Лоранський пиріг - страва французької кухні. Це відкритий пиріг з несолодкої начинкою, яка заливається яєчно-сирною сумішшю. Найчастіше в якості основи виступає пісочне тісто , хоча іноді використовують дріжджове або листкове. Зараз ми підкажемо рецепт приготування лоранського пирога з грибами.
Лоранський пиріг з грибами в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
яйця - 1 шт.; борошно - 200 г; холодна вода - 30 мл; вершкове масло - 50 г; сіль - 05 ч. ложки. Для начинки:
печериці - 400 г; куряче філе - 300 г; цибуля - 100 г; рослинне масло - 1 ч. ложка. Для заливки:
вершки 33%-ї жирності - 200 мл; сир твердий - 150 г; яйця - 2 шт.; помідори - 1 шт. Приготування Вершкове масло беремо замороженим і тремо на тертці, додаємо яйце, холодну воду, перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. Кладемо його в пакет і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини. Тим часом готуємо начинку: відварене куряче філе нарізаємо кубиками. Гриби нарізаємо пластинками, подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її разом з грибами на рослинному маслі.
Каструлю мультиварки змащуємо вершковим маслом. Тісто дістаємо з холодильника, розминаємо його руками в плоску корж і кладемо в каструлю. Розрівнюємо і формуємо бортики. Зверху викладаємо куряче філе, потім гриби з цибулею. Рівень начинки повинен збігатися з висотою бортиків або ж начинки має бути трохи менше.
Готуємо заливку: тремо на тертці сир, збиваємо яйця, подрібнюємо часник. Все це змішуємо з вершками і за смаком підсолюємо. Заливаємо пиріг отриманою сумішшю і зверху прикрашаємо часточками помідора. Закриваємо каструлю і в режимі «Випічка» готуємо лоранський пиріг з
куркою і грибами 50 хвилин. Після цього включаємо режим «Підігрів» ще на 20 хвилин. Потім кришку мультиварки відкриваємо і залишаємо пиріг ще хвилин на 30 щоб він охолов, а заливка загусла. Після цього його акуратно витягаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Даний рецепт можна злегка видозмінити і приготувати лоранський пиріг з грибами , куркою і брокколі. Тісто готуємо точно так само. А при приготуванні начинки після обсмажування грибів додаємо ще й броколі (її можна використовувати як свіжу, так і заморожену) і обсмажуємо все разом ще хвилин 10. Якщо для випічки цього пирога використовувати духовку, то при температурі 180 градусів на це знадобиться близько 40 хвилин.