Пиріг з морквою
Морква - чудово корисний коренеплід, містить клітковину, різні мікроелементи, каротиноїди, вітамін А, поліпшує роботу печінки, стан шкіри і очей.
Морква входить до складу багатьох страв, наприклад, використовуючи моркву в якості начинки можна пекти смачні пироги з різних видів тіста (дріжджове, листкове, бездріжджове на кефірі та ін).
Інгредієнти:
морква - 500 г;
кефір середньої або високої жирності - 250 мл;
яйце куряче - 3-4 шт.;
борошно пшеничне - близько 400 м;
цукор-пісок - близько 50-80 м;
сода харчова - 1 щіпка;
шматочок натурального вершкового масла;
сухі мелені спеції (паприка солодка, шафран, кардамон, імбир).
Приготування
У великій мисці змішуємо домашній кефір , цукор, яйця і просіяне борошно. Додаємо 1 дрібку соди і спеції. Замішуємо тісто. Моркву натираємо на тертці і теж додаємо в тісто. Ретельно перемішуємо.
Для випічки потрібна вогнетривка форма (найзручніше використовувати невисокі силіконові або скляні). Змащуємо форму маслом і заповнюємо тістом.
Випікаємо пиріг з морквою в духовій шафі протягом близько 40 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С. Готовність пирога перевіряємо візуально і сірником (застроміть її в середину, якщо сірник суха - значить, пиріг готовий). Витягаємо пиріг з форми перевертанням на блюдо. Якщо пиріг не відділяється від дна - покладіть зверху мокру серветку. Подаємо з кисломолочними напоями або компотом.
Інгредієнти:
тісто готове листкове або дріжджове);
морква - 1-2 шт;
яблука 1-2 шт;
родзинки - жменя;
лимон 1 шт;
вершки натуральні молочні - 2 ст. ложки;
яйце куряче - 2 шт;
борошно пшеничне - 2 ст. ложки;
масло для змащування форми.
Приготування
Запарюємо родзинки окропом хвилин на 10 потім воду зіллємо. Тісто розкачуємо не занадто товстим шаром. Нам потрібно сформувати круглу корж-підкладку, за розміром трохи більше форми - так, щоб вийшли борту. Накриваємо коржем форму.
Тепер заливка. З яєць, невеликої кількості вершків і борошна замішуємо рідке тісто.
Начинка. Моркву натираємо на тертці і трохи віджимаємо. Швидко нарізаємо яблука дрібними тонкими скибочками (відразу збризкуємо їх лимоном, щоб не потемніли). Перемішуємо морква, скибочки яблук і родзинки. Заповнюємо начинкою підкладку пирога. Зверху - заливка.
Випікаємо пиріг протягом 35-45 хвилин при температурі близько 180 градусів С. Подаємо з компотом або чаєм.
Морква входить до складу багатьох страв, наприклад, використовуючи моркву в якості начинки можна пекти смачні пироги з різних видів тіста (дріжджове, листкове, бездріжджове на кефірі та ін).
Рецепт солодкого пирога з морквою на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
У великій мисці змішуємо домашній кефір , цукор, яйця і просіяне борошно. Додаємо 1 дрібку соди і спеції. Замішуємо тісто. Моркву натираємо на тертці і теж додаємо в тісто. Ретельно перемішуємо.
Для випічки потрібна вогнетривка форма (найзручніше використовувати невисокі силіконові або скляні). Змащуємо форму маслом і заповнюємо тістом.
Випікаємо пиріг з морквою в духовій шафі протягом близько 40 хвилин при температурі близько 180-200 градусів С. Готовність пирога перевіряємо візуально і сірником (застроміть її в середину, якщо сірник суха - значить, пиріг готовий). Витягаємо пиріг з форми перевертанням на блюдо. Якщо пиріг не відділяється від дна - покладіть зверху мокру серветку. Подаємо з кисломолочними напоями або компотом.
Пиріг з морквою, яблуками і родзинками в заливці з яєць і вершків
Інгредієнти:
Приготування
Запарюємо родзинки окропом хвилин на 10 потім воду зіллємо. Тісто розкачуємо не занадто товстим шаром. Нам потрібно сформувати круглу корж-підкладку, за розміром трохи більше форми - так, щоб вийшли борту. Накриваємо коржем форму.
Тепер заливка. З яєць, невеликої кількості вершків і борошна замішуємо рідке тісто.
Начинка. Моркву натираємо на тертці і трохи віджимаємо. Швидко нарізаємо яблука дрібними тонкими скибочками (відразу збризкуємо їх лимоном, щоб не потемніли). Перемішуємо морква, скибочки яблук і родзинки. Заповнюємо начинкою підкладку пирога. Зверху - заливка.
Випікаємо пиріг протягом 35-45 хвилин при температурі близько 180 градусів С. Подаємо з компотом або чаєм.
Рекомендуємо добрі рецепти
Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким
Пиріг з джемом
Пироги - це смачне і поживне ласощі, яке обожнюють як дорослі, так і діти. Начинка для них може бути сама різна. І зараз ми поділимося з вами
Шарлотка на кефірі - рецепт
Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.
Пиріг з яйцем і шпинатом «Мімоза»
Закусочний пиріг «Мімоза» Цей пиріг із серії закусочних. Його можна їсти з першими і другими стравами замість хліба, а також з чаєм, кавою, соком.