Всі принадність цієї страви полягає в тому, що балувати себе їм можна цілий рік, а не тільки в грибний сезон. Соковиті гливи в сметанному кремі - будь-які подальші коментарі тут зайві. Отже, менше слів і починаємо готувати!
Як приготувати запечені в сметані гливи?
Інгредієнти: гливи - 1 кг; цибуля - 2 шт.; сметана - 400 г; олія - для смаження; перець чорний горошком - 6 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Гриби промиваємо, нарізаємо соломкою. Цибуля кришимо півкільцями і обсмажуємо на сковорідці до рум'яного кольору. Додаємо гливи і готуємо ще хвилин 10. Перекладаємо вміст сковорідки в форму для запікання. Солимо, перчимо. Додаємо лавровий лист і перець горошком. Заливаємо все сметаною і ставимо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку. Якщо за 10 хвилин до готовності посипати нашу запіканку з глив тертим сиром, отримаємо варіацію на тему жульєна.
Рецепт глив, смажені з картоплею в сметані
Інгредієнти: гливи 300 г; картопля - 6 шт.; цибуля - 1 шт.; сметана - 200 г; масло рослинне - 3 ст. ложки; мускатний горіх - 1 щіпка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Гливи промиваємо та нарізаємо однаковими шматочками. Підрум'янюємо на сковорідці спочатку гриби, потім додаємо накрошенную соломкою картоплю і смажимо практично до готовності. В кінці присипаємо дрібно нарізаною цибулею, солимо. Приправляємо мускатним горіхом і перцем. Перемішуємо і витримуємо під закритою кришкою хвилин 5. Потім додаємо сметану, доводимо її до кипіння. Знову накриваємо кришкою і знімаємо сковороду з вогню. Буквально через кілька хвилин смажені гливи можна розкладати по тарілках.
Гливи, тушковані в сметані
Інгредієнти: гливи 300 г; цибуля-порей - 1 шт.; морква - 05 шт.; часник - 1 зубчик; сметана - 2 ст. ложки; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Білу частину цибулі-порею нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо на розігріту з маслом сковороду. Як тільки вони стануть прозорими, відправляємо до них в компанію накрошенние соломкою гливи і натерту на крупній тертці моркву. Присипаємо зверху зеленню цибулі і рубаним часником. Тушкуємо, помішуючи, поки не випарується виділилася волога. Солимо, перчимо і додаємо сметану. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо ще 5 хвилин.
Як смажити гливи зі сметаною в мультиварці «Панасонік»?
Інгредієнти: гливи - 600 г; сметана - 3/4 ст.; масло вершкове - 2 ст. ложки; вода - 50 мл; часник - 1 зубчик; трави прованські (сухі) - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Печериці нарізаємо досить великими шматочками і закладаємо в чашу мультиварки. Туди ж відправляємо масло і сметану, дрібно нарубаний зубчик часнику. Солимо і приправляємо спеціями. Додаємо трохи води і добре перемішуємо. Включаємо мультиварку на режим «Плов» з автоматичним відліком часу. Все, залишається лише дочекатися сигналу про готовність!