Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт

Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт

17-01-2015, 22:03
922
Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму брусницю тим або іншим способом, можна буде побалувати домашніх і гостей в зимово-весняний період, якщо в якості десерту спекти смачні вітамінні пироги з дріжджового або листкового тіста з начинкою з брусниці.
Тісто (особливо листкове, ну і дріжджове теж) для пирогів можна купити готове в супермаркетах, будинкових кухнях і інших підприємствах громадського харчування. А краще, звичайно ж, замісити тісто самостійно.

Рецепт пирога з дріжджового тіста з брусницею


Інгредієнти для тіста:

  • вода, а краще молоко - 250 мл (стакан);

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • борошно пшеничне високосортна - близько 500-600 г (2 склянки);

  • дріжджі сухі - 1 ч. ложка (або живі 10 м);

  • сіль - 1 щіпка;

  • олія для змазування рук;

  • борошно для посипання;

  • інгредієнти для начинки:

  • брусниця, перетерта з цукром або томлена (пареная).


  • Приготування
    Спочатку приготуємо опару: трохи підігріємо молоко або воду (не вище температури тіла) і розчинний в ньому цукор і дріжджі. Додамо 2 столові ложки борошна, ретельно перемішати і поставимо в тепле місце хвилин на 20-30.
    Після закінчення цього часу переливаємо опару в миску і починаємо подсеивать туди борошно, замішуємо тісто. Скачуємо його грудкою, накриваємо чистою полотняною серветкою і ставимо в тепле місце хвилин на 20 після чого обминаємо і вимішуємо тісто. Знову накриваємо і ставимо тісто в тепло ще на 20 хвилин. Повторюємо цикл від 3-х до 5-ти разів.
    Тепер пиріг. Коли тісто добре підійшло, розкачуємо його в лист товщиною близько 05 см і формуємо підкладку.
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Або викладаємо у форму і обрізаємо краю, або кладемо підкладку на деко і приліплюваний бортик. Наповнюємо пиріг ягідною начинкою і робимо сіточку або інший малюнок з тонких джгутиків тіста. Випікаємо пиріг з брусницею в духовій шафі протягом 30-40 хвилин при середній температурі. Про готовність можна судити за кольором і запахом. Готовий пиріг змащуємо білком курячого яйця або вершковим маслом. Подаємо до чаю або кави.
    Дріжджовий пиріг з яблуками і брусницею печеться точно також тільки в начинку можна додати дрібно нарізані свіжі яблука.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг з капустою і рибою
    Пиріг з капустою і рибою
    Пиріг з капустою і рибою - це традиційна випічка багатьох народів світу. І в нашій статті ми зібрали прості, але в теж час оригінальні рецепти цього
    Пиріг з горбушею
    Пиріг з горбушею
    Горбуша - смачна промислова риба. З неї виходить чудова начинка для пиріжків та пирогів. І сьогодні ми розберемо кілька простих рецептів створення
    Пиріжки з брусницею
    Пиріжки з брусницею
    Якщо ви заготовили на зиму брусницю, то зможете готувати прекрасні морси, а також чудовий пиріжки з нею. Читайте наші корисні поради і готуйте
    Пиріг з брусницею і яблуками
    Пиріг з брусницею і яблуками
    Пиріг з брусницею і яблуками - це класика домашньої кухні. Родзинку такого пирога надає кислувато-гіркий смак брусниці. І в нашій статті ми зібрали
    Пиріг з брусницею - рецепт
    Пиріг з брусницею - рецепт
    Брусниця - корисна і смачна ягода, хоч і має кислувато-гіркуватий смак. Її використовують у приготуванні багатьох страв: варення, джемів, компотів,