Курка з брокколі
Пропонуємо вашій увазі цікаві рецепти з брокколі і куркою, які виручать вас у будь-якій ситуації.
Інгредієнти:
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
помідор - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
брокколі - 200 г;
часник - 5 зубчиків;
вода;
зелень - за бажанням;
перець горошком, лавровий листок, сіль;
курячий суповий набір.
Приготування
Для приготування курки з брокколі в мультиварці спочатку готуємо овочі. Моркву чистимо, нарізаємо брусочками і викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо нарізану кубиками цибулю, перець і помідори. Картоплю чистимо, шаткуємо, промиваємо у воді і додаємо в чашу разом із суцвіттями брокколі. Потім додаємо зелень, пропущений через прес часник, лавровий листок, перець горошком і сіль. В останню чергу викладаємо шматки курки, заливаємо кип'яченою водою, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину.
Інгредієнти:
куряче філе - 500 г;
брокколі - 400 г;
вершки 10 % - 250 мл;
сир «Чеддер» - 150 г;
сухарі панірувальні - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 1 ч. ложка;
спеції - за смаком.
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності, акуратно виймаємо з бульйону, остуджуємо і нарізаємо кубиками. Брокколі розбираємо на суцвіття, викладаємо на друшляк і промиваємо водою. Потім опускаємо в каструлю з підсоленою киплячою водою і проварюємо протягом 5-8 хвилин. У велику форму для запікання викладаємо курятину, суцвіття брокколі, солимо і перчимо за смаком. Потім заливаємо м'ясо і овочі вершками, посипаємо тертим сиром, панірувальними сухарями і ставимо курку з брокколі в духовку на 25 хвилин. Запікаємо страву при температурі 220 градусів.
Інгредієнти:
Для тіста:
вода - 300 мл;
борошно - 3 ст.;
яйце - 1 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
дріжджі - 1 ч. ложка;
сіль - 2 ст. ложки;
рослинна олія - 4 ст. ложки.
Для начинки:
куряче філе - 300 г;
сир - 200 г;
брокколі - 200 г;
яйце - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
сметана - 100 мл;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
спеції.
Приготування
Куряче м'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо м'ясо, посипаємо сіллю і перемішуємо. Брокколі промиваємо, поділяємо на суцвіття і відварюємо в трохи підсоленій киплячій воді 3 хвилини.
Тепер готуємо тісто: у теплу воду висипаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Тим часом в іншу чашу насипаємо трохи борошна, додаємо в неї яйця, кладемо масло, сіль, і поступово додаємо борошно. Останнім кроком виливаємо дріжджі і замішуємо гладке тісто. Після цього накриваємо його кухонним рушником і ставимо в тепле місце.
Приблизно через годину, обминаємо тісто і розгортаємо в тонкий пласт. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні форми. Зверху викладаємо м'ясо з цибулею і брокколі. Окремо змішуємо натертий сир, сметану, яйце і спеції, солимо і перчимо масу, після чого виливаємо її зверху на пиріг. Відправляємо страва з брокколі і курки в розігріту духовку на 25 хвилин.
Суп з брокколі і курки
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування курки з брокколі в мультиварці спочатку готуємо овочі. Моркву чистимо, нарізаємо брусочками і викладаємо в чашу мультиварки. Додаємо нарізану кубиками цибулю, перець і помідори. Картоплю чистимо, шаткуємо, промиваємо у воді і додаємо в чашу разом із суцвіттями брокколі. Потім додаємо зелень, пропущений через прес часник, лавровий листок, перець горошком і сіль. В останню чергу викладаємо шматки курки, заливаємо кип'яченою водою, виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 1 годину.
Запіканка з куркою і брокколі
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності, акуратно виймаємо з бульйону, остуджуємо і нарізаємо кубиками. Брокколі розбираємо на суцвіття, викладаємо на друшляк і промиваємо водою. Потім опускаємо в каструлю з підсоленою киплячою водою і проварюємо протягом 5-8 хвилин. У велику форму для запікання викладаємо курятину, суцвіття брокколі, солимо і перчимо за смаком. Потім заливаємо м'ясо і овочі вершками, посипаємо тертим сиром, панірувальними сухарями і ставимо курку з брокколі в духовку на 25 хвилин. Запікаємо страву при температурі 220 градусів.
Пиріг з куркою і брокколі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Куряче м'ясо обробляємо і нарізаємо невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді. Потім додаємо м'ясо, посипаємо сіллю і перемішуємо. Брокколі промиваємо, поділяємо на суцвіття і відварюємо в трохи підсоленій киплячій воді 3 хвилини.
Тепер готуємо тісто: у теплу воду висипаємо дріжджі і цукор, все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Тим часом в іншу чашу насипаємо трохи борошна, додаємо в неї яйця, кладемо масло, сіль, і поступово додаємо борошно. Останнім кроком виливаємо дріжджі і замішуємо гладке тісто. Після цього накриваємо його кухонним рушником і ставимо в тепле місце.
Приблизно через годину, обминаємо тісто і розгортаємо в тонкий пласт. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні форми. Зверху викладаємо м'ясо з цибулею і брокколі. Окремо змішуємо натертий сир, сметану, яйце і спеції, солимо і перчимо масу, після чого виливаємо її зверху на пиріг. Відправляємо страва з брокколі і курки в розігріту духовку на 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з брокколі і сьомгою
Салат з брокколі і сьомгою - оригінальне і вишукане блюдо, яке неодмінно припаде до смаку вашим гостям. Давайте розберемо парочку цікавих, але в теж
Пиріг з брокколі
Брокколі - рекордсмен за наявність корисних речовин. З неї готують смачні супи, запіканки. А ми сьогодні розповімо, як зробити дивовижний пиріг з
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Тушкована брокколі
Тушкована брокколі - смачне і корисне блюдо, яке можна подавати до столу як самостійно, так і як гарнір до риби або м'яса. У нашій статті ми зібрали
Броколі в мультиварці
Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна