Гливи в сметані
Всі принадність цієї страви полягає в тому, що балувати себе їм можна цілий рік, а не тільки в грибний сезон. Соковиті гливи в сметанному кремі - будь-які подальші коментарі тут зайві. Отже, менше слів і починаємо готувати!
Інгредієнти:
гливи - 1 кг;
цибуля - 2 шт.;
сметана - 400 г;
олія - для смаження;
перець чорний горошком - 6 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Гриби промиваємо, нарізаємо соломкою. Цибуля кришимо півкільцями і обсмажуємо на сковорідці до рум'яного кольору. Додаємо гливи і готуємо ще хвилин 10. Перекладаємо вміст сковорідки в форму для запікання. Солимо, перчимо. Додаємо лавровий лист і перець горошком. Заливаємо все сметаною і ставимо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку. Якщо за 10 хвилин до готовності посипати нашу запіканку з глив тертим сиром, отримаємо варіацію на тему жульєна.
Інгредієнти:
гливи 300 г;
картопля - 6 шт.;
цибуля - 1 шт.;
сметана - 200 г;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
мускатний горіх - 1 щіпка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Гливи промиваємо та нарізаємо однаковими шматочками. Підрум'янюємо на сковорідці спочатку гриби, потім додаємо накрошенную соломкою картоплю і смажимо практично до готовності. В кінці присипаємо дрібно нарізаною цибулею, солимо. Приправляємо мускатним горіхом і перцем. Перемішуємо і витримуємо під закритою кришкою хвилин 5. Потім додаємо сметану, доводимо її до кипіння. Знову накриваємо кришкою і знімаємо сковороду з вогню. Буквально через кілька хвилин смажені гливи можна розкладати по тарілках.
Інгредієнти:
гливи 300 г;
цибуля-порей - 1 шт.;
морква - 05 шт.;
часник - 1 зубчик;
сметана - 2 ст. ложки;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Білу частину цибулі-порею нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Як тільки вони стануть прозорими, відправляємо до них в компанію накрошенние соломкою гливи і натерту на крупній тертці моркву. Присипаємо зверху зеленню цибулі і рубаним часником. Тушкуємо, помішуючи, поки не випарується виділилася волога. Солимо, перчимо і додаємо сметану. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо ще 5 хвилин.
Інгредієнти:
гливи - 600 г;
сметана - 3/4 ст.;
масло вершкове - 2 ст. ложки;
вода - 50 мл;
часник - 1 зубчик;
трави прованські (сухі) - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Печериці нарізаємо досить великими шматочками і закладаємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо масло і сметану, дрібно нарубаний зубчик часнику. Солимо і приправляємо спеціями. Додаємо трохи води і добре перемішуємо. Включаємо мультиварку на режим «Плов» з автоматичним відліком часу. Все, залишається лише дочекатися сигналу про готовність!
Як приготувати запечені в сметані гливи?
Інгредієнти:
Приготування
Гриби промиваємо, нарізаємо соломкою. Цибуля кришимо півкільцями і обсмажуємо на сковорідці до рум'яного кольору. Додаємо гливи і готуємо ще хвилин 10. Перекладаємо вміст сковорідки в форму для запікання. Солимо, перчимо. Додаємо лавровий лист і перець горошком. Заливаємо все сметаною і ставимо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку. Якщо за 10 хвилин до готовності посипати нашу запіканку з глив тертим сиром, отримаємо варіацію на тему жульєна.
Рецепт глив, смажені з картоплею в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Гливи промиваємо та нарізаємо однаковими шматочками. Підрум'янюємо на сковорідці спочатку гриби, потім додаємо накрошенную соломкою картоплю і смажимо практично до готовності. В кінці присипаємо дрібно нарізаною цибулею, солимо. Приправляємо мускатним горіхом і перцем. Перемішуємо і витримуємо під закритою кришкою хвилин 5. Потім додаємо сметану, доводимо її до кипіння. Знову накриваємо кришкою і знімаємо сковороду з вогню. Буквально через кілька хвилин смажені гливи можна розкладати по тарілках.
Гливи, тушковані в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Білу частину цибулі-порею нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Як тільки вони стануть прозорими, відправляємо до них в компанію накрошенние соломкою гливи і натерту на крупній тертці моркву. Присипаємо зверху зеленню цибулі і рубаним часником. Тушкуємо, помішуючи, поки не випарується виділилася волога. Солимо, перчимо і додаємо сметану. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо ще 5 хвилин.
Як смажити гливи зі сметаною в мультиварці «Панасонік»?
Інгредієнти:
Приготування
Печериці нарізаємо досить великими шматочками і закладаємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо масло і сметану, дрібно нарубаний зубчик часнику. Солимо і приправляємо спеціями. Додаємо трохи води і добре перемішуємо. Включаємо мультиварку на режим «Плов» з автоматичним відліком часу. Все, залишається лише дочекатися сигналу про готовність!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати гливи з картоплею?
Гливи, не менш смачні гриби, ніж печериці, до яких ми з вами вже давно звикли. І сьогодні поговоримо про досить простих варіантах приготування глив з
Смажені гриби з майонезом
Смажені гриби з цибулею і картоплею - чудово смачну страву, а якщо приправити майонезом і додати трохи сиру, то вийде жульєн. Ми пропонуємо кілька
Як приготувати гливи?
Гливи - популярні і добре відомі в нашій країні гриби, які використовують в якості основи для створення оригінальних і смачних страв. Пропонуємо
Смажені гливи
Страви, приготовлені з грибами, відрізняються приголомшливою ніжністю, оригінальністю і соковитістю. І сьогодні ми розповімо, як смачно посмажити
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде
Гливи в мультиварці
Гливи - смачні і досить доступні гриби. Їх можна приготувати різними способами: варити, смажити, тушкувати або додавати в салати. І сьогодні ми