Брокколі - один з найбільш корисних видів капусти. А вже приготована у вершковому ніжному соусі вона просто тане у роті. Таке дієтичне і легке блюдо чудово підійде як на обід, так і на вечерю.
Брокколі, запечена у вершковому соусі
Інгредієнти: цвітна капуста - 400 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; капуста брокколі - 400 г; борошно - 1 ст. ложка; вершки - 500 мл; сир - 150 г; спеції. Приготування Для приготування брокколі в вершково - сирному соусі , цвітну капусту промиваємо, стряхиваем і розбираємо на суцвіття. Потім кидаємо її і оброблену брокколі в киплячу воду і варимо овочі протягом 10 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і переходимо до соусу.
Для цього борошно трохи обсмажуємо на вершковому маслечко, виливаємо вершки і доводимо суміш до кипіння, після чого додаємо натертий на крупній терочке сир. Тепер солимо, перчимо соус за смаком і перемішуємо. Овочі викладаємо у форму для запікання, заливаємо вершковою масою і запікаємо близько 25 хвилин до появи золотистої скоринки.
Рецепт брокколі у вершковому соусі
Інгредієнти: капуста брокколі - 500 г; цибулина - 1 шт.; сир - 200 г; вершки - 400 мл; зелень петрушки - 3 гілочки; спеції; рослинне масло - 3 ст. ложки. Приготування Для приготування капусти броколі в вершковому соусі можете використовувати не тільки свіжі овочі, але і заморожені. Для цього вилок брокколі поділяємо спочатку на невеликі суцвіття, перекладаємо їх у друшляк і промиваємо під теплою проточною водою. Потім у каструлю наливаємо води і ставимо її на плиту, включивши невеликий вогонь. Коли рідина закипить, кидаємо кілька щіпок солі і викладаємо в неї суцвіття брокколі.
Варимо капусту на помірному вогні хвилин 10 після чого відкидаємо на друшляк і даємо трохи стекти. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями.
Далі на суху сковорідку наливаємо трохи рослинного масла і нагріваємо на слабенькому вогні. Тепер додаємо цибулька і пасеруємо до золотистого кольору, помішуючи, щоб він не пригорів. Потім додаємо до цибулі зварені брокколі і обсмажуємо суміш ще хвилинки 3-4. Виливаємо в сковороду вершки, змішуємо інгредієнти, доводимо все до кипіння, підсолюємо і поперчив блюдо. Готуємо брокколі під вершковим соусом 5-7 хвилин, а потім посипаємо рясно подрібненим на дрібній тертці сиром і перемішуємо. Після зняття страви з вогню, накриваємо сковороду кришкою і наполягаємо декількох хвилин.