Пиріжки з грибами
До сімейного обіду у вихідні дні добре приготувати пиріжки з грибами, які можна подати з супом, гарячим бульйоном, юшкою або чаєм.
Тісто для пиріжків найкраще зробити несолодке листкове дріжджове або. Якщо не хочете возитися, листкове тісто можна купити в продуктових магазинах, а дріжджове - будинкових кухнях і інших підприємств громадського харчування. Все ж краще замісити тісто самостійно - так ви будете впевнені у використовуваних інгредієнтів.
Гриби краще використовувати свіжі, вирощені штучно - в них можна бути впевненим. Можна, звичайно, використовувати і лісові, якщо ви впевнені в їх поживності і в тому, що вони в процесі росту не накопичили різних шкідливих речовин з навколишнього середовища (у грибів це легко відбувається). Висушені гриби попередньо замочують у воді на кілька годин. Можна зробити начинку для пиріжків з солоними або маринованими грибами їх слід залити гарячою водою, почекати поки вона охолоне і скинути на друшляк.
Спочатку замісимо прісне дріжджове тісто.
Інгредієнти:
борошно пшеничне високосортна - 3 склянки;
сухі дріжджі - 1 пакетик (або в 3 рази більше пресованих);
цукор - 2 ч. ложки (для активації дріжджів);
молоко або вода - 150-200 мл;
олія для змазування рук.
Для начинки:
гриби (наприклад, свіжі, білі, гливи або печериці) - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
олія соняшникова.
Приготування
Готуємо опару. Трохи підігріваємо трохи молока або води (не вище 35 градусів за С) і розчиняємо цукор, змішаний з двома столовими ложками борошна. Вносимо дріжджі, перемішуємо і ставимо в тепле місце. Ємність повинна бути заповнена не більше ніж на 2/3 об'єму, інакше опара втече.
Коли опара добре підійшла (зазвичай від 20 до 40 хвилин), переливаємо її у велику миску, додаємо потроху обов'язково просіяне борошно і замішуємо тісто (руками). Тісто не повинно бути занадто рідким або навпаки занадто крутим.
Присипаємо робочу поверхню борошном і ретельно вимішуємо тісто. Закладаємо ком в миску, накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце (найкраща температура - близько 30 градусів С). Коли тісто добре підійде, обминаємо його і вимішуємо. Знову ставимо у тепле місце. Цикл повторити 2-4 рази.
Поки тісто підходить займемося начинкою. Нагріваємо олію на сковороді. Злегка обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо нарізані гриби і обсмажуємо, перемішуючи, протягом 3-5 хвилин. Трохи перчимо і додаємо сіль. Зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом ще 15-20 хвилин. Відкидаємо на друшляк (соус, який стече, можна використовувати для заправки супу).
Тепер розкачуємо тісто на пласти, вирізаємо з них склянкою або кружечки спеціальною формою, на кожен кладемо ложкою начинку і формуємо пиріжки, защепляя краю. Взагалі, форми пиріжків, як і способи ділення тіста, варіативні.
Далі можна зробити смажені пиріжки з грибами. Смажити пиріжки потрібно в сковороді на маслі з обох боків до золотисто - коричневого кольору. А краще виставити пиріжки на деко (змащений жиром або маслом або простеленний промасленим пекарської папером) і запекти в духовій шафі протягом 35-40 хвилин. Поверхня готових рум'яних пиріжків треба промазати (використовуючи кисть) яєчним білком або розтопленим натуральним вершковим маслом - так буде смачніше. Перед подачею пиріжки злегка остуджуємо.
Листкові пиріжки з грибами робимо з листкового тіста, також як з дріжджового.
Зрозуміло, можна варіативно підійти до начинки і готувати пиріжки з грибами і капустою (її треба згасити), вареним рисом, тертим сиром.
Тісто для пиріжків найкраще зробити несолодке листкове дріжджове або. Якщо не хочете возитися, листкове тісто можна купити в продуктових магазинах, а дріжджове - будинкових кухнях і інших підприємств громадського харчування. Все ж краще замісити тісто самостійно - так ви будете впевнені у використовуваних інгредієнтів.
Гриби краще використовувати свіжі, вирощені штучно - в них можна бути впевненим. Можна, звичайно, використовувати і лісові, якщо ви впевнені в їх поживності і в тому, що вони в процесі росту не накопичили різних шкідливих речовин з навколишнього середовища (у грибів це легко відбувається). Висушені гриби попередньо замочують у воді на кілька годин. Можна зробити начинку для пиріжків з солоними або маринованими грибами їх слід залити гарячою водою, почекати поки вона охолоне і скинути на друшляк.
Рецепт пиріжків з грибами
Спочатку замісимо прісне дріжджове тісто.
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
Готуємо опару. Трохи підігріваємо трохи молока або води (не вище 35 градусів за С) і розчиняємо цукор, змішаний з двома столовими ложками борошна. Вносимо дріжджі, перемішуємо і ставимо в тепле місце. Ємність повинна бути заповнена не більше ніж на 2/3 об'єму, інакше опара втече.
Коли опара добре підійшла (зазвичай від 20 до 40 хвилин), переливаємо її у велику миску, додаємо потроху обов'язково просіяне борошно і замішуємо тісто (руками). Тісто не повинно бути занадто рідким або навпаки занадто крутим.
Присипаємо робочу поверхню борошном і ретельно вимішуємо тісто. Закладаємо ком в миску, накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце (найкраща температура - близько 30 градусів С). Коли тісто добре підійде, обминаємо його і вимішуємо. Знову ставимо у тепле місце. Цикл повторити 2-4 рази.
Поки тісто підходить займемося начинкою. Нагріваємо олію на сковороді. Злегка обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо нарізані гриби і обсмажуємо, перемішуючи, протягом 3-5 хвилин. Трохи перчимо і додаємо сіль. Зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом ще 15-20 хвилин. Відкидаємо на друшляк (соус, який стече, можна використовувати для заправки супу).
Тепер розкачуємо тісто на пласти, вирізаємо з них склянкою або кружечки спеціальною формою, на кожен кладемо ложкою начинку і формуємо пиріжки, защепляя краю. Взагалі, форми пиріжків, як і способи ділення тіста, варіативні.
Далі можна зробити смажені пиріжки з грибами. Смажити пиріжки потрібно в сковороді на маслі з обох боків до золотисто - коричневого кольору. А краще виставити пиріжки на деко (змащений жиром або маслом або простеленний промасленим пекарської папером) і запекти в духовій шафі протягом 35-40 хвилин. Поверхня готових рум'яних пиріжків треба промазати (використовуючи кисть) яєчним білком або розтопленим натуральним вершковим маслом - так буде смачніше. Перед подачею пиріжки злегка остуджуємо.
Листкові пиріжки з грибами робимо з листкового тіста, також як з дріжджового.
Зрозуміло, можна варіативно підійти до начинки і готувати пиріжки з грибами і капустою (її треба згасити), вареним рисом, тертим сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з капустою в духовці
Багато бабусі готують просто шикарно, особливо смачними виходять у них пиріжки з капустою. На жаль, не всі можуть приготувати тісто для пиріжків за
Пиріжки з яйцем
Пиріжки з яйцем завжди збирають сім'ю біля столу. А ще вони дуже швидко закінчуються, адже така смакота не може довго лежати на блюді. Пропонуємо вам
Пиріжки на кисляку
Апетитні, рум'яні смажені пиріжки - як можна встояти при їх вигляді? І нехай вони не дуже-то й корисні, зате дуже смачні! Якщо хочеться зробити їх
Пиріжки з брусницею
Якщо ви заготовили на зиму брусницю, то зможете готувати прекрасні морси, а також чудовий пиріжки з нею. Читайте наші корисні поради і готуйте
Пиріжки з повидлом
Однією з традиційних начинок як печених, так і смажених пиріжків, є повидло. Порадуйте гостей і домашніх духмяними пиріжками за нашими рецептами,
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам