Як приготувати гливи з картоплею?
З появою на ринку печериць за доступною ціною, гливи втратили свою колишню популярність і разом з іншими грибами відійшли на задній план в наших рецептах. У цій статті ми вирішили відновити справедливість і розповісти вам про те, як готувати гливи з картоплею.
Зараз розберемося, як смажити гливи з картоплею. В принципі, це справа не хитра: обсмажуємо гриби до випаровування вологи, окремо до готовності смажимо картоплю до рум'яної скориночки і змішуємо. Проте, ми хочемо познайомити вас з кілька іншим, більш оригінальним і багатим на смак рецептом.
Інгредієнти:
картопля - 700 г;
гливи - 200 г;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
копчений бекон - 300 г;
розмарин - 2 гілочки;
кедрові горіхи - 50 г;
рукола - 100 г;
бальзамічний оцет - 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Перед тим, як посмажити гливи з картоплею, гриби очищаємо від надлишків бруду за допомогою сухої ганчірки, або кисті, а картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо будь-яким звичним способом.
У сковороді розігріваємо столову ложку олії і обсмажуємо на ньому нарізаний бекон. Як тільки скибочки бекону стануть рум'яними і хрусткими, додаємо до них гриби і смажимо до повного випаровування вологи. За пару хвилин до готовності засипаємо на сковороду горіхи і смажимо до золотистого кольору. Викладаємо готові гриби на окрему тарілку, а до залишився на сковороді жиру доливаємо 2 столові ложки масла. Обсмажуємо картоплю до повної готовності і рум'яної скоринки.
Змішуємо картоплю з грибним піджаркою і подаємо з руколою, окропивши невеликою кількістю бальзамічного оцту.
Таким чином можна приготувати гливи з картоплею в мультиварці, досить вибрати режим «Випічка» на 30 хвилин. Потім перешкодити і продовжити готування ще 30 хвилин в тому ж режимі.
Інгредієнти:
вершкове масло - 4 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
гливи - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
свіжий чебрець - 1 ст. ложка;
курячий бульйон - 1 3/4 ст.;
вершки - 1 3/4 ст.;
сухе біле вино - 1/4 ст.;
сіль, перець;
картопля - 15 кг;
тертий твердий сир - 2 1/2 ст.
Приготування
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло (2 ст. ложки) і обсмажуємо на ньому гриби 5 хвилин. Додаємо до грибів часник і смажимо його ще 40 секунд. Додаємо ще 2 ст. ложки олії і обсмажуємо на них тонкі кільця ріпчастої цибулі з чебрецем до повної готовності. Змішуємо гриби з цибулею.
Форму для випічки змащуємо маслом. У мисці збиваємо вершки з вином, сіллю і перцем. Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо 1/3 картоплі на дно форми і покриваємо піджаркою і 3/4 всього сиру. Зверху розміщуємо залишився картоплю і решту суміш з цибулі і грибів. Посипаємо все тертим сиром і заливаємо вершковою сумішшю. Готуємо гратен з картоплею при 200 градусах 1 годину 20 хвилин.
Інгредієнти:
пісочне тісто - 700 г;
картопля - 4 шт.;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
молоко - 1/4 ст.;
сметана - 1/4 ст.;
яйця - 2 шт.;
сіль, перець;
зелена цибуля - 1 пучок;
гливи 300 г;
спаржа - 300 р.
Приготування
Картоплю чистимо і нарізаємо скибочками, відварюємо хвилин 15 після чого пюрируем з маслом і молоком. Солимо і перчимо пюре за смаком. У готове і злегка остигле картопляне пюре додаємо сметану і яйця. Як тільки пюре стане однорідним, додаємо нарізаний зелений лук і ретельно все перемішуємо.
Тісто розкачуємо, викладаємо у форму і випікаємо, згідно інструкції. У готову основу закладаємо пюре, зверху розміщуємо обсмажені до готовності гриби і бланшировану спаржу. Випікаємо тарт при 180 градусах 20 хвилин, даємо охолонути 10 хвилин перед подачею.
Смажені гливи з картоплею
Зараз розберемося, як смажити гливи з картоплею. В принципі, це справа не хитра: обсмажуємо гриби до випаровування вологи, окремо до готовності смажимо картоплю до рум'яної скориночки і змішуємо. Проте, ми хочемо познайомити вас з кілька іншим, більш оригінальним і багатим на смак рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як посмажити гливи з картоплею, гриби очищаємо від надлишків бруду за допомогою сухої ганчірки, або кисті, а картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо будь-яким звичним способом.
У сковороді розігріваємо столову ложку олії і обсмажуємо на ньому нарізаний бекон. Як тільки скибочки бекону стануть рум'яними і хрусткими, додаємо до них гриби і смажимо до повного випаровування вологи. За пару хвилин до готовності засипаємо на сковороду горіхи і смажимо до золотистого кольору. Викладаємо готові гриби на окрему тарілку, а до залишився на сковороді жиру доливаємо 2 столові ложки масла. Обсмажуємо картоплю до повної готовності і рум'яної скоринки.
Змішуємо картоплю з грибним піджаркою і подаємо з руколою, окропивши невеликою кількістю бальзамічного оцту.
Таким чином можна приготувати гливи з картоплею в мультиварці, досить вибрати режим «Випічка» на 30 хвилин. Потім перешкодити і продовжити готування ще 30 хвилин в тому ж режимі.
Рецепт гратена з глив з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло (2 ст. ложки) і обсмажуємо на ньому гриби 5 хвилин. Додаємо до грибів часник і смажимо його ще 40 секунд. Додаємо ще 2 ст. ложки олії і обсмажуємо на них тонкі кільця ріпчастої цибулі з чебрецем до повної готовності. Змішуємо гриби з цибулею.
Форму для випічки змащуємо маслом. У мисці збиваємо вершки з вином, сіллю і перцем. Картоплю чистимо і нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо 1/3 картоплі на дно форми і покриваємо піджаркою і 3/4 всього сиру. Зверху розміщуємо залишився картоплю і решту суміш з цибулі і грибів. Посипаємо все тертим сиром і заливаємо вершковою сумішшю. Готуємо гратен з картоплею при 200 градусах 1 годину 20 хвилин.
Тарт з глив з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і нарізаємо скибочками, відварюємо хвилин 15 після чого пюрируем з маслом і молоком. Солимо і перчимо пюре за смаком. У готове і злегка остигле картопляне пюре додаємо сметану і яйця. Як тільки пюре стане однорідним, додаємо нарізаний зелений лук і ретельно все перемішуємо.
Тісто розкачуємо, викладаємо у форму і випікаємо, згідно інструкції. У готову основу закладаємо пюре, зверху розміщуємо обсмажені до готовності гриби і бланшировану спаржу. Випікаємо тарт при 180 градусах 20 хвилин, даємо охолонути 10 хвилин перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати маслюки з картоплею?
Осінь - час збору грибного врожаю, і якщо вам вдалося зібрати або купити маслюків, тоді сьогодні ми поділимося з вами простими порадами, як їх смачно
Смажені гливи
Страви, приготовлені з грибами, відрізняються приголомшливою ніжністю, оригінальністю і соковитістю. І сьогодні ми розповімо, як смачно посмажити
Як готувати печериці?
Печериці - найпоширеніші у світі гриби. Вони чудово поєднуються з м'ясними, овочевими стравами, а також сиром. Як правильно готувати печериці, ми вам
Гливи в сметані
Гливи в сметані - чудове і вишукане блюдо, яке можна подавати як до святкового, так і буденного столу. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими
Котлети з глив - рецепти
Котлети - смачне блюдо, яке обожнюють багато. Вони можуть бути не тільки м'ясні, але й рибними, овочевими, грибними. І зараз ми розповімо, як
Гливи в мультиварці
Гливи - смачні і досить доступні гриби. Їх можна приготувати різними способами: варити, смажити, тушкувати або додавати в салати. І сьогодні ми