Пиріжки на кисляку
Уявіть собі повітряне тісто з хрусткою рум'яною скоринкою зовні, яке повітряною завісою покриває улюблену начинку - все це про пиріжках на кисляку. У рецептах нижче ми розберемо два способи приготування таких пиріжків, а ви зможете вибрати потрібний.
Начинку для пиріжків ви можете вибрати абсолютно будь-яку, але ми віддали перевагу класиці - картоплі з цибулею.
Інгредієнти:
Для тіста:
кисляк - 1 ст.;
сіль - 3/4 ч. ложки;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 2-2 1/2 ст.
Для начинки:
картопля - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Почнемо з приготування начинки. Картоплю відварюємо, після чого розминаємо в пюре з сіллю і перцем. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і припускаємо на рослинній олії до м'якості і появи золотистої забарвлення. Змішуємо цибулю з товченим картоплею і залишаємо начинку остигати.
Тепер візьмемося за тісто. Кисляк змішуємо з содою і сіллю, а потім, постійно підсипаючи попередньо просіяне борошно, замішуємо густе тісто. Тісто на кисляку для пиріжків повинно вийде дуже м'яким і ніжним, але не липким, вимішувати його слід близько 8-10 хвилин.
Ділимо тісто на порції, кожну розкачуємо, в центр коржі кладемо картопляну начинку і защепляем краю. Обсмажуємо пиріжки на сковороді до золотистого кольору.
Інгредієнти:
Для тіста:
кисляк - 1 ст.;
цукор -1 ст. ложка;
сіль -1 ч. ложка;
сухі дріжджі - 3/4 ч. ложки;
борошно - 2 ст.;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Для начинки:
яйця - 3 шт.;
зелена цибуля;
сіль, перець.
Приготування
Кисляк підігріваємо до кімнатної температури, розчиняємо в ній цукор, сіль і дріжджі. Поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо еластичне тісто. Як тільки тісто збереться в кулю, починаємо місіть його вручну не менше 10 хвилин. Тепер накриваємо тісто вологим рушником, ставимо його в тепло і залишаємо на 1 годину.
Відварюємо яйця і змішуємо їх з зеленим цибулею, сіллю і перцем.
Дріжджове тісто ділимо на порції, розкачуємо, всередину кладемо начинку і защипуємо краю. Даємо пиріжкам підійти вдруге 45 хвилин. Після, випікаємо пиріжки в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин.
В якості начинки ви можете використовувати не тільки яйця, а все, що душі завгодно, від ягід і фруктів до ліверу і смажених грибів. Приємного апетиту!
Смажені пиріжки на кисляку без дріжджів
Начинку для пиріжків ви можете вибрати абсолютно будь-яку, але ми віддали перевагу класиці - картоплі з цибулею.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Почнемо з приготування начинки. Картоплю відварюємо, після чого розминаємо в пюре з сіллю і перцем. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і припускаємо на рослинній олії до м'якості і появи золотистої забарвлення. Змішуємо цибулю з товченим картоплею і залишаємо начинку остигати.
Тепер візьмемося за тісто. Кисляк змішуємо з содою і сіллю, а потім, постійно підсипаючи попередньо просіяне борошно, замішуємо густе тісто. Тісто на кисляку для пиріжків повинно вийде дуже м'яким і ніжним, але не липким, вимішувати його слід близько 8-10 хвилин.
Ділимо тісто на порції, кожну розкачуємо, в центр коржі кладемо картопляну начинку і защепляем краю. Обсмажуємо пиріжки на сковороді до золотистого кольору.
Пиріжки в духовці на кисляку - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Кисляк підігріваємо до кімнатної температури, розчиняємо в ній цукор, сіль і дріжджі. Поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо еластичне тісто. Як тільки тісто збереться в кулю, починаємо місіть його вручну не менше 10 хвилин. Тепер накриваємо тісто вологим рушником, ставимо його в тепло і залишаємо на 1 годину.
Відварюємо яйця і змішуємо їх з зеленим цибулею, сіллю і перцем.
Дріжджове тісто ділимо на порції, розкачуємо, всередину кладемо начинку і защипуємо краю. Даємо пиріжкам підійти вдруге 45 хвилин. Після, випікаємо пиріжки в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин.
В якості начинки ви можете використовувати не тільки яйця, а все, що душі завгодно, від ягід і фруктів до ліверу і смажених грибів. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
Пиріжки з горохом
Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
Пиріжки з зеленою цибулею
Пиріжки - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від ваших уподобань. Давайте
Пиріжки з м'ясом в духовці
Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики
Тісто на кисляку
Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -
Пиріжки з родзинками
Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам