії і прибираємо банку в холодильник. Швидко мариновані гливи будуть готові вже через добу.
Мариновані печериці на зиму
Давайте розглянемо з вами ще один рецепт маринування глив. Такі гриби можна зберігати в погребі аж всю зиму.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби гарненько миємо і відокремлюємо капелюшки від ніжок. Відкидаємо гливи на друшляк, щоб стекла вся вода. Якщо капелюшки грибів дуже великі, то розрізаємо їх на кілька частин і кладемо в каструлю з водою. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, хвилин через 5-10 хвилин, знімаємо з вогню і акуратно зливаємо всю воду.
В іншу каструлю наливаємо воду, кладемо порізану часточками цибулю, спеції за смаком і доводимо суміш до кипіння. Потім вливаємо трохи оцту і додаємо гриби. Варимо гливи в маринаді приблизно 3 хвилини. Тепер беремо заздалегідь простерилізовані банки і розкладаємо у них гарячі гриби, повністю заливаючи маринадом. Герметично закриваємо банки кришками, охолоджуємо їх, прибираємо в льох або інше темне і прохолодне місце. Гливи на зиму готові!
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп з глив - рецепт
Гливи більш ароматні і текстурны, ніж печериці, при цьому не менш широко поширені. І сьогодні мова піде про смачний суп з цих приголомшливих
Як приготувати гливи?
Гливи - популярні і добре відомі в нашій країні гриби, які використовують в якості основи для створення оригінальних і смачних страв. Пропонуємо
Смажені гливи
Страви, приготовлені з грибами, відрізняються приголомшливою ніжністю, оригінальністю і соковитістю. І сьогодні ми розповімо, як смачно посмажити
Гливи в сметані
Гливи в сметані - чудове і вишукане блюдо, яке можна подавати як до святкового, так і буденного столу. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими
Мариновані печериці в домашніх умовах
Мариновані печериці завжди припадуть до місця, оскільки вони здатні прикрасити смак будь-якої страви. Приготувати їх можна і за 20 хвилин, і за ніч,
Гливи в мультиварці
Гливи - смачні і досить доступні гриби. Їх можна приготувати різними способами: варити, смажити, тушкувати або додавати в салати. І сьогодні ми