Кіш з сиром
Кіш лорен - це один з класичних французьких рецептів відкритих пирогів з начинкою з сиру і основою з пісочного тіста . У цій статті ми розповімо вам про традиційні рецепти пирога кіш з сирною начинкою.
Інгредієнти:
пісочне тісто;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гриби - 250 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
яйця - 6 шт.;
сметана - 250 г;
сіль, перець - за смаком;
шпинат свіжий - 2 ст.;
сушені томати;
сир моцарелла - 250 р.
Приготування
Тісто розкачуємо, викладаємо у змащену форму і натикаем виделкою по периметру. Випікаємо основу з пісочного тіста 6-8 хвилин при 210 градусах. Гриби нарізаємо тонкими пластинками, а цибулю - півкільцями. Обсмажуємо цибулю з грибами на оливковій олії до м'якості і залишаємо охолонути.
Яйця збиваємо зі сметаною, сіллю і перцем. Додаємо в суміш тертий сир, шпинат і пасеровані гриби. При бажанні можна додати в тісто в'ялені томати. Готову суміш перелити в на основу з пісочного тіста. Випікаємо кіш лорен з грибами і сиром 40-45 хвилин при 180 градусах.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 175 г;
сіль - щіпка;
вершкове масло - 75 р.
Для начинки:
сир чеддер - 250 г;
томати - 4 шт.;
шинка - 200 г;
яйця - 5 шт.;
молоко - 100 мл;
вершки - 200 мл;
сіль, перець;
чебрець - 2 гілочки.
Приготування
Для тіста холодне масло перетираємо з сіллю і борошном у крихту. Крихту формуем в кулю, загорнути його плівкою і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у форму, після чого повертаємо в морозильник.
Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо в ньому основу 20 хвилин. Зменшуємо температуру до 160 градусів, після вилучення тесту. Готову основу посипаємо сиром, викладаємо томати, обсмажену шинку. Яйця збиваємо з молоком, додавши за смаком сіль і перець, а потім виливаємо суміш поверх бекону. Посипаємо кіш залишками сиру і ставимо в духовку на 30-40 хвилин.
Інгредієнти:
основа з пісочного тіста (див. попередній рецепт);
відварна куряча грудка - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
суцвіття брокколі - 4 ст.;
яйця - 3 шт.;
молоко - 1 ст.;
тертий сир - 3/4 ст.;
сіль, перець - за смаком;
мускатний горіх - на кінчику ножа.
Приготування
Суцвіття брокколі бланшеруем до напівготовності. Курятину розбираємо на волокна. Яйця збиваємо з молоком, додавши сіль, перець і тертий твердий сир. Доповнюємо молочну суміш мускатним горіхом і пропущеним через прес часником.
На дно основи з пісочного тіста викладаємо курятину, поверх розподіляємо брокколі і заливаємо все молочно-сирної сумішшю. Посипаємо пиріг залишками сиру. Випікаємо кіш з сиром і брокколі 40 хвилин при 180 градусах.
Кіш зі шпинатом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Тісто розкачуємо, викладаємо у змащену форму і натикаем виделкою по периметру. Випікаємо основу з пісочного тіста 6-8 хвилин при 210 градусах. Гриби нарізаємо тонкими пластинками, а цибулю - півкільцями. Обсмажуємо цибулю з грибами на оливковій олії до м'якості і залишаємо охолонути.
Яйця збиваємо зі сметаною, сіллю і перцем. Додаємо в суміш тертий сир, шпинат і пасеровані гриби. При бажанні можна додати в тісто в'ялені томати. Готову суміш перелити в на основу з пісочного тіста. Випікаємо кіш лорен з грибами і сиром 40-45 хвилин при 180 градусах.
Рецепт кіша з шинкою і сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для тіста холодне масло перетираємо з сіллю і борошном у крихту. Крихту формуем в кулю, загорнути його плівкою і кладемо в холодильник на 30 хвилин. Остигле тісто розкачуємо і викладаємо у форму, після чого повертаємо в морозильник.
Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо в ньому основу 20 хвилин. Зменшуємо температуру до 160 градусів, після вилучення тесту. Готову основу посипаємо сиром, викладаємо томати, обсмажену шинку. Яйця збиваємо з молоком, додавши за смаком сіль і перець, а потім виливаємо суміш поверх бекону. Посипаємо кіш залишками сиру і ставимо в духовку на 30-40 хвилин.
Кіш з куркою і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Суцвіття брокколі бланшеруем до напівготовності. Курятину розбираємо на волокна. Яйця збиваємо з молоком, додавши сіль, перець і тертий твердий сир. Доповнюємо молочну суміш мускатним горіхом і пропущеним через прес часником.
На дно основи з пісочного тіста викладаємо курятину, поверх розподіляємо брокколі і заливаємо все молочно-сирної сумішшю. Посипаємо пиріг залишками сиру. Випікаємо кіш з сиром і брокколі 40 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з брокколі
Брокколі - рекордсмен за наявність корисних речовин. З неї готують смачні супи, запіканки. А ми сьогодні розповімо, як зробити дивовижний пиріг з
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
Овочевий пиріг
Сьогодні ми розповімо, як зробити чудовий овочевий пиріг для сім'ї. Таке корисне страву неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. Варіантів його
Галети з сиром
Якщо вам набридло харчуватися бутербродами в перервах на роботі чи навчанні, спробуйте приготувати галети. Галети можна спекти з сиром, а можна з
Брокколі з сиром
Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
Кіш - рецепт
Кіш - це страва для тих, хто без розуму від грибів, оскільки, як правило, цей пиріг готують саме з ними. Ми розповімо вам про найцікавіші рецепти