Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з брокколі

Пиріг з брокколі

19-03-2015, 19:56
5 507
Пиріг з брокколі
Брокколі - рекордсмен за вмістом фолієвої кислоти та інших корисних для нашого організму речовин. З неї готують супи, роблять запіканки. А зараз ми розповімо, як зробити пиріг з брокколі.

Пиріг з брокколі та сиром


Інгредієнти:
Для тіста:

  • сир - 125 г;

  • масло вершкове - 125 г;

  • розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;

  • борошно - 200 р.


  • Для начинки:

  • брокколі - 350 г;

  • моцарелла - 200 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • нежирні вершки - 300 мл;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Змішуємо сир з вершковим маслом, потім додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Вимішуємо тісто, загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник хвилин на 20. Тим часом броколі розбираємо на суцвіття, опускаємо їх у киплячу воду і бланшируем близько 3 хвилин. Тепер викладаємо тісто у форму, таким чином, щоб бортики теж були покриті тестом. Зверху кладемо брокколі і маскарпоне . Яйця збиваємо з вершками, додаємо за смаком сіль, спеції і заливаємо пиріг отриманою сумішшю. При температурі 200 градусів випікаємо близько півгодини. Якщо верх завчасно почав підгоряти, то потрібно накрити форму фольгою.
    Взявши за основу даний рецепт, можна також приготувати пиріг з сьомгою і брокколі. Тоді для начинки просто змішуємо маскарпоне, сьомгу і брокколі. А далі готуємо точно так само.

    Рецепт пирога з брокколі і куркою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • вершки 15%-ной жирності - 100 мл;

  • борошно - 250 г;

  • вершкове масло - 70 г;

  • розпушувач для тіста - 05 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • відварна куряча грудка - 300 г;

  • брокколі - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло.


  • Для заливки:

  • вершки 15%-ной жирності - 100 г;

  • сир твердий - 100 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Борошно просіваємо разом з розпушувачем, додаємо розм'якшене вершкове масло і сіль, перетираємо до утворення крихти. Після цього вливаємо вершки і замішуємо тісто. Прибираємо його на холод приблизно на годину.
    Робимо начинку: броколі відварюємо в підсоленій воді близько 5 хвилин, курячу грудку ріжемо невеликими кубиками, а цибулю дрібно кришимо, а потім обсмажуємо до золотистого кольору. Потім викладаємо до нього курку, перемішуємо і обсмажуємо все разом ще хвилин 5 після чого додаємо брокколі і перемішуємо.
    Змішуємо яйця з вершками, солимо і перчимо до смаку, додаємо тертий сир і перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї тісто так, щоб вийшли бортики. Викладаємо підготовлену начинку і заливаємо вершково-яєчною сумішшю. При температурі 180 градусів і випікаємо пиріг з куркою і брокколі близько 40 хвилин.

    Пиріг «Лоранський» з брокколі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 200 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • холодна вода - 3 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • гриби - 400 р;

  • куряче філе - 300 г;

  • брокколі - 200 г;

  • цибуля - 100 г;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Для заливки:

  • сир - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершки 20%-ної жирності - 200 мл;

  • сіль, мускатний горіх - за смаком.


  • Приготування
    Розм'якшене вершкове масло, розмішуємо з яйцем, потім вливаємо воду, додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. Загортаємо його в плівку і кладемо в холодильник на півгодини.
    Тим часом готуємо начинку: куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо, потім дрібно нарізаємо. Гриби ріжемо невеликими шматочками, а цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо на рослинному маслі. Додаємо до нього гриби
    Пиріг з брокколі
    і обсмажуємо хвилин 10 а в кінці солимо за смаком. Викладаємо відварне філе, брокколі, перемішуємо і готуємо ще хвилин 10.
    Тепер робимо заливку для пирога: злегка збиваємо яйця, додаємо вершки і перемішуємо, викладаємо тертий на дрібній тертці сир, сіль і мускатний горіх додаємо за смаком. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо тісто, робимо з нього бортики, викладаємо начинку і зверху заливаємо вершковою сумішшю. В духовці, розігрітій до 180 градусів і випікаємо відкритий пиріг з брокколі, куркою і грибами близько 40 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з шинкою
    Пиріг з шинкою
    Пиріг з шинкою - смачна і проста в приготуванні випічка, яка відмінно підійде для сніданку всіх членів сім'ї, а також може стати чудовим перекусу на
    Пиріг з лососем
    Пиріг з лососем
    Пиріг з лососем - це чудове блюдо, яке прикрасить, як святковий, так і повсякденний стіл. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних рецептів цієї
    Брокколі з сиром
    Брокколі з сиром
    Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
    Лоранський пиріг з грибами
    Лоранський пиріг з грибами
    Лоранський пиріг - це відкрита випічка з несолодкої начинкою, яка заливається яєчно-сирною сумішшю. І зараз ми розповімо, як його приготувати з
    Кіш з куркою
    Кіш з куркою
    Кіш - відкритий французький пиріг. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні ми розберемося, як його смачно приготувати з куркою.
    Кіш з сиром
    Кіш з сиром
    Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали