Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - поживний, дуже смачне і корисне блюдо, яке готується ще і неймовірно просто. Його можна подавати на стіл як самостійно, так і як гарнір до птиці, м'яса риби. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування тушкованої капусти брокколі.
Інгредієнти:
свіжа брокколі - 400 г;
куряча грудка - 200 г;
оливкова олія - 15 мл;
борошно;
морква - 1 шт.
Приготування
Курку обробити, миємо й нарізаємо невеликими скибочками. Потім кладемо в чавунець і тушкуємо до розм'якшення на слабкому вогні. Після цього додаємо моркву, нарізану кубиками, підсолюємо і тушкуємо ще хвилин 5. Потім додаємо брокколі, розібрану на суцвіття, кидаємо дрібку борошна, вливаємо трохи холодної води, оливкове масло і тушкуємо 10 хв. Перед подачею курку, тушковану з брокколі, посипаємо рубаною петрушкою і прикрашаємо шматочками лимона.
Інгредієнти:
капуста брокколі - 500 г;
сметана - 150 мл;
мускатний горіх - щіпка;
рослинне масло - 15 ст. ложки;
спеції - за смаком.
Приготування
Брокколі промиваємо, розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності на пару. Потім відкидаємо капусту на друшляк і залишаємо стікати. У сковороду наливаємо рослинне масло, нагріваємо, викладаємо брокколі і обсмажуємо до красивого рум'яного кольору, періодично помішуючи. Після цього приправляємо все сіллю, червоним меленим перцем і меленим мускатним горіхом. Ретельно перемішуємо, знімаємо блюдо з плити і рясно поливаємо сметаною.
Інгредієнти:
капуста брокколі - 300 г;
овочевий бульйон - 500 мл;
відварна яловичина - 250 г;
квасоля зелена - 200 г;
картопля - 2 шт.;
оливкова олія;
кабачок - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
чебрець - за смаком;
зелень петрушки - за бажанням;
спеції.
Приготування
Для приготування картоплі, тушкованої з брокколі, всі овочі ретельно промиваємо і чистимо від шкірки. З квасолі обрізаємо хвостики, а брокколі поділяємо на суцвіття. Морква шаткуємо кружечками, а всі інші овочі і м'ясо нарізаємо кубиками. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. У чашу мультиварки наливаємо масло, викладаємо спочатку яловичину, потім брокколі, кабачки, моркву і зелену квасолю. Виставляємо програму «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо 40 хвилин. Хвилин через 15 додаємо картоплю і зелень, вливаємо бульйон, солимо і перчимо. Акуратно перемішуємо і знову закриваємо кришку. Тушкуємо брокколі з овочами до закінчення встановленої програми.
Тушкована курка з брокколі
Інгредієнти:
Приготування
Курку обробити, миємо й нарізаємо невеликими скибочками. Потім кладемо в чавунець і тушкуємо до розм'якшення на слабкому вогні. Після цього додаємо моркву, нарізану кубиками, підсолюємо і тушкуємо ще хвилин 5. Потім додаємо брокколі, розібрану на суцвіття, кидаємо дрібку борошна, вливаємо трохи холодної води, оливкове масло і тушкуємо 10 хв. Перед подачею курку, тушковану з брокколі, посипаємо рубаною петрушкою і прикрашаємо шматочками лимона.
Брокколі, тушкована в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Брокколі промиваємо, розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності на пару. Потім відкидаємо капусту на друшляк і залишаємо стікати. У сковороду наливаємо рослинне масло, нагріваємо, викладаємо брокколі і обсмажуємо до красивого рум'яного кольору, періодично помішуючи. Після цього приправляємо все сіллю, червоним меленим перцем і меленим мускатним горіхом. Ретельно перемішуємо, знімаємо блюдо з плити і рясно поливаємо сметаною.
Брокколі, тушкована в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування картоплі, тушкованої з брокколі, всі овочі ретельно промиваємо і чистимо від шкірки. З квасолі обрізаємо хвостики, а брокколі поділяємо на суцвіття. Морква шаткуємо кружечками, а всі інші овочі і м'ясо нарізаємо кубиками. Зелень обполіскуємо, обсушуємо і дрібно рубаємо. У чашу мультиварки наливаємо масло, викладаємо спочатку яловичину, потім брокколі, кабачки, моркву і зелену квасолю. Виставляємо програму «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо 40 хвилин. Хвилин через 15 додаємо картоплю і зелень, вливаємо бульйон, солимо і перчимо. Акуратно перемішуємо і знову закриваємо кришку. Тушкуємо брокколі з овочами до закінчення встановленої програми.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з брокколі і сьомгою
Салат з брокколі і сьомгою - оригінальне і вишукане блюдо, яке неодмінно припаде до смаку вашим гостям. Давайте розберемо парочку цікавих, але в теж
Курка з брокколі
Про користь курячого м'яса нам відомо давно. І сьогодні ми пропонуємо приготувати цю птицю з не менш корисним продуктом - капустою брокколі. Давайте
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Брокколі на пару
Брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах по здоровому і дієтичного харчування. Вона є однією з найбільш корисних видів капусти. Давайте
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Броколі в мультиварці
Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна