Брокколі на пару
Капуста брокколі на пару дуже часто зустрічається в рецептах та рекомендації по здоровому і дієтичного харчування. І це зовсім не дивно, якщо згадати, що броколі є найкориснішою з усіх видів капусти, а приготування на пару, лише трохи поступається за своєю якістю сироединию. Брокколі сповнена вітаміном С і антиоксидантами, залізом і протеїнами, і особливо важливо включати її саме в дитячий раціон. На жаль, наші чада рідко відрізняються особливою любов'ю до брокколі, тому багато мам намагаються замаскувати нелюбимий продукт під товстим шаром розплавленого сиру, запіканки або супах-пюре.
Інгредієнти:
брокколі - 1 кг;
лимон - 1 шт.;
часник - 2 зубки;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
паприка (мелена) - 1 щіпка;
сіль - за смаком.
Приготування
Головку брокколі ретельно промиваємо під холодною проточною водою і гострим ножем поділяємо на суцвіття. Викладаємо їх на верхній рівень пароварки і вмикаємо на 10 хвилин.
Якщо ж ви не є щасливою власницею цього кухонного агрегату, використовуємо звичайну каструлю і друшляк. Для цього в каструлю наливаємо на третину води і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, встановлюємо друшляк і закладаємо брокколі. Готуємо під закритою кришкою всього 7 хвилин.
А тим часом займемося заправкою. У сковороді розігріваємо оливкову олію і видавлюємо туди через прес часник. Перемішуємо і додаємо натерту на дрібній тертці цедру лимона. Смажимо, помішуючи, всього півхвилини і знімаємо з вогню. Додаємо лимонний сік, сіль і паприку. Поливаємо цим соусом подоспевшую капусту - корисний і смачний гарнір до м'яса або риби готовий! Також дуже смачно вийде, якщо посипати ще гарячу брокколі тертим «Пармезаном».
Інгредієнти:
брокколі - 05 кг.
Приготування
Давайте розберемося, як варити брокколі . Спочатку розбираємо на суцвіття і добре промиваємо. У чашу мультиварки наливаємо півлітра окропу, так буде швидше. І включаємо режим «Варка на пару». Скільки готувати брокколі на пару залежить від її подальшого використання. Якщо це капуста для салату, то досить і 5 хвилин. Але для приготування крем-супу знадобитися більш м'яка брокколі. Тому виставляємо 12 хвилин. Як тільки вода в мультиварці закипить, вставляємо кошик пароварки з капустою в чашу і закриваємо кришку. Починається відлік часу. Чекаємо звуковий сигнал, який сповістить про готовність.
Як приготувати брокколі на пару?
Інгредієнти:
Приготування
Головку брокколі ретельно промиваємо під холодною проточною водою і гострим ножем поділяємо на суцвіття. Викладаємо їх на верхній рівень пароварки і вмикаємо на 10 хвилин.
Якщо ж ви не є щасливою власницею цього кухонного агрегату, використовуємо звичайну каструлю і друшляк. Для цього в каструлю наливаємо на третину води і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, встановлюємо друшляк і закладаємо брокколі. Готуємо під закритою кришкою всього 7 хвилин.
А тим часом займемося заправкою. У сковороді розігріваємо оливкову олію і видавлюємо туди через прес часник. Перемішуємо і додаємо натерту на дрібній тертці цедру лимона. Смажимо, помішуючи, всього півхвилини і знімаємо з вогню. Додаємо лимонний сік, сіль і паприку. Поливаємо цим соусом подоспевшую капусту - корисний і смачний гарнір до м'яса або риби готовий! Також дуже смачно вийде, якщо посипати ще гарячу брокколі тертим «Пармезаном».
Як варити брокколі на пару в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як варити брокколі . Спочатку розбираємо на суцвіття і добре промиваємо. У чашу мультиварки наливаємо півлітра окропу, так буде швидше. І включаємо режим «Варка на пару». Скільки готувати брокколі на пару залежить від її подальшого використання. Якщо це капуста для салату, то досить і 5 хвилин. Але для приготування крем-супу знадобитися більш м'яка брокколі. Тому виставляємо 12 хвилин. Як тільки вода в мультиварці закипить, вставляємо кошик пароварки з капустою в чашу і закриваємо кришку. Починається відлік часу. Чекаємо звуковий сигнал, який сповістить про готовність.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Броколі в клярі
Капуста брокколі - дуже корисний овоч. У ній міститься багато фолієвої кислоти, вітаміну С, бета-каротину і калію. В кулінарії різних країн вона
Брокколі з сиром
Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали
Броколі в мультиварці
Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна