Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - один з найбільш корисних видів капусти. А вже приготована у вершковому ніжному соусі вона просто тане у роті. Таке дієтичне і легке блюдо чудово підійде як на обід, так і на вечерю.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 400 г;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
капуста брокколі - 400 г;
борошно - 1 ст. ложка;
вершки - 500 мл;
сир - 150 г;
спеції.
Приготування
Для приготування брокколі в вершково - сирному соусі , цвітну капусту промиваємо, стряхиваем і розбираємо на суцвіття. Потім кидаємо її і оброблену брокколі в киплячу воду і варимо овочі протягом 10 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і переходимо до соусу.
Для цього борошно трохи обсмажуємо на вершковому маслечко, виливаємо вершки і доводимо суміш до кипіння, після чого додаємо натертий на крупній терочке сир. Тепер солимо, перчимо соус за смаком і перемішуємо. Овочі викладаємо у форму для запікання, заливаємо вершковою масою і запікаємо близько 25 хвилин до появи золотистої скоринки.
Інгредієнти:
капуста брокколі - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
сир - 200 г;
вершки - 400 мл;
зелень петрушки - 3 гілочки;
спеції;
рослинне масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Для приготування капусти броколі в вершковому соусі можете використовувати не тільки свіжі овочі, але і заморожені. Для цього вилок брокколі поділяємо спочатку на невеликі суцвіття, перекладаємо їх у друшляк і промиваємо під теплою проточною водою. Потім у каструлю наливаємо води і ставимо її на плиту, включивши невеликий вогонь. Коли рідина закипить, кидаємо кілька щіпок солі і викладаємо в неї суцвіття брокколі. Варимо капусту на помірному вогні хвилин 10 після чого відкидаємо на друшляк і даємо трохи стекти. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями.
Далі на суху сковорідку наливаємо трохи рослинного масла і нагріваємо на слабенькому вогні. Тепер додаємо цибулька і пасеруємо до золотистого кольору, помішуючи, щоб він не пригорів. Потім додаємо до цибулі зварені брокколі і обсмажуємо суміш ще хвилинки 3-4. Виливаємо в сковороду вершки, змішуємо інгредієнти, доводимо все до кипіння, підсолюємо і поперчив блюдо. Готуємо брокколі під вершковим соусом 5-7 хвилин, а потім посипаємо рясно подрібненим на дрібній тертці сиром і перемішуємо. Після зняття страви з вогню, накриваємо сковороду кришкою і наполягаємо декількох хвилин.
Брокколі, запечена у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування брокколі в вершково - сирному соусі , цвітну капусту промиваємо, стряхиваем і розбираємо на суцвіття. Потім кидаємо її і оброблену брокколі в киплячу воду і варимо овочі протягом 10 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і переходимо до соусу.
Для цього борошно трохи обсмажуємо на вершковому маслечко, виливаємо вершки і доводимо суміш до кипіння, після чого додаємо натертий на крупній терочке сир. Тепер солимо, перчимо соус за смаком і перемішуємо. Овочі викладаємо у форму для запікання, заливаємо вершковою масою і запікаємо близько 25 хвилин до появи золотистої скоринки.
Рецепт брокколі у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування капусти броколі в вершковому соусі можете використовувати не тільки свіжі овочі, але і заморожені. Для цього вилок брокколі поділяємо спочатку на невеликі суцвіття, перекладаємо їх у друшляк і промиваємо під теплою проточною водою. Потім у каструлю наливаємо води і ставимо її на плиту, включивши невеликий вогонь. Коли рідина закипить, кидаємо кілька щіпок солі і викладаємо в неї суцвіття брокколі. Варимо капусту на помірному вогні хвилин 10 після чого відкидаємо на друшляк і даємо трохи стекти. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями.
Далі на суху сковорідку наливаємо трохи рослинного масла і нагріваємо на слабенькому вогні. Тепер додаємо цибулька і пасеруємо до золотистого кольору, помішуючи, щоб він не пригорів. Потім додаємо до цибулі зварені брокколі і обсмажуємо суміш ще хвилинки 3-4. Виливаємо в сковороду вершки, змішуємо інгредієнти, доводимо все до кипіння, підсолюємо і поперчив блюдо. Готуємо брокколі під вершковим соусом 5-7 хвилин, а потім посипаємо рясно подрібненим на дрібній тертці сиром і перемішуємо. Після зняття страви з вогню, накриваємо сковороду кришкою і наполягаємо декількох хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп-пюре з брокколі - рецепт
Овочеві супи є дуже корисними для нашого харчування. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами створення супів-пюре з брокколі. Читаємо
Салат з брокколі і сьомгою
Салат з брокколі і сьомгою - оригінальне і вишукане блюдо, яке неодмінно припаде до смаку вашим гостям. Давайте розберемо парочку цікавих, але в теж
Макарони з брокколі
Макаронні вироби займають одне з почесних місць в нашому повсякденному раціоні. З них готують гарніри, салати, супи і запіканки. І сьогодні ми
Брокколі на пару
Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали
Броколі в мультиварці
Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна