Лоранський пиріг з грибами
Лоранський пиріг - страва французької кухні. Це відкритий пиріг з несолодкої начинкою, яка заливається яєчно-сирною сумішшю. Найчастіше в якості основи виступає пісочне тісто , хоча іноді використовують дріжджове або листкове. Зараз ми підкажемо рецепт приготування лоранського пирога з грибами.
Інгредієнти:
Для тіста:
яйця - 1 шт.;
борошно - 200 г;
холодна вода - 30 мл;
вершкове масло - 50 г;
сіль - 05 ч. ложки.
Для начинки:
печериці - 400 г;
куряче філе - 300 г;
цибуля - 100 г;
рослинне масло - 1 ч. ложка.
Для заливки:
вершки 33%-ї жирності - 200 мл;
сир твердий - 150 г;
яйця - 2 шт.;
помідори - 1 шт.
Приготування
Вершкове масло беремо замороженим і тремо на тертці, додаємо яйце, холодну воду, перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. Кладемо його в пакет і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини. Тим часом готуємо начинку: відварене куряче філе нарізаємо кубиками. Гриби нарізаємо пластинками, подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її разом з грибами на рослинному маслі.
Каструлю мультиварки змащуємо вершковим маслом. Тісто дістаємо з холодильника, розминаємо його руками в плоску корж і кладемо в каструлю. Розрівнюємо і формуємо бортики. Зверху викладаємо куряче філе, потім гриби з цибулею. Рівень начинки повинен збігатися з висотою бортиків або ж начинки має бути трохи менше.
Готуємо заливку: тремо на тертці сир, збиваємо яйця, подрібнюємо часник. Все це змішуємо з вершками і за смаком підсолюємо. Заливаємо пиріг отриманою сумішшю і зверху прикрашаємо часточками помідора. Закриваємо каструлю і в режимі «Випічка» готуємо лоранський пиріг з куркою і грибами 50 хвилин. Після цього включаємо режим «Підігрів» ще на 20 хвилин. Потім кришку мультиварки відкриваємо і залишаємо пиріг ще хвилин на 30 щоб він охолов, а заливка загусла. Після цього його акуратно витягаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Даний рецепт можна злегка видозмінити і приготувати лоранський пиріг з грибами , куркою і брокколі. Тісто готуємо точно так само. А при приготуванні начинки після обсмажування грибів додаємо ще й броколі (її можна використовувати як свіжу, так і заморожену) і обсмажуємо все разом ще хвилин 10. Якщо для випічки цього пирога використовувати духовку, то при температурі 180 градусів на це знадобиться близько 40 хвилин.
Лоранський пиріг з грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для заливки:
Приготування
Вершкове масло беремо замороженим і тремо на тертці, додаємо яйце, холодну воду, перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. Кладемо його в пакет і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини. Тим часом готуємо начинку: відварене куряче філе нарізаємо кубиками. Гриби нарізаємо пластинками, подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її разом з грибами на рослинному маслі.
Каструлю мультиварки змащуємо вершковим маслом. Тісто дістаємо з холодильника, розминаємо його руками в плоску корж і кладемо в каструлю. Розрівнюємо і формуємо бортики. Зверху викладаємо куряче філе, потім гриби з цибулею. Рівень начинки повинен збігатися з висотою бортиків або ж начинки має бути трохи менше.
Готуємо заливку: тремо на тертці сир, збиваємо яйця, подрібнюємо часник. Все це змішуємо з вершками і за смаком підсолюємо. Заливаємо пиріг отриманою сумішшю і зверху прикрашаємо часточками помідора. Закриваємо каструлю і в режимі «Випічка» готуємо лоранський пиріг з куркою і грибами 50 хвилин. Після цього включаємо режим «Підігрів» ще на 20 хвилин. Потім кришку мультиварки відкриваємо і залишаємо пиріг ще хвилин на 30 щоб він охолов, а заливка загусла. Після цього його акуратно витягаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Даний рецепт можна злегка видозмінити і приготувати лоранський пиріг з грибами , куркою і брокколі. Тісто готуємо точно так само. А при приготуванні начинки після обсмажування грибів додаємо ще й броколі (її можна використовувати як свіжу, так і заморожену) і обсмажуємо все разом ще хвилин 10. Якщо для випічки цього пирога використовувати духовку, то при температурі 180 градусів на це знадобиться близько 40 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з брокколі
Брокколі - рекордсмен за наявність корисних речовин. З неї готують смачні супи, запіканки. А ми сьогодні розповімо, як зробити дивовижний пиріг з
Пиріг з шинкою
Пиріг з шинкою - смачна і проста в приготуванні випічка, яка відмінно підійде для сніданку всіх членів сім'ї, а також може стати чудовим перекусу на
Пиріг з грибами і картоплею
Пиріг з грибами і картоплею - смачне і ситне блюдо, яке чудово підійде для сімейного обіду у вихідний день. У нашій статті ми зібрали кілька
Кіш - рецепт
Кіш - це страва для тих, хто без розуму від грибів, оскільки, як правило, цей пиріг готують саме з ними. Ми розповімо вам про найцікавіші рецепти
Кіш з куркою
Кіш - відкритий французький пиріг. Його готують з додаванням різних інгредієнтів. І сьогодні ми розберемося, як його смачно приготувати з куркою.