Пиріг зі шпинатом
Пиріг зі шпинатом можна готувати в будь-який час року, використовуючи в якості основного інгредієнта як свіжу, так і заморожену зелень. Тісто для шпинатового пирога можна купити в магазині вже готовим, а як доповнення до начинки додають сир або м'ясо.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ст. ложка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 шт.;
сир - 1 ст.;
тертий пармезан - 1 /4 ст.;
мелений мускатний горіх - 1 /3 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
яйця - 2 шт.;
шпинат заморожений - 450 г;
листкове тісто - 1 упаковка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і змішуємо з часником. Обсмажуємо цибульну суміш на оливковій олії до прозорості. Тим часом, в мисці змішаємо сир з сиром, яйцями, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Туди ж додаємо і обсмажену цибулю.
З розмороженого шпинату віджимаємо надлишки вологи. Додаємо шпинат до сирної маси і знову ретельно перемішуємо.
Тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні в квадрат зі стороною в 30 див. Викладаємо тісто в змащену маслом форму, діаметром до 22 див. На основу з тіста кладемо начинку і покриваємо її надлишками тіста зверху. Випікаємо пиріг зі шпинатом 45 хвилин, а перед подачею залишаємо охолонути хвилин на 5-7.
Інгредієнти:
оливкова олія - 3 ст. ложки+ 1/4 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелена цибуля - 1 пучок;
часник - 2 зубчики;
свіжа петрушка - 1 пучок;
свіжий шпинат - 1 кг;
яйця - 2 шт.;
сир рікотта - 1/2 ст.;
бринза - 1/2 ст.;
сир фета - 1/2 ст.;
тісто філо - 8 аркушів.
Приготування
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом форму діаметром 22 див.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з часником. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього подрібнений зелений лук, а також шпинат. Через 2 хвилини шпинат осяде і утворюється більша кількість води - її потрібно буде віджати.
Поки шпинат остигає, в мисці розітремо рікотту з тертою бринзою і фетою. Додаємо в сирну суміш яйце і мелений чорний перець.
Кожен з листів тіста філо викладаємо в підготовлену форму і промазуємо оливковою олією. Поверх основи з тіста розподіляємо сирну начинку і кладемо шпинат. Надлишками тесту накриваємо верхівку пирога.
Ставимо страву в духовку. Через 30-40 хвилин, коли тісто стане золотистим, пиріг буде готовий.
Приготувати такий пиріг зі шпинатом можна і в мультиварці, для цього включіть режим «Випічка» на 40 хвилин, потім переверніть пиріг на іншу сторону і підрум'яньте ще 20 хвилин.
Інгредієнти:
оливкова олія;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
курячі гомілки - 600 г;
борошно - 1/4 ст.;
курячий бульйон - 2 ст.;
шпинат заморожений - 150 г;
лимон - 1 шт.;
сир фета - 100 г;
сіль, перець;
листкове тісто - 1 упаковка;
свіжа зелень;
насіння кунжуту.
Приготування
Цибулю обсмажуємо разом з куркою до готовності. Додаємо на сковороду борошно і заливаємо бульйон. Продовжуємо готування до тих пір, поки на сковороді не утвориться густий креязикай соус. Додаємо в соус розморожений і віджатий шпинат, лимонну цедру, сир і подрібнену зелень. Даємо начинці охолонути.
Тим часом, на посипаній борошном поверхні розкачуємо листкове тісто. В результаті у нас повинно вийти 2 пласта тіста: один, більш великий, для дна пирога, а другий, за розміром форми, для його верхівки. Укладаємо більший пласт тіста в змащену форму, поверх розподіляємо остигнула начинку і накриваємо пиріг ще одним шматком тесту. Змащуємо верхівку пирога маслом і посипаємо насінням кунжуту. Страва має готується 30 хвилин при 190 градусах.
Рецепт пирога зі шпинатом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 190 градусів. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і змішуємо з часником. Обсмажуємо цибульну суміш на оливковій олії до прозорості. Тим часом, в мисці змішаємо сир з сиром, яйцями, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Туди ж додаємо і обсмажену цибулю.
З розмороженого шпинату віджимаємо надлишки вологи. Додаємо шпинат до сирної маси і знову ретельно перемішуємо.
Тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні в квадрат зі стороною в 30 див. Викладаємо тісто в змащену маслом форму, діаметром до 22 див. На основу з тіста кладемо начинку і покриваємо її надлишками тіста зверху. Випікаємо пиріг зі шпинатом 45 хвилин, а перед подачею залишаємо охолонути хвилин на 5-7.
Грецький пиріг зі шпинатом і бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом форму діаметром 22 див.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з часником. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього подрібнений зелений лук, а також шпинат. Через 2 хвилини шпинат осяде і утворюється більша кількість води - її потрібно буде віджати.
Поки шпинат остигає, в мисці розітремо рікотту з тертою бринзою і фетою. Додаємо в сирну суміш яйце і мелений чорний перець.
Кожен з листів тіста філо викладаємо в підготовлену форму і промазуємо оливковою олією. Поверх основи з тіста розподіляємо сирну начинку і кладемо шпинат. Надлишками тесту накриваємо верхівку пирога.
Ставимо страву в духовку. Через 30-40 хвилин, коли тісто стане золотистим, пиріг буде готовий.
Приготувати такий пиріг зі шпинатом можна і в мультиварці, для цього включіть режим «Випічка» на 40 хвилин, потім переверніть пиріг на іншу сторону і підрум'яньте ще 20 хвилин.
Пиріг зі шпинатом і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю обсмажуємо разом з куркою до готовності. Додаємо на сковороду борошно і заливаємо бульйон. Продовжуємо готування до тих пір, поки на сковороді не утвориться густий креязикай соус. Додаємо в соус розморожений і віджатий шпинат, лимонну цедру, сир і подрібнену зелень. Даємо начинці охолонути.
Тим часом, на посипаній борошном поверхні розкачуємо листкове тісто. В результаті у нас повинно вийти 2 пласта тіста: один, більш великий, для дна пирога, а другий, за розміром форми, для його верхівки. Укладаємо більший пласт тіста в змащену форму, поверх розподіляємо остигнула начинку і накриваємо пиріг ще одним шматком тесту. Змащуємо верхівку пирога маслом і посипаємо насінням кунжуту. Страва має готується 30 хвилин при 190 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви зі шпинату
На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
Пиріг з бринзою
Рум'яний, запашний і хрусткий пиріг з соковитою начинкою завжди був окрасою будь-якого святкового столу. У кожної господині напевно знайдеться пара
Пиріг з лососем
Пиріг з лососем - це чудове блюдо, яке прикрасить, як святковий, так і повсякденний стіл. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних рецептів цієї
Пиріг з горіхами
Горіхи у випічці є відмінним доповненням, які надають готовому блюду насичений смак. І сьогодні ми поговоримо про пироги з горіхами. Давайте
Кіш з сиром
Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.