Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з брокколі

Курка з брокколі

21-03-2015, 20:07
2 048
Курка з брокколі
Пропонуємо вашій увазі цікаві рецепти з брокколі і куркою, які виручать вас у будь-якій ситуації.

Суп з брокколі і курки


Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • брокколі - 200 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • вода;

  • зелень - за бажанням;

  • перець горошком, лавровий листок, сіль;

  • курячий суповий набір.


  • Приготування
    Для приготування курки з брокколі в мультиварці спочатку готуємо овочі. Моркву чистимо, нарізаємо брусочками і викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо нарізану кубиками цибулю, перець і помідори. Картоплю чистимо, шаткуємо, промиваємо у воді і додаємо в чашу разом із суцвіттями брокколі. Потім додаємо зелень, пропущений через прес часник, лавровий листок, перець горошком і сіль. В останню чергу викладаємо шматки курки, заливаємо кип'яченою водою, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину.

    Запіканка з куркою і брокколі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • брокколі - 400 г;

  • вершки 10 % - 250 мл;

  • сир «Чеддер» - 150 г;

  • сухарі панірувальні - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 1 ч. ложка;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо до готовності, акуратно виймаємо з бульйону, остуджуємо і нарізаємо кубиками. Брокколі розбираємо на суцвіття, викладаємо на друшляк і промиваємо водою. Потім опускаємо в каструлю з підсоленою киплячою водою і проварюємо протягом 5-8 хвилин. У велику форму для запікання викладаємо курятину, суцвіття брокколі, солимо і перчимо за смаком. Потім заливаємо м'ясо і овочі вершками, посипаємо тертим сиром, панірувальними сухарями і ставимо курку з брокколі в духовку на 25 хвилин. Запікаємо страву при температурі 220 градусів.

    Пиріг з куркою і брокколі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вода - 300 мл;

  • борошно - 3 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • дріжджі - 1 ч. ложка;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • куряче філе - 300 г;

  • сир - 200 г;

  • брокколі - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сметана - 100 мл;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Куряче м'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо м'ясо, посипаємо сіллю і перемішуємо. Брокколі промиваємо, поділяємо на суцвіття і відварюємо в трохи підсоленій киплячій воді 3 хвилини.
    Курка з брокколі
    Тепер готуємо тісто: у теплу воду висипаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Тим часом в іншу чашу насипаємо трохи борошна, додаємо в неї яйця, кладемо масло, сіль, і поступово додаємо борошно. Останнім кроком виливаємо дріжджі і замішуємо гладке тісто. Після цього накриваємо його кухонним рушником і ставимо в тепле місце.
    Приблизно через годину, обминаємо тісто і розгортаємо в тонкий пласт. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні форми. Зверху викладаємо м'ясо з цибулею і брокколі. Окремо змішуємо натертий сир, сметану, яйце і спеції, солимо і перчимо масу, після чого виливаємо її зверху на пиріг. Відправляємо страва з брокколі і курки в розігріту духовку на 25 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з брокколі і сьомгою
    Салат з брокколі і сьомгою
    Салат з брокколі і сьомгою - оригінальне і вишукане блюдо, яке неодмінно припаде до смаку вашим гостям. Давайте розберемо парочку цікавих, але в теж
    Пиріг з брокколі
    Пиріг з брокколі
    Брокколі - рекордсмен за наявність корисних речовин. З неї готують смачні супи, запіканки. А ми сьогодні розповімо, як зробити дивовижний пиріг з
    Пюре з брокколі
    Пюре з брокколі
    Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі у вершковому соусі
    Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі
    Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали
    Броколі в мультиварці
    Броколі в мультиварці
    Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна