Пиріг з брусницею - рецепт
Гості вже за столом, а у вас немає нічого смачненького до чаю? Пропонуємо вам приготувати досить легкий, але приголомшливо ніжний брусничний пиріг.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 2 ст.;
сода - 1 ч. ложка;
цукор - 075 ст.;
маргарин - 150 р.
Для начинки:
свіжа брусниця - 1 ст.;
цукор - 100 р.
Приготування
Ягоди розморожуємо. Включаємо духовку. Заморожений маргарин натираємо на крупній тертці. Додаємо цукор, гасимо оцтом соду, всипаємо борошно і все ретельно перемішуємо. Готове тісто у вигляді крихти розкладаємо в форму, розрівнюємо і формуємо невеликі бортики по краях. Ягоди перемішуємо з цукром, зливаємо сік, що виділився, і викладаємо брусницю рівномірним шаром на тісто. Ставимо форму в духовку на середню полицю і випікаємо відкритий пісочний пиріг з брусницею приблизно 30 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
брусниця свіжа - 300 г;
цукор - 1 ст.;
борошно - 1 ст.;
яйце - 4 шт.;
розпушувач - 5 г;
ванільний цукор - за смаком;
сіль - щіпка;
крохмаль - 2 ст. ложки;
масло - для змащення.
Приготування
Брусницю ретельно промиваємо і висушуємо на рушник. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром міксером до отримання міцної піни. Сюди ж просіваємо борошно, сіль, розпушувач, кладемо масло і знову добре перемішуємо.
Ягоди обсипаємо зверху картопляним крохмалем, щоб тісто не змок від ягід, і вони в ході випічки не втратили власної форми. Потім перекладаємо брусницю акуратно в тісто і обережно, щоб не пом'яти ягоди, все перемішуємо ложкою. Каструлю мультиварки промазуємо маслом і виливаємо в неї наше тісто. Включаємо режим «Випічка». Виставляємо таймер на 60 хвилин, і чекаємо звукового сигналу готовності. Готовий пиріг за бажанням можна промазати будь-яким варенням або кремом.
Інгредієнти:
листкове дріжджове тісто - 500 г;
брусниця - 300 г;
яблука - 2 шт.;
кориця - за смаком;
цукор - за смаком;
крохмаль - 2 ст. ложки.
Приготування
Ягоди перебираємо, промиваємо і висушуємо. Яблука чистимо, видаляємо серцевиною, натираємо на крупній терочке і з'єднуємо з брусницею. Висипаємо цукор-пісок, крохмаль, мелену корицю і розмішуємо. Дріжджове тісто розкачуємо на деку в пласт і викладаємо на нього приготовану начинку, загинаючи трохи краю. Із залишків тіста вирізаємо акуратні тоненькі смужечки і розкладаємо їх у вигляді сітки поверх начинки. Випікаємо листковий брусничний пиріг 20 хвилин до готовності в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Пиріг, спечений за цим рецептом, виходить дивовижно смачним: тонке і ніжне тісто, кисленька ягода і соковитий насичений крем, роблять цю випічку оригінальною і вишуканою.
Інгредієнти:
брусниця - 200 г;
маргарин - 100 г;
цукровий пісок - 150 г;
ванільний цукор - 2 ч. ложки;
яйце - 2 шт.;
борошно - 350 г;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Для крему:
сметана - 200 мл;
цукровий пісок - 150 р.
Приготування
Зараз розповімо, як спекти брусничний пиріг. Масло перетираємо зі звичайним і ванільним цукром, розбиваємо яйця і перемішуємо. Потім поступово підсипаємо розпушувач, борошно, замішуємо не дуже круте, але однорідне тісто. Викладаємо його у змащену маслом форму, робимо бортики. Брусницю моєму, даємо воді стекти, а потім розкладаємо ягідку на тісто і розрівнюємо. Ставимо форму в духовку і випікаємо при 180 градусах близько 45 хвилин. А цим часом збиваємо поки сметану з цукром і заливаємо наш гарячий пиріг цим сметанним кремом . Прибираємо ласощі в холодильник, бажано на 4 години.
Пісочний пиріг з брусницею
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Ягоди розморожуємо. Включаємо духовку. Заморожений маргарин натираємо на крупній тертці. Додаємо цукор, гасимо оцтом соду, всипаємо борошно і все ретельно перемішуємо. Готове тісто у вигляді крихти розкладаємо в форму, розрівнюємо і формуємо невеликі бортики по краях. Ягоди перемішуємо з цукром, зливаємо сік, що виділився, і викладаємо брусницю рівномірним шаром на тісто. Ставимо форму в духовку на середню полицю і випікаємо відкритий пісочний пиріг з брусницею приблизно 30 хвилин при 200 градусах.
Пиріг з брусницею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Брусницю ретельно промиваємо і висушуємо на рушник. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром міксером до отримання міцної піни. Сюди ж просіваємо борошно, сіль, розпушувач, кладемо масло і знову добре перемішуємо.
Ягоди обсипаємо зверху картопляним крохмалем, щоб тісто не змок від ягід, і вони в ході випічки не втратили власної форми. Потім перекладаємо брусницю акуратно в тісто і обережно, щоб не пом'яти ягоди, все перемішуємо ложкою. Каструлю мультиварки промазуємо маслом і виливаємо в неї наше тісто. Включаємо режим «Випічка». Виставляємо таймер на 60 хвилин, і чекаємо звукового сигналу готовності. Готовий пиріг за бажанням можна промазати будь-яким варенням або кремом.
Рецепт дріжджового пирога з брусницею
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, промиваємо і висушуємо. Яблука чистимо, видаляємо серцевиною, натираємо на крупній терочке і з'єднуємо з брусницею. Висипаємо цукор-пісок, крохмаль, мелену корицю і розмішуємо. Дріжджове тісто розкачуємо на деку в пласт і викладаємо на нього приготовану начинку, загинаючи трохи краю. Із залишків тіста вирізаємо акуратні тоненькі смужечки і розкладаємо їх у вигляді сітки поверх начинки. Випікаємо листковий брусничний пиріг 20 хвилин до готовності в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Пиріг з брусниці зі сметаною
Пиріг, спечений за цим рецептом, виходить дивовижно смачним: тонке і ніжне тісто, кисленька ягода і соковитий насичений крем, роблять цю випічку оригінальною і вишуканою.
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Зараз розповімо, як спекти брусничний пиріг. Масло перетираємо зі звичайним і ванільним цукром, розбиваємо яйця і перемішуємо. Потім поступово підсипаємо розпушувач, борошно, замішуємо не дуже круте, але однорідне тісто. Викладаємо його у змащену маслом форму, робимо бортики. Брусницю моєму, даємо воді стекти, а потім розкладаємо ягідку на тісто і розрівнюємо. Ставимо форму в духовку і випікаємо при 180 градусах близько 45 хвилин. А цим часом збиваємо поки сметану з цукром і заливаємо наш гарячий пиріг цим сметанним кремом . Прибираємо ласощі в холодильник, бажано на 4 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріг з брусницею і яблуками
Пиріг з брусницею і яблуками - це класика домашньої кухні. Родзинку такого пирога надає кислувато-гіркий смак брусниці. І в нашій статті ми зібрали
Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким
Пиріг з брусницею і сметаною
Пиріг з брусницею і сметаною - це чудове поєднання лісової ягоди з ніжним сметанним кремом. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих
Пиріг з ягодами - рецепт
Пиріг з ягодами - чудовий десерт, який можна подати, як на святковий стіл, так і до чашки чаю в недільний день. Пропонуємо вашій увазі кілька
Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам