Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп-пюре з брокколі - рецепт

Суп-пюре з брокколі - рецепт

26-03-2015, 16:40
1 302
Суп-пюре з брокколі - рецепт
Приготувати смачний і корисний суп-пюре з брокколі - завдання зовсім нескладна. Ми допоможемо вам зварити приголомшливо ароматний і напрочуд ніжний суп, використовуючи нижчеописані рецепти.

Суп-пюре з капусти броколі


Інгредієнти:

  • капуста брокколі - 800 г;

  • картопля - 400 г;

  • морква - 3 шт.;

  • цибулина - 5 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • бульйон овочевий - 1 л;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • свіжа петрушка - 1 пучок;

  • вершки 33 % - 200 мл


  • Приготування
    Отже, овочевий бульйон доводимо до кипіння і кидаємо нарізану середніми кубиками картоплю. Паралельно з цим чистимо і розрізаємо невеликими скибочками цибулю і моркву. Потім злегка підсмажуємо овочі на оливковій маслечко, подсаливая їх по смаку. Приблизно через 10 хвилин варіння картоплі, додаємо в суп брокколі, розібрану на суцвіття.
    Після цього відразу ж викладаємо обжарку, накриваємо кришкою і варимо ще хвилин 10. Коли овочі стануть м'якими - знімаємо каструлю з вогню. Приправляємо суп спеціями, зеленню, видавлений через прес часничком і подрібнюємо все до однорідності за допомогою блендера. Вершки підігріваємо окремо, злегка збиваємо і виливаємо вже безпосередньо в тарілки. Ось і все, вершковий суп-пюре з брокколі готовий!

    Сирний суп-пюре з брокколі


    Інгредієнти:

  • топлене вершкове масло - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • борошно - 025 ст.;

  • овочевий бульйон - 2 ст.;

  • капуста брокколі - 1 качан;

  • мускатний горіх мелений - щіпка;

  • сир - 220 г;

  • молоко - 1 ст.;

  • вершки - 1 ст.;

  • спеції.


  • Приготування
    Готуємо спочатку все інгредієнти: сир натираємо на тертці, а брокколі промиваємо, висушуємо, поділяємо на невеликі суцвіття і кидаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варимо капусту 3 хвилини, а потім швиденько перекладаємо її в миску з холодною водою. Моркву чистимо, шаткуємо соломкою і пасеруємо з подрібненою цибулею на вершковому маслечко.
    Далі кладемо в каструльку шматочок масла, розтоплюємо його і додаємо трохи борошна. Помішуючи, тримаємо близько 3 хвилини і поступово вливаємо молоко та вершки, а потім бульйон. Додаємо за смаком мускатний горіх, накриваємо кришкою і варимо близько 20 хвилин. Після цього кидаємо цибульку з морквою, брокколі і проварюємо ще півгодини. Після закінчення часу знімаємо кришку і добре розминаємо всі овочі толкушкой для пюре. Додаємо натертий сир, перемішуємо, щоб він встиг розтанути.

    Овочевий суп-пюре з брокколі


    Інгредієнти:

  • картопля - 200 г;

  • цвітна капуста - 300 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • капуста брокколі - 100 г;

  • масло рослинне - 100 мл;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо 15 літра води, кип'ятимо, а потім кидаємо нечищене картоплю і моркву, нарізані великими кубиками. Через 10 хвилин додаємо цвітну капусту і брокколі. Варимо ще 15 хвилин на слабкому кипінні, підсолюємо за смаком. За 5 хвилин до готовності додаємо крупно нашатковану зелень петрушки і кропу.
    Тепер давайте приготуємо обжарку: на сковороді розігріваємо рослинне масло, кладемо нашатковану цибулька і часничок. Пасеруємо до світло-золотистого кольору і з'єднуємо з вмістом каструлі. Збиваємо все блендером до однорідного стану і розливаємо вегетаріанський суп-пюре з брокколі по тарілках.

    Курячий суп-пюре з брокколі


    Інгредієнти:

  • капуста брокколі - 1 шт.;

  • кабачки - 2 шт.;

  • козячий сир - 100 г;

  • олія оливкова - 5 ст. ложок;

  • курячий бульйон - 2 ст.


  • Приготування
    Суп-пюре з брокколі - рецепт
    Броколі розбираємо на суцвіття і занурюємо в ємність для пари на 4 хвилинки. Кабачки очистити від шкірки, видаляємо насіння, крупно рубаємо і кладемо в другу ємність пароварки. Готуємо разом з брокколі ще 5 хвилин.
    У глибокій каструлі доводимо до кипіння курячий бульйон. Потім перекладаємо овочі з пароварки в блендер, додаємо оливкова масло і подрібнюємо. Отриману масу перекладаємо в бульйон, перемішуємо, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Козячий сир ріжемо невеликими шматочками, кладемо в кожну тарілку наливаємо суп-пюре.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Крем-суп з брокколі
    Крем-суп з брокколі
    Корисна капуста брокколі часто оцінюється не по достоїнству з-за свого специического, і не багатьом улюбленого смаку. Принести користь організму і
    Суп з брокколі з вершками
    Суп з брокколі з вершками
    Брокколі - дуже корисний дієтичний продукт. Вона допомагає попередити такі захворювання як атеросклероз, хвороби, пов'язані з шлунком і печінкою,
    Пюре з брокколі
    Пюре з брокколі
    Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару
    Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали