Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з брокколі

Котлети з брокколі

17-03-2015, 21:18
2 694
Котлети з брокколі
Котлети з овочів - ідеальне блюдо для вегетаріанців і прихильників здорового способу життя. Широке різноманітність овочевих інгредієнтів допомагає змінити смак страви з разу в раз і варіювати рецепти на власний розсуд. В сьогоднішніх рецептах ми розповімо про рецепти котлет з брокколі.

Рецепт котлет з брокколі


Інгредієнти:

  • картопля - 5-6 шт.;

  • брокколі - 1 головка;

  • тертий твердий сир - 3/4 ст.;

  • хлібна паніровка - 1 1/4 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • сушений цибуля - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • кетчуп - 1/2 ст.;

  • грецький йогурт - 1/2 ст.


  • Приготування
    Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо невеликими кубиками. Відварюємо або готуємо нарізані бульби на пару протягом 10 хвилин, після чого розминаємо їх в пюре.
    Суцвіття брокколі ошпарюємо і готуємо на пару протягом 4-5 хвилин, а потім розминаємо. Додаємо до брокколі картоплю, тертий твердий сир, 1/4 склянки хлібної панірування, яйця, сушений часник і цибулю, а також сіль з перцем.
    Склянку панірування висипаємо в окрему миску. Вологими руками формуем котлети і обвалюють їх в паніровці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо котлети з обох боків до золотистої скоринки. Для тих, хто дотримується дієти, рекомендуємо запекти котлетки в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
    Подавати котлети з брокколі і картоплі рекомендуємо з соусом із суміші кетчупу і грецького йогурту .

    Курячі котлети з брокколі


    Інгредієнти:

  • курячий фарш - 1 кг;

  • суцвіття брокколі - 300 г;

  • хлібна паніровка - 3/4 ст.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Суцвіття брокколі подрібнюємо вручну або за допомогою блендера. Додаємо в суміш хлібну панірування для зв'язки, солимо, перчимо і ліпимо котлети. Обсмажуємо котлетки на розігрітому рослинному маслі до золотистої скоринки з обох сторін.

    Пісні котлети з капусти броколі


    Інгредієнти:

  • кускус - 1/3 ст.;

  • вода - 250 мл;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • брокколі - 1 качан;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • відварений нут - 650 г;

  • тахін - 2 ст. ложки;

  • насіння соняшнику - 1 ст. ложка;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Заливаємо кускус окропом і даємо йому настоятися під кришкою 10 хвилин. Тим часом поділяємо головку брокколі на суцвіття і обварюють їх на пару протягом 5-7 хвилин. Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
    Змішуємо кускус, брокколі, цибуля, нут, насіння соняшника, кумін, пасту тахін і добру пучку солі з перцем в чаші блендера. Готова маса повинна бути абсолютно однорідною, так що не шкодуйте часу на збивання.
    Тепер приступаємо до ліплення котлет. Для рум'яної і хрусткої скориночки їх слід обваляти в хлібній паніровці. Далі котлети можна обсмажити на рослинному маслі, або ж запекти в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 50 хвилин.
    Подавати котлети слід ще теплими, з соусом дзадзікі або сметаною з зеленню.

    Овочеві котлети з брокколі


    Інгредієнти:

  • картопля - 340 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • брокколі - 1 головка;

  • пастернак - 1 шт.;

  • заморожений горошок - 1/4 ст.;

  • кукурудза заморожена - 1/4 ст.;

  • петрушка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • тертий твердий сир - 50 г;

  • хлібна паніровка;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Котлети з брокколі
    Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і відварюємо до м'якості, після чого розминаємо виделкою і приправляємо сіллю з перцем. Суцвіття брокколі обварюють на пару і також розминаємо виделкою.
    На сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, моркву і пастернак до золотистого кольору і м'якості. Прибираємо засмажку з вогню і змішуємо її з зеленим горошком і кукурудзою.
    Змішуємо всі овочеві інгредієнти разом, додаємо в суміш тертий сир і яйце. Ліпимо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Обсмажуємо до золотистого кольору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з брокколі
    Запіканка з брокколі
    Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по
    Котлети в панірувальних сухарях
    Котлети в панірувальних сухарях
    Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
    Броколі в духовці
    Броколі в духовці
    Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її
    Брокколі з сиром
    Брокколі з сиром
    Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
    Пісні котлети з капусти
    Пісні котлети з капусти
    Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
    Овочеві котлети - рецепт
    Овочеві котлети - рецепт
    Овочеві котлети - просте і смачне блюдо, відмінно підійде для тих, хто не вживає м'ясо з різних причин або дотримується посту. У даній статті ми