Гості вже за столом, а у вас немає нічого смачненького до чаю? Пропонуємо вам приготувати досить легкий, але приголомшливо ніжний брусничний пиріг.
Пісочний пиріг з брусницею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 ст.; сода - 1 ч. ложка; цукор - 075 ст.; маргарин - 150 р. Для начинки:
свіжа брусниця - 1 ст.; цукор - 100 р. Приготування Ягоди розморожуємо. Включаємо духовку. Заморожений маргарин натираємо на крупній тертці. Додаємо цукор, гасимо оцтом соду, всипаємо борошно і все ретельно перемішуємо. Готове тісто у вигляді крихти розкладаємо в форму, розрівнюємо і формуємо невеликі бортики по краях. Ягоди перемішуємо з цукром, зливаємо сік, що виділився, і викладаємо брусницю рівномірним шаром на тісто. Ставимо форму в духовку на середню полицю і випікаємо відкритий пісочний пиріг з брусницею приблизно 30 хвилин при 200 градусах.
Пиріг з брусницею в мультиварці
Інгредієнти: брусниця свіжа - 300 г; цукор - 1 ст.; борошно - 1 ст.; яйце - 4 шт.; розпушувач - 5 г; ванільний цукор - за смаком; сіль - щіпка; крохмаль - 2 ст. ложки; масло - для змащення. Приготування Брусницю ретельно промиваємо і висушуємо на рушник. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром міксером до отримання міцної піни. Сюди ж просіваємо борошно, сіль, розпушувач, кладемо масло і знову добре перемішуємо.
Ягоди обсипаємо зверху картопляним крохмалем, щоб тісто не змок від ягід, і вони в ході випічки не втратили власної форми. Потім перекладаємо брусницю акуратно в тісто і обережно, щоб не пом'яти ягоди, все перемішуємо ложкою. Каструлю мультиварки промазуємо маслом і виливаємо в неї наше тісто. Включаємо режим «Випічка». Виставляємо таймер на 60 хвилин, і чекаємо звукового сигналу готовності. Готовий пиріг за бажанням можна промазати будь-яким варенням або кремом.
Рецепт дріжджового пирога з брусницею
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 500 г; брусниця - 300 г; яблука - 2 шт.; кориця - за смаком; цукор - за смаком; крохмаль - 2 ст. ложки. Приготування Ягоди перебираємо, промиваємо і висушуємо. Яблука чистимо, видаляємо серцевиною, натираємо на крупній терочке і з'єднуємо з брусницею. Висипаємо цукор-пісок, крохмаль, мелену корицю і розмішуємо. Дріжджове тісто розкачуємо на деку в пласт і викладаємо на нього приготовану начинку, загинаючи трохи краю. Із залишків тіста вирізаємо акуратні тоненькі смужечки і розкладаємо їх у вигляді сітки поверх начинки. Випікаємо листковий брусничний пиріг 20 хвилин до готовності в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Пиріг з брусниці зі сметаною
Пиріг, спечений за цим рецептом, виходить дивовижно смачним: тонке і ніжне тісто, кисленька ягода і соковитий насичений крем, роблять цю випічку оригінальною і вишуканою.
Інгредієнти: брусниця - 200 г; маргарин - 100 г; цукровий пісок - 150 г; ванільний цукор - 2 ч. ложки; яйце - 2 шт.; борошно - 350 г; розпушувач - 1 ч. ложка. Для крему:
сметана - 200 мл; цукровий пісок - 150 р. Приготування Зараз розповімо, як спекти брусничний пиріг. Масло перетираємо зі звичайним і ванільним цукром, розбиваємо яйця і перемішуємо. Потім поступово підсипаємо розпушувач, борошно, замішуємо не дуже круте, але однорідне тісто. Викладаємо його у змащену маслом форму, робимо бортики. Брусницю моєму, даємо воді стекти, а потім розкладаємо ягідку на тісто і розрівнюємо. Ставимо форму в духовку і випікаємо при 180 градусах близько 45 хвилин. А цим часом збиваємо поки сметану з цукром і заливаємо наш гарячий пиріг цим сметанним кремом . Прибираємо ласощі в холодильник, бажано на 4 години.