Котлети з глив - рецепти
Якщо ви з якихось причин не можете їсти м'ясо, то це зовсім не привід відмовлятися від котлет, тюфтельок або бургерів. Всі ці чудові страви можна приготувати на основі грибів. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати котлети з глив.
Інгредієнти:
оливкова олія;
гливи - 250 г;
часник - 2 зубчики;
зелена цибуля - 1 пучок;
порошок каррі - 1 ст. ложка;
цедра і сік 1/2 лимона;
нут - 400 г;
хлібна паніровка - 85 м;
грецький йогурт - 6 ст. ложок;
мелений кумін - щіпка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізані гриби до випаровування вологи, після чого додаємо сіль, перець, подрібнений часник і зелений лук. Додатково приправляємо грибну суміш лимонної цедрою і соком, а також посипаємо карі . Даємо грибів злегка охолонути.
Нут відварюємо і пюрируем з допомогою блендера або преса для картоплі. Додаємо до отриманого пюре грибну зажарку, а також хлібну панірування. Готову основу для котлет ділимо на 4 частини і формуем вологими руками. Обсмажуємо котлетки 3-4 хвилини до золотистого кольору з обох сторін.
Подаємо котлетки з соусом із суміші йогурту з меленим кумином, сіллю і перцем.
В даному блюді використання нуту не принципово, його можна замінити сочевицею або картоплею, особливо, якщо вам вдасться дістати солодкий картопля. Всі ці інгредієнти прекрасно поєднуються з індійськими спеціями і вершковим соусом з йогурту.
Одне з цілком звичних для в'єтнамців страв - це котлетки з грибами і тофу. Зараз цей соєвий сир можна знайти в будь-якому вегетаріанському магазині, супермаркеті чи магазині східної кухні.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
печериці - 150 г;
гриби шиітаке - 150 г;
сіль, перець - за смаком;
сир тофу - 500 г;
борошно - 5 ст. ложок;
рослинне масло.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Подрібнюємо гриби разом з ріпчастою цибулею. З сиру тофу віджимаємо воду і додаємо його до грибної суміші разом з сіллю, перцем і борошном. Гарненько перемішуємо основу для наших котлет. З готової суміші ліпимо котлетки однакової форми. Викладаємо грибні котлети на змащений маслом лист пергаменту і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах. Подають такі грибні котлетки з салатом, солодким соусом чилі або соусом барбекю.
Грибні котлети з глив
Інгредієнти:
Приготування
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізані гриби до випаровування вологи, після чого додаємо сіль, перець, подрібнений часник і зелений лук. Додатково приправляємо грибну суміш лимонної цедрою і соком, а також посипаємо карі . Даємо грибів злегка охолонути.
Нут відварюємо і пюрируем з допомогою блендера або преса для картоплі. Додаємо до отриманого пюре грибну зажарку, а також хлібну панірування. Готову основу для котлет ділимо на 4 частини і формуем вологими руками. Обсмажуємо котлетки 3-4 хвилини до золотистого кольору з обох сторін.
Подаємо котлетки з соусом із суміші йогурту з меленим кумином, сіллю і перцем.
В даному блюді використання нуту не принципово, його можна замінити сочевицею або картоплею, особливо, якщо вам вдасться дістати солодкий картопля. Всі ці інгредієнти прекрасно поєднуються з індійськими спеціями і вершковим соусом з йогурту.
Котлети з грибів глив з тофу
Одне з цілком звичних для в'єтнамців страв - це котлетки з грибами і тофу. Зараз цей соєвий сир можна знайти в будь-якому вегетаріанському магазині, супермаркеті чи магазині східної кухні.
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Подрібнюємо гриби разом з ріпчастою цибулею. З сиру тофу віджимаємо воду і додаємо його до грибної суміші разом з сіллю, перцем і борошном. Гарненько перемішуємо основу для наших котлет. З готової суміші ліпимо котлетки однакової форми. Викладаємо грибні котлети на змащений маслом лист пергаменту і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах. Подають такі грибні котлетки з салатом, солодким соусом чилі або соусом барбекю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети в панірувальних сухарях
Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
Котлети з яловичого фаршу
Котлети - страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Вони прекрасно підходять до різноманітних гарнірів. І сьогодні мова піде про ніжних і соковитих
Грибні котлети з манкою
Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,
Пісні котлети з капусти
Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
Овочеві котлети - рецепт
Овочеві котлети - просте і смачне блюдо, відмінно підійде для тих, хто не вживає м'ясо з різних причин або дотримується посту. У даній статті ми
Котлети з брокколі
Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен