Брокколі - рекордсмен за вмістом фолієвої кислоти та інших корисних для нашого організму речовин. З неї готують супи, роблять запіканки. А зараз ми розповімо, як зробити пиріг з брокколі.
Пиріг з брокколі та сиром
Інгредієнти: Для тіста:
сир - 125 г; масло вершкове - 125 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; борошно - 200 р. Для начинки:
брокколі - 350 г; моцарелла - 200 г; яйця - 3 шт.; нежирні вершки - 300 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Змішуємо сир з вершковим маслом, потім додаємо борошно, змішану з розпушувачем. Вимішуємо тісто, загортаємо його в плівку і прибираємо в холодильник хвилин на 20. Тим часом броколі розбираємо на суцвіття, опускаємо їх у киплячу воду і бланшируем близько 3 хвилин. Тепер викладаємо тісто у форму, таким чином, щоб бортики теж були покриті тестом. Зверху кладемо брокколі і маскарпоне . Яйця збиваємо з вершками, додаємо за смаком сіль, спеції і заливаємо пиріг отриманою сумішшю. При температурі 200 градусів випікаємо близько півгодини. Якщо верх завчасно почав підгоряти, то потрібно накрити форму фольгою.
Взявши за основу даний рецепт, можна також приготувати пиріг з сьомгою і брокколі. Тоді для начинки просто змішуємо маскарпоне, сьомгу і брокколі. А далі готуємо точно так само.
Рецепт пирога з брокколі і куркою
Інгредієнти: Для тіста:
вершки 15%-ной жирності - 100 мл; борошно - 250 г; вершкове масло - 70 г; розпушувач для тіста - 05 ч. ложки. Для начинки:
відварна куряча грудка - 300 г; брокколі - 200 г; цибуля - 1 шт.; рослинне масло. Для заливки:
вершки 15%-ной жирності - 100 г; сир твердий - 100 г; яйця - 3 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Борошно просіваємо разом з розпушувачем, додаємо розм'якшене вершкове масло і сіль, перетираємо до утворення крихти. Після цього вливаємо вершки і замішуємо тісто. Прибираємо його на холод приблизно на годину.
Робимо начинку: броколі відварюємо в підсоленій воді близько 5 хвилин, курячу грудку ріжемо невеликими кубиками, а цибулю дрібно кришимо, а потім обсмажуємо до золотистого кольору. Потім викладаємо до нього курку, перемішуємо і обсмажуємо все разом ще хвилин 5 після чого додаємо брокколі і перемішуємо.
Змішуємо яйця з вершками, солимо і перчимо до смаку, додаємо тертий сир і перемішуємо. Форму змащуємо олією, викладаємо в неї тісто так, щоб вийшли бортики. Викладаємо підготовлену начинку і заливаємо вершково-яєчною сумішшю. При температурі 180 градусів і випікаємо пиріг з куркою і брокколі близько 40 хвилин.
Пиріг «Лоранський» з брокколі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; вершкове масло - 50 г; холодна вода - 3 ст. ложки; яйця - 1 шт.; сіль - 05 ч. ложки. Для начинки:
гриби - 400 р; куряче філе - 300 г; брокколі - 200 г; цибуля - 100 г; рослинна олія; сіль. Для заливки:
сир - 150 г; яйця - 2 шт.; вершки 20%-ної жирності - 200 мл; сіль, мускатний горіх - за смаком. Приготування Розм'якшене вершкове масло, розмішуємо з яйцем, потім вливаємо воду, додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. Загортаємо його в плівку і кладемо в холодильник на півгодини.
Тим часом готуємо начинку: куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді, остуджуємо, потім дрібно нарізаємо. Гриби ріжемо невеликими шматочками, а цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо на рослинному маслі. Додаємо до нього гриби
і обсмажуємо хвилин 10 а в кінці солимо за смаком. Викладаємо відварне філе, брокколі, перемішуємо і готуємо ще хвилин 10.
Тепер робимо заливку для пирога: злегка збиваємо яйця, додаємо вершки і перемішуємо, викладаємо тертий на дрібній тертці сир, сіль і мускатний горіх додаємо за смаком. Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо тісто, робимо з нього бортики, викладаємо начинку і зверху заливаємо вершковою сумішшю. В духовці, розігрітій до 180 градусів і випікаємо відкритий пиріг з брокколі, куркою і грибами близько 40 хвилин.