Приготувати смачний і корисний суп-пюре з брокколі - завдання зовсім нескладна. Ми допоможемо вам зварити приголомшливо ароматний і напрочуд ніжний суп, використовуючи нижчеописані рецепти.
Суп-пюре з капусти броколі
Інгредієнти: капуста брокколі - 800 г; картопля - 400 г; морква - 3 шт.; цибулина - 5 шт.; часник - 3 зубчики; бульйон овочевий - 1 л; олія оливкова - 2 ст. ложки; свіжа петрушка - 1 пучок; вершки 33 % - 200 мл Приготування Отже, овочевий бульйон доводимо до кипіння і кидаємо нарізану середніми кубиками картоплю. Паралельно з цим чистимо і розрізаємо невеликими скибочками цибулю і моркву. Потім злегка підсмажуємо овочі на оливковій маслечко, подсаливая їх по смаку. Приблизно через 10 хвилин варіння картоплі, додаємо в суп брокколі, розібрану на суцвіття.
Після цього відразу ж викладаємо обжарку, накриваємо кришкою і варимо ще хвилин 10. Коли овочі стануть м'якими - знімаємо каструлю з вогню. Приправляємо суп спеціями, зеленню, видавлений через прес часничком і подрібнюємо все до однорідності за допомогою блендера. Вершки підігріваємо окремо, злегка збиваємо і виливаємо вже безпосередньо в тарілки. Ось і все, вершковий суп-пюре з брокколі готовий!
Сирний суп-пюре з брокколі
Інгредієнти: топлене вершкове масло - 100 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; борошно - 025 ст.; овочевий бульйон - 2 ст.; капуста брокколі - 1 качан; мускатний горіх мелений - щіпка; сир - 220 г; молоко - 1 ст.; вершки - 1 ст.; спеції. Приготування Готуємо спочатку все інгредієнти: сир натираємо на тертці, а брокколі промиваємо, висушуємо, поділяємо на невеликі суцвіття і кидаємо в каструлю з киплячою підсоленою водою. Варимо капусту 3 хвилини, а потім швиденько перекладаємо її в миску з холодною водою. Моркву чистимо, шаткуємо соломкою і пасеруємо з подрібненою цибулею на вершковому маслечко.
Далі кладемо в каструльку шматочок масла, розтоплюємо його і додаємо трохи борошна. Помішуючи, тримаємо близько 3 хвилини і поступово вливаємо молоко та вершки, а потім бульйон. Додаємо за смаком мускатний горіх, накриваємо кришкою і варимо близько 20 хвилин. Після цього кидаємо цибульку з морквою, брокколі і проварюємо ще півгодини. Після закінчення часу знімаємо кришку і добре розминаємо всі овочі толкушкой для пюре. Додаємо натертий сир, перемішуємо, щоб він встиг розтанути.
Овочевий суп-пюре з брокколі
Інгредієнти: картопля - 200 г; цвітна капуста - 300 г; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; капуста брокколі - 100 г; масло рослинне - 100 мл; свіжа зелень. Приготування У каструлю наливаємо 15 літра води, кип'ятимо, а потім кидаємо нечищене картоплю і моркву, нарізані великими кубиками. Через 10 хвилин додаємо цвітну капусту і брокколі. Варимо ще 15 хвилин на слабкому кипінні, підсолюємо за смаком. За 5 хвилин до готовності додаємо крупно нашатковану зелень петрушки і кропу.
Тепер давайте приготуємо обжарку: на сковороді розігріваємо рослинне масло, кладемо нашатковану цибулька і часничок. Пасеруємо до світло-золотистого кольору і з'єднуємо з вмістом каструлі. Збиваємо все блендером до однорідного стану і розливаємо вегетаріанський суп-пюре з брокколі по тарілках.
Курячий суп-пюре з брокколі
Інгредієнти: капуста брокколі - 1 шт.; кабачки - 2 шт.; козячий сир - 100 г; олія оливкова - 5 ст. ложок; курячий бульйон - 2 ст. Приготування Броколі розбираємо на суцвіття і занурюємо в ємність для пари на 4 хвилинки. Кабачки очистити від шкірки, видаляємо насіння, крупно рубаємо і кладемо в другу ємність пароварки. Готуємо разом з брокколі ще 5 хвилин.
У глибокій каструлі доводимо до кипіння курячий бульйон. Потім перекладаємо овочі з пароварки в блендер, додаємо оливкова масло і подрібнюємо. Отриману масу перекладаємо в бульйон, перемішуємо, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Козячий сир ріжемо невеликими шматочками, кладемо в кожну тарілку наливаємо суп-пюре.