Пиріг з горбушею

Розповімо, як і які пироги з горбушею можна приготувати. Вибирайте свіжий або свіжоморожений рибку з ясними очима, яскравим кольором зябер, нормальним рибним запахом, без вад і пошкоджень шкіри. Ну, або якісні консерви. Готове дріжджове тісто можна купити в будинкових кухнях, а листкове - в магазинах (або можна повозитися самостійно).
Відкритий пиріг з горбушею і рисом
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Спочатку готуємо опару для тіста. Розчиняємо в ледь теплому молоці суміш цукру з 2-ма столовими ложками борошна, додаємо дріжджі і ставимо в тепле місце хвилин на 20. Коли опара підійшла, додаємо яєчні жовтки і просіяне борошно. Тісто має бути еластичним і не занадто крутим. Ретельно вимішуємо його, скачуємо в кулю, покласти в миску, накриваємо чистою серветкою і ставимо в тепле місце хвилин на 20. Обминаємо і промешиваем тісто. Повторюємо цикл - 1-2 рази.
Готуємо начинку. Пропускаємо рибу через м'ясорубку з великою насадкою (консерви досить розім'яти виделкою, тільки злийте заливний соус). Змішуємо рис з рибним фаршем, додаємо яєчні білки, дрібно нарубану зелень і спеції. Трохи додаємо сіль.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 07 мм по краях, викладаємо на промаслений або простеленний пекарської папером деко, робимо бортик. Рівномірно розподіляємо начинку. З тонких смуг робимо «ґрати» (або інший візерунок) і скріплюємо з бортиком. Випікаємо в духовій шафі при температурі близько 200 градусів протягом близько 36 хвилин. Контролюємо готовність візуально. Змащуємо поверхню яєчним білком за допомогою пензля. Перед розрізанням трохи остудимо. Подаємо до вусі з легким світлим столовим вином, горілкою або ягідної настоянкою.
Листковий пиріг з горбушею і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Робимо Начинку майже таку ж, як у попередньому рецепті (див. вище), тільки рис замінимо картоплею і не станемо його змішувати з рибним фаршем - викладемо шарами.
Дрібний картоплю очистимо й наріжемо нетовстими акуратними кружечками або напівкружечками. Відваримо картопля майже до готовності (протягом 10-15 хвилин так, щоб не розсипався) і, обережно витягаючи шумівкою, викладемо на сито або друшляк з плоским дном. В принципі, можете доварити до готовності й зробити пюре.

Робимо в пласті тесту з боків косі надрізи по краях, накладаємо смужки один на одного, як би переплітаючи, таким чином, закриваючи тістом начинку. Випікаємо при температурі близько 200 градусів С протягом 40-50 хвилин. Перед розрізанням злегка остуджуємо. Зрозуміло, в якості начинки може виступати не тільки горбуша, але і інша риба.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг з капустою і рибою
Пиріг з капустою і рибою - це традиційна випічка багатьох народів світу. І в нашій статті ми зібрали прості, але в теж час оригінальні рецепти цього

Пиріжки з грибами
Пиріжки з грибами можна приготувати на сімейний обід або вечеря у вихідний день. Подати з гарячим бульйоном, супом або чаєм. Давайте дізнаємося, як

Листковий пиріг з цибулею
Листковий пиріг - чудове ситне блюдо, яким приємно перекусити або навіть повноцінно пообідати. Начинка у листкових пиріжків може бути самою різною,

Пиріжки з брусницею
Якщо ви заготовили на зиму брусницю, то зможете готувати прекрасні морси, а також чудовий пиріжки з нею. Читайте наші корисні поради і готуйте

Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким

Пиріг з джемом
Пироги - це смачне і поживне ласощі, яке обожнюють як дорослі, так і діти. Начинка для них може бути сама різна. І зараз ми поділимося з вами