Запіканка з брокколі
Корисні і смачні брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами. Класичні англійські запіканки з брокколі гаряче улюблені по всьому світу, так що настав час і вам спробувати приготувати це оригінальне блюдо у себе вдома.
Інгредієнти:
суцвіття брокколі - 400 г;
відварене куряче філе;
вершки - 1 ст.;
молоко - 1/3 ст.;
сир «Чеддер» - 1/2 ст.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
хлібна паніровка - 2 ст. ложки;
борошно - 1 ст. ложка.
Приготування
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно. Змішуємо молоко з вершками і, постійно помішуючи борошняну суміш, вливаємо їх в сотейник. Варимо соус до загусання, приправляємо сіллю і перцем за смаком, наприкінці готування додаємо в соус тертий сир.
Брокколі бланшируем і викладаємо на деко для запікання. Разом з брокколі кладемо розібрану на волокна відварну курячу грудку. Заливаємо все вершковим соусом і посипаємо хлібної паніровкою. Запікаємо страву при 220 градусах 20 хвилин.
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
яловичий фарш - 500 г;
броколі - 300 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
вершки - 1 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
тертий твердий сир - 100 р.
Приготування
Змішуємо вершки, молоко і сир разом. Ставимо суміш на плиту і варимо до повного розплавлення сиру. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до прозорості. Додаємо до цибулі фарш, трохи солі і перцю. Смажимо до готовності.
Брокколі бланшируем. Картоплю розрізаємо навпіл і запікаємо до повної готовності, без фольги. На дно форми для запікання кладемо шар картоплі, потім м'ясний фарш і в кінці брокколі. Заливаємо блюдо підготовленим соусом. Картопляна запіканка з брокколі буде готова через 20 хвилин проведених в духовці при 200 градусах.
Інгредієнти:
суцвіття брокколі - 300 г;
яйця - 5 шт.;
вершки - 300 мл;
сир - 300 г;
сіль, перець.
Приготування
Брокколі бланшируем і подрібнюємо за допомогою блендера. Яйця, сир і вершки також закладаємо в чашу блендера і збиваємо до однорідності. В вершкову масу додаємо сіль і перець за смаком. Змішуємо брокколі з сиром і вершками і виливаємо готову масу в змащену маслом чашу мультиварки. Випікаємо блюдо 15-20 хвилин в режимі «Випічка».
Інгредієнти:
макарони (спіральки) 300 г;
вершкове масло - 60 г;
борошно - 1/4 ст.;
молоко - 450 мл;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
копчений бекон - 4 смужки;
лавровий лист - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
брокколі - 1 головка;
цукіні - 2 шт.;
тертий твердий сир - 1 1/2 ст.;
хлібна паніровка;
сіль, перець.
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно 1-2 хвилини. Заливаємо обсмажене борошно з молоком і ретельно все вимішуємо, щоб не утворилося грудок. Кладемо в соус, лавровий лист, варимо до загустіння. Як тільки соус придбає необхідну густоту, додаємо в нього тертий сир, а потім, при необхідності, трохи солі і перцю. Відварюємо пасту до готовності, воду зливаємо.
У сковороді розігріваємо оливкову олію. Бекон ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору разом з подрібненим ріпчастою цибулею і часником.
Брокколі розламуємо на суцвіття, цукіні натираємо на дрібній тертці. Кладемо овочі в глибоку тарілку, накриваємо плівкою і готуємо до м'якості в мікрохвильовій печі. Готові овочі розминаємо на більш дрібні шматочки за допомогою вилки і перекладаємо їх в блюдо для запікання.
Разом з цукіні і капустою в блюдо відправляється відварена паста та засмажка з бекону, цибулі і часнику. Всі інгредієнти заливаємо соусом (не забудьте дістати лавровий лист!) і посипаємо залишками сиру і хлібної паніровкою. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Запіканка з куркою, брокколі та сиром
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно. Змішуємо молоко з вершками і, постійно помішуючи борошняну суміш, вливаємо їх в сотейник. Варимо соус до загусання, приправляємо сіллю і перцем за смаком, наприкінці готування додаємо в соус тертий сир.
Брокколі бланшируем і викладаємо на деко для запікання. Разом з брокколі кладемо розібрану на волокна відварну курячу грудку. Заливаємо все вершковим соусом і посипаємо хлібної паніровкою. Запікаємо страву при 220 градусах 20 хвилин.
Запіканка з брокколі з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо вершки, молоко і сир разом. Ставимо суміш на плиту і варимо до повного розплавлення сиру. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до прозорості. Додаємо до цибулі фарш, трохи солі і перцю. Смажимо до готовності.
Брокколі бланшируем. Картоплю розрізаємо навпіл і запікаємо до повної готовності, без фольги. На дно форми для запікання кладемо шар картоплі, потім м'ясний фарш і в кінці брокколі. Заливаємо блюдо підготовленим соусом. Картопляна запіканка з брокколі буде готова через 20 хвилин проведених в духовці при 200 градусах.
Запіканка з капусти броколі і сиру в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Брокколі бланшируем і подрібнюємо за допомогою блендера. Яйця, сир і вершки також закладаємо в чашу блендера і збиваємо до однорідності. В вершкову масу додаємо сіль і перець за смаком. Змішуємо брокколі з сиром і вершками і виливаємо готову масу в змащену маслом чашу мультиварки. Випікаємо блюдо 15-20 хвилин в режимі «Випічка».
Запіканка з макаронів з брокколі
Інгредієнти:
Приготування
Вершкове масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно 1-2 хвилини. Заливаємо обсмажене борошно з молоком і ретельно все вимішуємо, щоб не утворилося грудок. Кладемо в соус, лавровий лист, варимо до загустіння. Як тільки соус придбає необхідну густоту, додаємо в нього тертий сир, а потім, при необхідності, трохи солі і перцю. Відварюємо пасту до готовності, воду зливаємо.
У сковороді розігріваємо оливкову олію. Бекон ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору разом з подрібненим ріпчастою цибулею і часником.
Брокколі розламуємо на суцвіття, цукіні натираємо на дрібній тертці. Кладемо овочі в глибоку тарілку, накриваємо плівкою і готуємо до м'якості в мікрохвильовій печі. Готові овочі розминаємо на більш дрібні шматочки за допомогою вилки і перекладаємо їх в блюдо для запікання.
Разом з цукіні і капустою в блюдо відправляється відварена паста та засмажка з бекону, цибулі і часнику. Всі інгредієнти заливаємо соусом (не забудьте дістати лавровий лист!) і посипаємо залишками сиру і хлібної паніровкою. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з брокколі
Макаронні вироби займають одне з почесних місць в нашому повсякденному раціоні. З них готують гарніри, салати, супи і запіканки. І сьогодні ми
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Броколі в духовці
Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її
Брокколі з сиром
Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Котлети з брокколі
Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен