Пиріг з бринзою
Пекти пироги на Русі навчали дівчаток з самого дитинства. Адже пиріг - це обличчя господині. Рецепти століттями передавалися від одного покоління до іншого. А яке застілля без пирога?! Рум'яний, запашний з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою пиріг завжди був окрасою та одним з головних страв на святковому столі.
Справа випікання пирогів нескладне, а для замішування тіста не потрібна особлива вправність. Варіанти начинок для пирогів вражають уяву. М'ясні, рибні, овочеві, сирні, сирні, горіхові, фруктові начинки підніме всім настрій, створять відчуття свята навіть у найважчі дні.
Для пирогів з бринзою найкраще підходить листкове тісто , але можна використовувати і дріжджове. Якщо ви хочете, щоб пироги зберігалися декілька днів, не вбивайте в тісто яйця, вони надають тісту жорсткість.
Як доповнення до бринзі використовують зелень, оливки, будь-які овочі, приправи.
Інгредієнти:
листкове тісто - 300 г;
варений рубаний шпинат - 450 г;
бринза - 80 г;
оливкова олія - 2 столові ложки;
цибулина - 1 шт.;
часник - 3 зубки;
кінза рубана - 2 столові ложки;
мелений мускатний горіх - половина чайної ложки;
яйце - 1 шт.;
вершкове масло - 3 столові ложки;
чорний мелений перець, сіль.
Приготування
Нарізаємо дрібно цибулину і часник. Пасеруємо на слабкому вогні. До цибулі і часнику, додаємо шпинат, кінзу і прогріваємо протягом 10-15 хвилин. Відставляємо для охолодження. Далі з'єднуємо шпинат з дрібно нарізаною бринзою, яйцем і прянощами.
Листкове тісто розділяємо на дві частини: одну трохи менше, іншу більше. Обидві частини розгортаємо в пласти розміром як у форми для випічки. Форму змащуємо маслом, розкладаємо більшу частину тіста. На тісто викладаємо всю начинку, накриваємо другим пластом тіста і защипуємо краю. Змащуємо тісто вершковим маслом, робимо кілька проколів і випікаємо пиріг до рум'яної хрусткої скоринки. Ось і готово страва з бринзи !
Розглянемо простий рецепт пирога з бринзою.
Інгредієнти:
листкове тісто - 300 г;
бринза - 200 г;
помідор великий - 1 шт.;
оливки без кісточок - 200 г;
дрібно нарубана різна зелень - 2 склянки.
Приготування
Листкове тісто розкачуємо і перекладаємо на деко. Змащуємо дно майбутнього пирога сметаною. Розподіляємо рівномірним шаром зелень. Бринзу нарізаємо дрібними шматочками і теж розкладаємо на деко. Зверху посипаємо нарізаними кружечками оливками. Верхній шар робимо з тонко порізаних помідорів. Запікаємо, поки тісто не підрум'яниться і верхній шар з помідорів.
Справа випікання пирогів нескладне, а для замішування тіста не потрібна особлива вправність. Варіанти начинок для пирогів вражають уяву. М'ясні, рибні, овочеві, сирні, сирні, горіхові, фруктові начинки підніме всім настрій, створять відчуття свята навіть у найважчі дні.
Для пирогів з бринзою найкраще підходить листкове тісто , але можна використовувати і дріжджове. Якщо ви хочете, щоб пироги зберігалися декілька днів, не вбивайте в тісто яйця, вони надають тісту жорсткість.
Як доповнення до бринзі використовують зелень, оливки, будь-які овочі, приправи.
Пиріг зі шпинатом і бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо дрібно цибулину і часник. Пасеруємо на слабкому вогні. До цибулі і часнику, додаємо шпинат, кінзу і прогріваємо протягом 10-15 хвилин. Відставляємо для охолодження. Далі з'єднуємо шпинат з дрібно нарізаною бринзою, яйцем і прянощами.
Листкове тісто розділяємо на дві частини: одну трохи менше, іншу більше. Обидві частини розгортаємо в пласти розміром як у форми для випічки. Форму змащуємо маслом, розкладаємо більшу частину тіста. На тісто викладаємо всю начинку, накриваємо другим пластом тіста і защипуємо краю. Змащуємо тісто вершковим маслом, робимо кілька проколів і випікаємо пиріг до рум'яної хрусткої скоринки. Ось і готово страва з бринзи !
Листковий пиріг із бринзою і помідорами
Розглянемо простий рецепт пирога з бринзою.
Інгредієнти:
Приготування
Листкове тісто розкачуємо і перекладаємо на деко. Змащуємо дно майбутнього пирога сметаною. Розподіляємо рівномірним шаром зелень. Бринзу нарізаємо дрібними шматочками і теж розкладаємо на деко. Зверху посипаємо нарізаними кружечками оливками. Верхній шар робимо з тонко порізаних помідорів. Запікаємо, поки тісто не підрум'яниться і верхній шар з помідорів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з помідорами і бринзою
Хто ж з нас не любить пиріжки, які готує мама або бабуся. Вони можуть бути з різними начинками: з картопляним пюре, грибами, капустою, яйцем і
Пиріг з помідорами
Пиріг з помідорами - ситне і приголомшливе смачне блюдо. А приготувати його досить нескладно при мінімальних витратах часу, зате гості і близькі
Пиріг зі шпинатом
Шпинат - корисна рослина, багата різними мінералами і вітамінами. Його використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми поділимося з вами
Листковий пиріг з цибулею
Листковий пиріг - чудове ситне блюдо, яким приємно перекусити або навіть повноцінно пообідати. Начинка у листкових пиріжків може бути самою різною,
Пиріг з сьомгою
Які тільки начинки не бувають в пирогах - овочеві, м'ясні, сирні, з фруктів, ягід і т. д. А чи пробували ви пиріг з сьомгою? Досить рідкісне блюдо,
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.