Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Листковий пиріг з цибулею

Листковий пиріг з цибулею

19-03-2015, 18:57
884
Листковий пиріг з цибулею
Пироги, в яких основним інгредієнтом начинки є цибулю - смачна, корисна і поживна випічка.
Варіанти пирогів з цибульною начинкою, відомі й популярні в кулінарних традиціях різних народів. Зрозуміло, регіонально-національні варіанти пирогів з цибулею розрізняються і додаванням різних інгредієнтів, використання яких властиво тієї чи іншої національно-кулінарної традиції, даної місцевості, індивідуально-сімейним перевагам. Для начинки використовують різні підвиди і сорти цибулі, самі цибулини і молоді пагони. Види тіста для пирогів з цибулею також можуть бути різні: листкове або несолодке, дріжджове або яке-небудь інше. Однак краще все ж, щоб тісто було несолодким, оскільки цибулю сам по собі містить достатню кількість натуральних корисних цукрів.
Розповімо, як готувати листкові пироги з цибулею.

Листковий пиріг з цибулею і яйцем


Інгредієнти:

  • тісто готове для підкладки дріжджове несолодке або листкове - 500 г;

  • цибуля ріпчаста будь-якого сорту - 1-3 шт.;

  • свіже яйце куряче - 2-3 шт.;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, кріп і ін);

  • сметана натуральна - близько 200-300 мл;

  • сир твердий - 150-200 г;

  • пшеничне борошно (краще цільнозернові);

  • часник - 2-3 зубчики;

  • масло для змащування.


  • Приготування
    Ставимо варитися яйця круто, потім остудимо їх і очистимо.
    Нам знадобиться неглибока вогнетривка форма з рівними краями. Розкачуємо з частини тесту не занадто тонкий пласт. Викладаємо підкладку у форму, змащену маслом таким чином, щоб краї коржа трохи виходили за бортик. Нехай расстаивается.
    Зварені яйця кришимо не дуже дрібно. Лук очищаємо і дрібно рубаємо і/або нарізаємо півкільцями або чверть кільцями.
    З'єднуємо рубані яйця з подрібненою цибулею, додаємо сметану і кілька ложок (3-5) борошна. Начинка не повинна бути занадто густий або, навпаки, водянистою. Можна трохи присолити цю суміш і приправити сухими меленими спеціями. Перемішуємо все. Заповнюємо підкладку начинкою. Зверху начинки насипаємо рівномірно другий шар з суміші рубаної зелені і часнику з тертим сиром (використовуємо 2/3-3/4 сиру). З решти тіста розкочуємо пласт відповідного розміру і форми, тільки трохи тонше підкладки. Накладаємо-накриваємо пиріг цим пластом і щільно защипуємо краю. При необхідності підрівнюємо краю ножем. Пиріг з цибульною начинкою випікаємо в духовій шафі протягом близько 25-30 хвилин при 180-200°С.
    Листковий пиріг з цибулею

    Готовність пирога визначаємо по зовнішньому вигляду поверхні, вона повинна зарум'янитися. Поверхня готового гарячого пирога промазуємо вершковим маслом і посипаємо тертим сиром, він розплавиться і прилипне до поверхні. Перед розрізанням пирога треба дати йому трохи охолонути.
    Діючи приблизно з цієї ж рецептурою, можна приготувати смачний пиріг з цибулею-пореєм і бринзою.
    У цьому варіанті нам, звичайно ж, не знадобиться тертий твердий сир.
    Листкові пироги з цибулею добре подавати з юшкою, рибним або м'ясним бульйоном.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з бринзою
    Пиріг з бринзою
    Рум'яний, запашний і хрусткий пиріг з соковитою начинкою завжди був окрасою будь-якого святкового столу. У кожної господині напевно знайдеться пара
    Листковий пиріг з вишнею
    Листковий пиріг з вишнею
    Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким
    Пиріг з джемом
    Пиріг з джемом
    Пироги - це смачне і поживне ласощі, яке обожнюють як дорослі, так і діти. Начинка для них може бути сама різна. І зараз ми поділимося з вами
    Пиріг з морквою
    Пиріг з морквою
    Морква - корисний коренеплід, в якому міститься вітамін А, клітковина, каротиноїди. Її використовують у приготуванні багатьох страв. І сьогодні мова