Овочевий пиріг
Літо - ідеальна пора для експериментів зі свіжими овочами і фруктами, саме тому ми вирішили урізноманітнити арсенал рецептів пирогів ще одним - овочевим.
Інгредієнти:
сир - 2 1/2 ст.;
яйця - 2 шт.;
тертий твердий сир - 1/2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
мускатний горіх - щіпка;
листкове тісто - 1 упаковка;
кабачки - 2 шт.;
морква - 2-3 шт.;
баклажан - 1 шт.;
оливкова олія.
Приготування
Розтираємо сир з яйцями і половиною тертого твердого сиру. Приправляємо сирну масу сіллю, перцем і мускатним горіхом. Кабачки, баклажани і моркву миємо, обсушуємо й нарізаємо вздовж тонкими скибочками за допомогою шинковка для овочів.
Тісто розгортаємо і викладаємо в присипану борошном форму для випічки. На дно основи нашого пирога викладаємо шар сирної маси, після чого починаємо викладати овочеві шари. Рухаючись від краю до центру розкладаємо смуги овочів вертикально, ребром, в сирну масу, по спіралі. Готовий пиріг скроплюємо маслом і посипаємо залишками сиру. Випікаємо відкритий овочевий пиріг з кабачків c морквою при 180 градусах 1 годину.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 400 г;
вершкове масло - 150 г;
тертий пармезан - 60 г;
яйце - 1 шт.
Для начинки:
гарбуз - 2 кг;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
кумін мелений - 2 ч. ложки;
гострий перець, сіль - за смаком;
червоний цибуля - 2-3 шт.;
часник - 4 зубчики;
шпинат - 1 кг;
сир - 250 г;
козячий сир - 200 г;
кедрові горіхи - 50 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати овочевий пиріг, необхідно зробити тісто. Холодне вершкове масло з допомогою блендера збиваємо в крихту з просіяним борошном. Додаємо до борошняної крихти тертий сир, 3-4 столові ложки крижаної води і яйце, після чого збираємо крихту в єдиний кулю, загорнути у харчову плівку.
Гарбуз нарізаємо шматочками, поливаємо олією, приправляємо сіллю, перцем, кумином і запікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими кільцями і припускаємо до м'якості на оливковій олії. Додаємо до м'якого луку нарізаний часник і обсмажуємо все разом протягом хвилини.
Шпинат ошпарюємо, надлишки вологи віджимаємо і нарізаємо листя великими шматочками.
2/3 тіста розкочуємо тонким шаром і викладаємо на дно високої форми діаметром 23 сантиметри. По дну основи пирога розкладаємо листя шпинату, наступним шаром кладемо половину гарбуза, посипаємо половиною горіхів, половиною сиру і цибулевої пасерування. Повторюємо всі шари і накриваємо пиріг залишилися розкатаним тестом.
Запікати страву слід при 200 градусах 30-35 хвилин. Такий овочевий пиріг можна зробити в мультиварці, для цього виберіть режим "Випічка" на 1 годину.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
суцвіття брокколі - 50 г;
болгарський перець - 2 шт.;
баклажан - 2 шт.;
кумин - 2 ч. ложки;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
хумус - 200 г;
цедра 1-го лимона;
свіжий коріандр;
листкове тісто - 375 г;
картопля - 2 шт.;
яєчний жовток - 1 шт.
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Цибулю, перець і баклажани нарізаємо великими шматочками і кладемо на застелений пекарської папером деко. Поливаємо овочі маслом, приправляємо сіллю, перцем, кумином і запікаємо протягом 30 хвилин.
Готові овочі змішуємо з хумусом, лимонною цедрою і подрібненим коріандром.
Тісто розрізаємо навпіл і розгортаємо в два прямокутника. Один з прямокутників кладемо на змащений лист і покриваємо тонкими скибочками картоплі, залишаючи вільний край по периметру. Поверх розподіляємо запечені овочі та накриваємо пиріг другою половиною тіста. Краї защипуємо, а верхівку змащуємо збитим яйцем. У кришці пирога робимо надріз для виходу пари. Випікаємо пиріг 25-30 хвилин при 200 градусах.
Пиріг "Овочева ідилія"
Інгредієнти:
Приготування
Розтираємо сир з яйцями і половиною тертого твердого сиру. Приправляємо сирну масу сіллю, перцем і мускатним горіхом. Кабачки, баклажани і моркву миємо, обсушуємо й нарізаємо вздовж тонкими скибочками за допомогою шинковка для овочів.
Тісто розгортаємо і викладаємо в присипану борошном форму для випічки. На дно основи нашого пирога викладаємо шар сирної маси, після чого починаємо викладати овочеві шари. Рухаючись від краю до центру розкладаємо смуги овочів вертикально, ребром, в сирну масу, по спіралі. Готовий пиріг скроплюємо маслом і посипаємо залишками сиру. Випікаємо відкритий овочевий пиріг з кабачків c морквою при 180 градусах 1 годину.
Пиріг з овочевою начинкою
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Перед тим, як приготувати овочевий пиріг, необхідно зробити тісто. Холодне вершкове масло з допомогою блендера збиваємо в крихту з просіяним борошном. Додаємо до борошняної крихти тертий сир, 3-4 столові ложки крижаної води і яйце, після чого збираємо крихту в єдиний кулю, загорнути у харчову плівку.
Гарбуз нарізаємо шматочками, поливаємо олією, приправляємо сіллю, перцем, кумином і запікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
Червоний цибулю нарізаємо тонкими кільцями і припускаємо до м'якості на оливковій олії. Додаємо до м'якого луку нарізаний часник і обсмажуємо все разом протягом хвилини.
Шпинат ошпарюємо, надлишки вологи віджимаємо і нарізаємо листя великими шматочками.
2/3 тіста розкочуємо тонким шаром і викладаємо на дно високої форми діаметром 23 сантиметри. По дну основи пирога розкладаємо листя шпинату, наступним шаром кладемо половину гарбуза, посипаємо половиною горіхів, половиною сиру і цибулевої пасерування. Повторюємо всі шари і накриваємо пиріг залишилися розкатаним тестом.
Запікати страву слід при 200 градусах 30-35 хвилин. Такий овочевий пиріг можна зробити в мультиварці, для цього виберіть режим "Випічка" на 1 годину.
Рецепт овочевого пирога з пісочного тіста
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Цибулю, перець і баклажани нарізаємо великими шматочками і кладемо на застелений пекарської папером деко. Поливаємо овочі маслом, приправляємо сіллю, перцем, кумином і запікаємо протягом 30 хвилин.
Готові овочі змішуємо з хумусом, лимонною цедрою і подрібненим коріандром.
Тісто розрізаємо навпіл і розгортаємо в два прямокутника. Один з прямокутників кладемо на змащений лист і покриваємо тонкими скибочками картоплі, залишаючи вільний край по периметру. Поверх розподіляємо запечені овочі та накриваємо пиріг другою половиною тіста. Краї защипуємо, а верхівку змащуємо збитим яйцем. У кришці пирога робимо надріз для виходу пари. Випікаємо пиріг 25-30 хвилин при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з сосискою
Пиріг з сосискою - відмінний варіант обіду або вечері на швидку руку, коли не вистачає часу на готування. Пропонуємо вам декілька цікавих варіантів
Пиріг з картоплею
Пиріг з картоплею - це смачне і ситне блюдо, до того ж досить економна. Способів його приготування досить багато. У нашій стаьтье ми кілька найбільш
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
Пиріг з сиром - рецепт
Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.
Пиріг з родзинками
Ізюм, як начинка використовується в різних видах випічки, будь то, печиво, коржик, кекс, коврижка. І сьогодні розповімо, як можна смачно спекти пиріг
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали