Вернуться назад Распечатать

Брокколі у вершковому соусі

Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - один з найбільш корисних видів капусти. А вже приготована у вершковому ніжному соусі вона просто тане у роті. Таке дієтичне і легке блюдо чудово підійде як на обід, так і на вечерю.

Брокколі, запечена у вершковому соусі


Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 400 г;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • капуста брокколі - 400 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • вершки - 500 мл;

  • сир - 150 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування брокколі в вершково - сирному соусі , цвітну капусту промиваємо, стряхиваем і розбираємо на суцвіття. Потім кидаємо її і оброблену брокколі в киплячу воду і варимо овочі протягом 10 хвилин. Потім відкидаємо їх на друшляк і переходимо до соусу.
    Для цього борошно трохи обсмажуємо на вершковому маслечко, виливаємо вершки і доводимо суміш до кипіння, після чого додаємо натертий на крупній терочке сир. Тепер солимо, перчимо соус за смаком і перемішуємо. Овочі викладаємо у форму для запікання, заливаємо вершковою масою і запікаємо близько 25 хвилин до появи золотистої скоринки.

    Рецепт брокколі у вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • капуста брокколі - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир - 200 г;

  • вершки - 400 мл;

  • зелень петрушки - 3 гілочки;

  • спеції;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Для приготування капусти броколі в вершковому соусі можете використовувати не тільки свіжі овочі, але і заморожені. Для цього вилок брокколі поділяємо спочатку на невеликі суцвіття, перекладаємо їх у друшляк і промиваємо під теплою проточною водою. Потім у каструлю наливаємо води і ставимо її на плиту, включивши невеликий вогонь. Коли рідина закипить, кидаємо кілька щіпок солі і викладаємо в неї суцвіття брокколі.
    Брокколі у вершковому соусі
    Варимо капусту на помірному вогні хвилин 10 після чого відкидаємо на друшляк і даємо трохи стекти. Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і шаткуємо тонкими півкільцями.
    Далі на суху сковорідку наливаємо трохи рослинного масла і нагріваємо на слабенькому вогні. Тепер додаємо цибулька і пасеруємо до золотистого кольору, помішуючи, щоб він не пригорів. Потім додаємо до цибулі зварені брокколі і обсмажуємо суміш ще хвилинки 3-4. Виливаємо в сковороду вершки, змішуємо інгредієнти, доводимо все до кипіння, підсолюємо і поперчив блюдо. Готуємо брокколі під вершковим соусом 5-7 хвилин, а потім посипаємо рясно подрібненим на дрібній тертці сиром і перемішуємо. Після зняття страви з вогню, накриваємо сковороду кришкою і наполягаємо декількох хвилин.