Котлети з брокколі
Котлети з овочів - ідеальне блюдо для вегетаріанців і прихильників здорового способу життя. Широке різноманітність овочевих інгредієнтів допомагає змінити смак страви з разу в раз і варіювати рецепти на власний розсуд. В сьогоднішніх рецептах ми розповімо про рецепти котлет з брокколі.
Інгредієнти:
картопля - 5-6 шт.;
брокколі - 1 головка;
тертий твердий сир - 3/4 ст.;
хлібна паніровка - 1 1/4 ст.;
яйця - 2 шт.;
часник сушений - 1/2 ч. ложки;
сушений цибуля - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
кетчуп - 1/2 ст.;
грецький йогурт - 1/2 ст.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо невеликими кубиками. Відварюємо або готуємо нарізані бульби на пару протягом 10 хвилин, після чого розминаємо їх в пюре.
Суцвіття брокколі ошпарюємо і готуємо на пару протягом 4-5 хвилин, а потім розминаємо. Додаємо до брокколі картоплю, тертий твердий сир, 1/4 склянки хлібної панірування, яйця, сушений часник і цибулю, а також сіль з перцем.
Склянку панірування висипаємо в окрему миску. Вологими руками формуем котлети і обвалюють їх в паніровці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо котлети з обох боків до золотистої скоринки. Для тих, хто дотримується дієти, рекомендуємо запекти котлетки в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Подавати котлети з брокколі і картоплі рекомендуємо з соусом із суміші кетчупу і грецького йогурту .
Інгредієнти:
курячий фарш - 1 кг;
суцвіття брокколі - 300 г;
хлібна паніровка - 3/4 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Суцвіття брокколі подрібнюємо вручну або за допомогою блендера. Додаємо в суміш хлібну панірування для зв'язки, солимо, перчимо і ліпимо котлети. Обсмажуємо котлетки на розігрітому рослинному маслі до золотистої скоринки з обох сторін.
Інгредієнти:
кускус - 1/3 ст.;
вода - 250 мл;
рослинне масло - 1 ст. ложка;
брокколі - 1 качан;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
відварений нут - 650 г;
тахін - 2 ст. ложки;
насіння соняшнику - 1 ст. ложка;
мелений кумін - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Заливаємо кускус окропом і даємо йому настоятися під кришкою 10 хвилин. Тим часом поділяємо головку брокколі на суцвіття і обварюють їх на пару протягом 5-7 хвилин. Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
Змішуємо кускус, брокколі, цибуля, нут, насіння соняшника, кумін, пасту тахін і добру пучку солі з перцем в чаші блендера. Готова маса повинна бути абсолютно однорідною, так що не шкодуйте часу на збивання.
Тепер приступаємо до ліплення котлет. Для рум'яної і хрусткої скориночки їх слід обваляти в хлібній паніровці. Далі котлети можна обсмажити на рослинному маслі, або ж запекти в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 50 хвилин.
Подавати котлети слід ще теплими, з соусом дзадзікі або сметаною з зеленню.
Інгредієнти:
картопля - 340 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
брокколі - 1 головка;
пастернак - 1 шт.;
заморожений горошок - 1/4 ст.;
кукурудза заморожена - 1/4 ст.;
петрушка;
сіль, перець - за смаком;
яйце - 1 шт.;
тертий твердий сир - 50 г;
хлібна паніровка;
рослинне масло.
Приготування
Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і відварюємо до м'якості, після чого розминаємо виделкою і приправляємо сіллю з перцем. Суцвіття брокколі обварюють на пару і також розминаємо виделкою.
На сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, моркву і пастернак до золотистого кольору і м'якості. Прибираємо засмажку з вогню і змішуємо її з зеленим горошком і кукурудзою.
Змішуємо всі овочеві інгредієнти разом, додаємо в суміш тертий сир і яйце. Ліпимо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Рецепт котлет з брокколі
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо невеликими кубиками. Відварюємо або готуємо нарізані бульби на пару протягом 10 хвилин, після чого розминаємо їх в пюре.
Суцвіття брокколі ошпарюємо і готуємо на пару протягом 4-5 хвилин, а потім розминаємо. Додаємо до брокколі картоплю, тертий твердий сир, 1/4 склянки хлібної панірування, яйця, сушений часник і цибулю, а також сіль з перцем.
Склянку панірування висипаємо в окрему миску. Вологими руками формуем котлети і обвалюють їх в паніровці. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо котлети з обох боків до золотистої скоринки. Для тих, хто дотримується дієти, рекомендуємо запекти котлетки в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Подавати котлети з брокколі і картоплі рекомендуємо з соусом із суміші кетчупу і грецького йогурту .
Курячі котлети з брокколі
Інгредієнти:
Приготування
Суцвіття брокколі подрібнюємо вручну або за допомогою блендера. Додаємо в суміш хлібну панірування для зв'язки, солимо, перчимо і ліпимо котлети. Обсмажуємо котлетки на розігрітому рослинному маслі до золотистої скоринки з обох сторін.
Пісні котлети з капусти броколі
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо кускус окропом і даємо йому настоятися під кришкою 10 хвилин. Тим часом поділяємо головку брокколі на суцвіття і обварюють їх на пару протягом 5-7 хвилин. Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими шматочками.
Змішуємо кускус, брокколі, цибуля, нут, насіння соняшника, кумін, пасту тахін і добру пучку солі з перцем в чаші блендера. Готова маса повинна бути абсолютно однорідною, так що не шкодуйте часу на збивання.
Тепер приступаємо до ліплення котлет. Для рум'яної і хрусткої скориночки їх слід обваляти в хлібній паніровці. Далі котлети можна обсмажити на рослинному маслі, або ж запекти в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 50 хвилин.
Подавати котлети слід ще теплими, з соусом дзадзікі або сметаною з зеленню.
Овочеві котлети з брокколі
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і відварюємо до м'якості, після чого розминаємо виделкою і приправляємо сіллю з перцем. Суцвіття брокколі обварюють на пару і також розминаємо виделкою.
На сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану ріпчасту цибулю, моркву і пастернак до золотистого кольору і м'якості. Прибираємо засмажку з вогню і змішуємо її з зеленим горошком і кукурудзою.
Змішуємо всі овочеві інгредієнти разом, додаємо в суміш тертий сир і яйце. Ліпимо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по
Котлети в панірувальних сухарях
Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
Броколі в духовці
Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її
Брокколі з сиром
Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
Пісні котлети з капусти
Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
Овочеві котлети - рецепт
Овочеві котлети - просте і смачне блюдо, відмінно підійде для тих, хто не вживає м'ясо з різних причин або дотримується посту. У даній статті ми