Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з глив - рецепти

Котлети з глив - рецепти

17-03-2015, 21:39
2 680
Котлети з глив - рецепти
Якщо ви з якихось причин не можете їсти м'ясо, то це зовсім не привід відмовлятися від котлет, тюфтельок або бургерів. Всі ці чудові страви можна приготувати на основі грибів. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати котлети з глив.

Грибні котлети з глив


Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • гливи - 250 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • порошок каррі - 1 ст. ложка;

  • цедра і сік 1/2 лимона;

  • нут - 400 г;

  • хлібна паніровка - 85 м;

  • грецький йогурт - 6 ст. ложок;

  • мелений кумін - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізані гриби до випаровування вологи, після чого додаємо сіль, перець, подрібнений часник і зелений лук. Додатково приправляємо грибну суміш лимонної цедрою і соком, а також посипаємо карі . Даємо грибів злегка охолонути.
    Нут відварюємо і пюрируем з допомогою блендера або преса для картоплі. Додаємо до отриманого пюре грибну зажарку, а також хлібну панірування. Готову основу для котлет ділимо на 4 частини і формуем вологими руками. Обсмажуємо котлетки 3-4 хвилини до золотистого кольору з обох сторін.
    Подаємо котлетки з соусом із суміші йогурту з меленим кумином, сіллю і перцем.
    В даному блюді використання нуту не принципово, його можна замінити сочевицею або картоплею, особливо, якщо вам вдасться дістати солодкий картопля. Всі ці інгредієнти прекрасно поєднуються з індійськими спеціями і вершковим соусом з йогурту.

    Котлети з грибів глив з тофу


    Одне з цілком звичних для в'єтнамців страв - це котлетки з грибами і тофу. Зараз цей соєвий сир можна знайти в будь-якому вегетаріанському магазині, супермаркеті чи магазині східної кухні.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 150 г;

  • гриби шиітаке - 150 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • Котлети з глив - рецепти

  • сир тофу - 500 г;

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Подрібнюємо гриби разом з ріпчастою цибулею. З сиру тофу віджимаємо воду і додаємо його до грибної суміші разом з сіллю, перцем і борошном. Гарненько перемішуємо основу для наших котлет. З готової суміші ліпимо котлетки однакової форми. Викладаємо грибні котлети на змащений маслом лист пергаменту і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах. Подають такі грибні котлетки з салатом, солодким соусом чилі або соусом барбекю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети в панірувальних сухарях
    Котлети в панірувальних сухарях
    Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
    Котлети з яловичого фаршу
    Котлети з яловичого фаршу
    Котлети - страва, яку обожнюють і дорослі, і діти. Вони прекрасно підходять до різноманітних гарнірів. І сьогодні мова піде про ніжних і соковитих
    Грибні котлети з манкою
    Грибні котлети з манкою
    Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,
    Пісні котлети з капусти
    Пісні котлети з капусти
    Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
    Овочеві котлети - рецепт
    Овочеві котлети - рецепт
    Овочеві котлети - просте і смачне блюдо, відмінно підійде для тих, хто не вживає м'ясо з різних причин або дотримується посту. У даній статті ми
    Котлети з брокколі
    Котлети з брокколі
    Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен