Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Запіканка з брокколі

Запіканка з брокколі

21-03-2015, 20:03
3 333
Запіканка з брокколі
Корисні і смачні брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами. Класичні англійські запіканки з брокколі гаряче улюблені по всьому світу, так що настав час і вам спробувати приготувати це оригінальне блюдо у себе вдома.

Запіканка з куркою, брокколі та сиром


Інгредієнти:

  • суцвіття брокколі - 400 г;

  • відварене куряче філе;

  • вершки - 1 ст.;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • сир «Чеддер» - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • хлібна паніровка - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно. Змішуємо молоко з вершками і, постійно помішуючи борошняну суміш, вливаємо їх в сотейник. Варимо соус до загусання, приправляємо сіллю і перцем за смаком, наприкінці готування додаємо в соус тертий сир.
    Брокколі бланшируем і викладаємо на деко для запікання. Разом з брокколі кладемо розібрану на волокна відварну курячу грудку. Заливаємо все вершковим соусом і посипаємо хлібної паніровкою. Запікаємо страву при 220 градусах 20 хвилин.

    Запіканка з брокколі з фаршем


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • броколі - 300 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • вершки - 1 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • тертий твердий сир - 100 р.


  • Приготування
    Змішуємо вершки, молоко і сир разом. Ставимо суміш на плиту і варимо до повного розплавлення сиру. Цибулю нарізаємо і обсмажуємо до прозорості. Додаємо до цибулі фарш, трохи солі і перцю. Смажимо до готовності.
    Брокколі бланшируем. Картоплю розрізаємо навпіл і запікаємо до повної готовності, без фольги. На дно форми для запікання кладемо шар картоплі, потім м'ясний фарш і в кінці брокколі. Заливаємо блюдо підготовленим соусом. Картопляна запіканка з брокколі буде готова через 20 хвилин проведених в духовці при 200 градусах.

    Запіканка з капусти броколі і сиру в мультиварці


    Інгредієнти:

  • суцвіття брокколі - 300 г;

  • яйця - 5 шт.;

  • вершки - 300 мл;

  • сир - 300 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Брокколі бланшируем і подрібнюємо за допомогою блендера. Яйця, сир і вершки також закладаємо в чашу блендера і збиваємо до однорідності. В вершкову масу додаємо сіль і перець за смаком. Змішуємо брокколі з сиром і вершками і виливаємо готову масу в змащену маслом чашу мультиварки. Випікаємо блюдо 15-20 хвилин в режимі «Випічка».

    Запіканка з макаронів з брокколі


    Інгредієнти:

  • макарони (спіральки) 300 г;

  • вершкове масло - 60 г;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • молоко - 450 мл;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • копчений бекон - 4 смужки;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • брокколі - 1 головка;

  • цукіні - 2 шт.;

  • тертий твердий сир - 1 1/2 ст.;

  • хлібна паніровка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Вершкове масло розтоплюємо і обсмажуємо на ньому борошно 1-2 хвилини. Заливаємо обсмажене борошно з молоком і ретельно все вимішуємо, щоб не утворилося грудок. Кладемо в соус, лавровий лист, варимо до загустіння. Як тільки соус придбає необхідну густоту, додаємо в нього тертий сир, а потім, при необхідності, трохи солі і перцю. Відварюємо пасту до готовності, воду зливаємо.
    У сковороді розігріваємо оливкову олію. Бекон ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо до золотистого кольору разом з подрібненим
    Запіканка з брокколі
    ріпчастою цибулею і часником.
    Брокколі розламуємо на суцвіття, цукіні натираємо на дрібній тертці. Кладемо овочі в глибоку тарілку, накриваємо плівкою і готуємо до м'якості в мікрохвильовій печі. Готові овочі розминаємо на більш дрібні шматочки за допомогою вилки і перекладаємо їх в блюдо для запікання.
    Разом з цукіні і капустою в блюдо відправляється відварена паста та засмажка з бекону, цибулі і часнику. Всі інгредієнти заливаємо соусом (не забудьте дістати лавровий лист!) і посипаємо залишками сиру і хлібної паніровкою. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Макарони з брокколі
    Макарони з брокколі
    Макаронні вироби займають одне з почесних місць в нашому повсякденному раціоні. З них готують гарніри, салати, супи і запіканки. І сьогодні ми
    Пюре з брокколі
    Пюре з брокколі
    Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
    Броколі в духовці
    Броколі в духовці
    Брокколі - одна з різновидів цвітної капусти, яку використовують у приготуванні багатьох дієтичних страв. І сьогодні ми поговоримо про те, як її
    Брокколі з сиром
    Брокколі з сиром
    Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
    Котлети з брокколі
    Котлети з брокколі
    Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен