Вернуться назад Распечатать

Лоранський пиріг з грибами

Лоранський пиріг з грибами
Лоранський пиріг - страва французької кухні. Це відкритий пиріг з несолодкої начинкою, яка заливається яєчно-сирною сумішшю. Найчастіше в якості основи виступає пісочне тісто , хоча іноді використовують дріжджове або листкове. Зараз ми підкажемо рецепт приготування лоранського пирога з грибами.

Лоранський пиріг з грибами в мультиварці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • яйця - 1 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • холодна вода - 30 мл;

  • вершкове масло - 50 г;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • печериці - 400 г;

  • куряче філе - 300 г;

  • цибуля - 100 г;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка.


  • Для заливки:

  • вершки 33%-ї жирності - 200 мл;

  • сир твердий - 150 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • помідори - 1 шт.


  • Приготування
    Вершкове масло беремо замороженим і тремо на тертці, додаємо яйце, холодну воду, перемішуємо, потім додаємо борошно, сіль і замішуємо тісто. Кладемо його в пакет і прибираємо в холодильник приблизно на півгодини. Тим часом готуємо начинку: відварене куряче філе нарізаємо кубиками. Гриби нарізаємо пластинками, подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її разом з грибами на рослинному маслі.
    Каструлю мультиварки змащуємо вершковим маслом. Тісто дістаємо з холодильника, розминаємо його руками в плоску корж і кладемо в каструлю. Розрівнюємо і формуємо бортики. Зверху викладаємо куряче філе, потім гриби з цибулею. Рівень начинки повинен збігатися з висотою бортиків або ж начинки має бути трохи менше.
    Готуємо заливку: тремо на тертці сир, збиваємо яйця, подрібнюємо часник. Все це змішуємо з вершками і за смаком підсолюємо. Заливаємо пиріг отриманою сумішшю і зверху прикрашаємо часточками помідора. Закриваємо каструлю і в режимі «Випічка» готуємо лоранський пиріг з
    Лоранський пиріг з грибами
    куркою і грибами 50 хвилин. Після цього включаємо режим «Підігрів» ще на 20 хвилин. Потім кришку мультиварки відкриваємо і залишаємо пиріг ще хвилин на 30 щоб він охолов, а заливка загусла. Після цього його акуратно витягаємо, розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.
    Даний рецепт можна злегка видозмінити і приготувати лоранський пиріг з грибами , куркою і брокколі. Тісто готуємо точно так само. А при приготуванні начинки після обсмажування грибів додаємо ще й броколі (її можна використовувати як свіжу, так і заморожену) і обсмажуємо все разом ще хвилин 10. Якщо для випічки цього пирога використовувати духовку, то при температурі 180 градусів на це знадобиться близько 40 хвилин.