Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг зі шпинатом

Пиріг зі шпинатом

19-03-2015, 19:23
4 418
Пиріг зі шпинатом
Пиріг зі шпинатом можна готувати в будь-який час року, використовуючи в якості основного інгредієнта як свіжу, так і заморожену зелень. Тісто для шпинатового пирога можна купити в магазині вже готовим, а як доповнення до начинки додають сир або м'ясо.

Рецепт пирога зі шпинатом і сиром


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 шт.;

  • сир - 1 ст.;

  • тертий пармезан - 1 /4 ст.;

  • мелений мускатний горіх - 1 /3 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйця - 2 шт.;

  • шпинат заморожений - 450 г;

  • листкове тісто - 1 упаковка.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 190 градусів. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і змішуємо з часником. Обсмажуємо цибульну суміш на оливковій олії до прозорості. Тим часом, в мисці змішаємо сир з сиром, яйцями, сіллю, перцем і мускатним горіхом. Туди ж додаємо і обсмажену цибулю.
    З розмороженого шпинату віджимаємо надлишки вологи. Додаємо шпинат до сирної маси і знову ретельно перемішуємо.
    Тісто розкачуємо на посипаній борошном поверхні в квадрат зі стороною в 30 див. Викладаємо тісто в змащену маслом форму, діаметром до 22 див. На основу з тіста кладемо начинку і покриваємо її надлишками тіста зверху. Випікаємо пиріг зі шпинатом 45 хвилин, а перед подачею залишаємо охолонути хвилин на 5-7.

    Грецький пиріг зі шпинатом і бринзою


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 3 ст. ложки+ 1/4 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжа петрушка - 1 пучок;

  • свіжий шпинат - 1 кг;

  • яйця - 2 шт.;

  • сир рікотта - 1/2 ст.;

  • бринза - 1/2 ст.;

  • сир фета - 1/2 ст.;

  • тісто філо - 8 аркушів.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змащуємо маслом форму діаметром 22 див.
    У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з часником. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо до нього подрібнений зелений лук, а також шпинат. Через 2 хвилини шпинат осяде і утворюється більша кількість води - її потрібно буде віджати.
    Поки шпинат остигає, в мисці розітремо рікотту з тертою бринзою і фетою. Додаємо в сирну суміш яйце і мелений чорний перець.
    Кожен з листів тіста філо викладаємо в підготовлену форму і промазуємо оливковою олією. Поверх основи з тіста розподіляємо сирну начинку і кладемо шпинат. Надлишками тесту накриваємо верхівку пирога.
    Ставимо страву в духовку. Через 30-40 хвилин, коли тісто стане золотистим, пиріг буде готовий.
    Приготувати такий пиріг зі шпинатом можна і в мультиварці, для цього включіть режим «Випічка» на 40 хвилин, потім переверніть пиріг на іншу сторону і підрум'яньте ще 20 хвилин.

    Пиріг зі шпинатом і куркою


    Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • курячі гомілки - 600 г;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • шпинат заморожений - 150 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • сир фета - 100 г;

  • сіль, перець;

  • листкове тісто - 1 упаковка;

  • свіжа зелень;

  • насіння кунжуту.


  • Приготування
    Цибулю обсмажуємо разом з куркою до готовності. Додаємо на сковороду борошно і заливаємо бульйон. Продовжуємо готування до тих пір, поки на сковороді не утвориться густий креязикай соус.
    Пиріг зі шпинатом
    Додаємо в соус розморожений і віджатий шпинат, лимонну цедру, сир і подрібнену зелень. Даємо начинці охолонути.
    Тим часом, на посипаній борошном поверхні розкачуємо листкове тісто. В результаті у нас повинно вийти 2 пласта тіста: один, більш великий, для дна пирога, а другий, за розміром форми, для його верхівки. Укладаємо більший пласт тіста в змащену форму, поверх розподіляємо остигнула начинку і накриваємо пиріг ще одним шматком тесту. Змащуємо верхівку пирога маслом і посипаємо насінням кунжуту. Страва має готується 30 хвилин при 190 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви зі шпинату
    Страви зі шпинату
    На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
    Пиріг з бринзою
    Пиріг з бринзою
    Рум'яний, запашний і хрусткий пиріг з соковитою начинкою завжди був окрасою будь-якого святкового столу. У кожної господині напевно знайдеться пара
    Пиріг з лососем
    Пиріг з лососем
    Пиріг з лососем - це чудове блюдо, яке прикрасить, як святковий, так і повсякденний стіл. Пропонуємо вашій увазі декілька універсальних рецептів цієї
    Пиріг з горіхами
    Пиріг з горіхами
    Горіхи у випічці є відмінним доповненням, які надають готовому блюду насичений смак. І сьогодні ми поговоримо про пироги з горіхами. Давайте
    Кіш з сиром
    Кіш з сиром
    Кіш - відкритий французький пиріг, який готується на основі пісочного тіста. Варіантів його випічки безліч. В нашій сьогоднішній статті ми зібрали
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
    Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.