» » Суп з брокколі з вершками

Суп з брокколі з вершками

Суп з брокколі з вершками
Капусту броколі називають одним з найцінніших дієтичних продуктів. Відварна вона більше нагадує за смаком спаржу , тому друга назва брокколі - спаржева капуста. Але головна її перевага в надзвичайній корисності. Брокколі перешкоджає накопиченню в організмі людини холестерину, допомагає не тільки лікувати, а й попереджувати атеросклероз, серцево-судинні захворювання, хвороби, пов'язані з шлунком і печінкою, довше зберігає молодість. Часто брокколі застосовують для лікування хвороб, пов'язаних з опроміненням. Грунтуючись на останніх дослідженнях, вона ефективно допомагає для профілактики онкологічних захворювань.
Але поряд з перевагами, брокколі чомусь вважають смачним продуктом. Спробуємо довести, що ця думка помилкова. Приготуйте кілька, пропонованих нами, рецептів капусти брокколі з вершками, і ви будете приємно здивовані.

Суп-пюре з брокколі з вершками


Інгредієнти:

  • капуста брокколі - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • часник - 2 зубки;

  • вершкове масло - 6 столових ложок;

  • овочевий бульйон - 2 л;

  • вершки - 400 мл;

  • очищені варені креветки - 8 шт.;

  • петрушка, сіль, перець, мускатний горіх (мелений).


  • Приготування
    Брокколі очищаємо, ретельно вимиваємо і поділяємо на суцвіття. Стебла ріжемо невеликими кубиками. Подрібнюємо цибулю і часник. У каструлі на вершковому маслі підсмажуємо цибулю і часник. Вливаємо овочевий бульйон. У бульйоні під кришкою тушкуємо все частині брокколі. Коли капуста розм'якшиться, вливаємо частину вершків і блендером всі перетворюємо на пюре. Масу, що вийшла, уварюють на малому вогні, солимо, приправляємо спеціями.
    Креветки підігріваємо на сковороді, використовуючи вершкове масло. Вимиту петрушку розбираємо на окремі листочки. Вершки збиваємо.
    На стіл подаємо крем-суп з брокколі в глибоких тарілках. У кожну тарілку кладемо ложкою збиті вершки і розмішуємо так, щоб вийшли візерунки. Прикрашаємо креветками і листочками петрушки.

    Флан з брокколі з вершками


    Інгредієнти:

  • брокколі - 800 г;

  • цибуля шалот - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • шинка - 300 г;

  • жирні вершки - 3 столові ложки;

  • твердий сир - 50 г;

  • вершкове масло - 1 столова ложка;

  • оливкова олія - 1 столова ложка;

  • бальзамічний оцет - 1 столова ложка;

  • тертий мускатний горіх;

  • сіль, мелений чорний перець.

  • листя салату.


  • Приготування
    Брокколі поділяємо на суцвіття і готуємо на пару разом з цибулею шалотом приблизно 15-20 хвилин. Далі подрібнюємо овочі в
    Суп з брокколі з вершками
    блендері, додаємо яйця, тертий сир, вершки, сіль, перець і мускатний горіх. Збиваємо.
    Порційні формочки змащуємо вершковим маслом, заповнюємо масою і варимо на пару 15 хвилин. На вершковому маслі підсмажуємо невеликі скибочки шинки з обох сторін. Робимо заправку з оливкової олії, яке змішуємо з бальзамічним оцтом, сіллю і перцем. Збиваємо виделкою в мисці. Поливаємо листя салату.
    Викладаємо готовий пиріг з формочок на тарілки, розкладаємо навколо заправлені листя салату і прикрашаємо зверху скибочками шинки.
    Додав: admin | 26-03-2015, 17:53
    Переглядів: 606