Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки на кисляку

Пиріжки на кисляку

19-03-2015, 18:57
3 671
Пиріжки на кисляку
Уявіть собі повітряне тісто з хрусткою рум'яною скоринкою зовні, яке повітряною завісою покриває улюблену начинку - все це про пиріжках на кисляку. У рецептах нижче ми розберемо два способи приготування таких пиріжків, а ви зможете вибрати потрібний.

Смажені пиріжки на кисляку без дріжджів


Начинку для пиріжків ви можете вибрати абсолютно будь-яку, але ми віддали перевагу класиці - картоплі з цибулею.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • кисляк - 1 ст.;

  • сіль - 3/4 ч. ложки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 2-2 1/2 ст.


  • Для начинки:

  • картопля - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Почнемо з приготування начинки. Картоплю відварюємо, після чого розминаємо в пюре з сіллю і перцем. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і припускаємо на рослинній олії до м'якості і появи золотистої забарвлення. Змішуємо цибулю з товченим картоплею і залишаємо начинку остигати.
    Тепер візьмемося за тісто. Кисляк змішуємо з содою і сіллю, а потім, постійно підсипаючи попередньо просіяне борошно, замішуємо густе тісто. Тісто на кисляку для пиріжків повинно вийде дуже м'яким і ніжним, але не липким, вимішувати його слід близько 8-10 хвилин.
    Ділимо тісто на порції, кожну розкачуємо, в центр коржі кладемо картопляну начинку і защепляем краю. Обсмажуємо пиріжки на сковороді до золотистого кольору.

    Пиріжки в духовці на кисляку - рецепт


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кисляк - 1 ст.;

  • цукор -1 ст. ложка;

  • сіль -1 ч. ложка;

  • сухі дріжджі - 3/4 ч. ложки;

  • борошно - 2 ст.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Для начинки:

  • яйця - 3 шт.;

  • зелена цибуля;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Кисляк підігріваємо до кімнатної температури, розчиняємо в ній цукор, сіль і дріжджі. Поступово підсипаючи просіяне борошно, замішуємо еластичне тісто. Як тільки тісто збереться в кулю, починаємо місіть його вручну не менше 10 хвилин.
    Пиріжки на кисляку
    Тепер накриваємо тісто вологим рушником, ставимо його в тепло і залишаємо на 1 годину.
    Відварюємо яйця і змішуємо їх з зеленим цибулею, сіллю і перцем.
    Дріжджове тісто ділимо на порції, розкачуємо, всередину кладемо начинку і защипуємо краю. Даємо пиріжкам підійти вдруге 45 хвилин. Після, випікаємо пиріжки в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин.
    В якості начинки ви можете використовувати не тільки яйця, а все, що душі завгодно, від ягід і фруктів до ліверу і смажених грибів. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом
    Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки з горохом
    Пиріжки можна приготувати не тільки з картоплі, м'яса, яйця, рису і т. д. В якості начинки можна використовувати горох. Пропонуємо вам кілька смачних
    Пиріжки з зеленою цибулею
    Пиріжки з зеленою цибулею
    Пиріжки - чудове блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Готувати їх можна з різними начинками, все залежить від ваших уподобань. Давайте
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Пиріжки з м'ясом в духовці
    Коли хочеться чим-небудь перекусити, що може бути краще пиріжків з м'ясом? Особливо смачні печені пиріжки, ароматні, на повітряному тісті - пальчики
    Тісто на кисляку
    Тісто на кисляку
    Кисляк - не тільки корисний кисломолочний продукт, але ще й чудова основа для тіста. Тісто з кислого підійде практично для будь-якої випічки -
    Пиріжки з родзинками
    Пиріжки з родзинками
    Здобні пиріжки і родзинками - це відмінне ласощі для вечірнього чаювання в колі сім'ї. Приготувати їх можна різними способами. Ми пропонуємо вам